مجتبی محمودیان در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: تا پیش از انتخابات برخی از قیمتهای مواد اولیه به ثبات رسیده و معاملات تا حدی دوباره رونق گرفته بود اما با موج کاهش بهای ارز، فروشندگان مواد اولیه شامل کاغذفروشان و... دست نگه داشتهاند و کارها دوباره راکد شده است.
وی با بیان اینکه ناشران نیز اکنون سفارش چاپ کتاب نمیدهند، گفت: آنها با این امید که بهای کاغذ پایین میآید و میتوانند کتابهای خود را با قیمت پایینتری خریداری کنند، سفارشهای خود را متوقف کردهاند.
به گفته محمودیان، اکنون بهای کاغذ حدود 9 هزار تومان کاهش پیدا کرده و اگر چه خبر خیلی خوبی است اما در روند خرید و فروشها تاثیر بسیاری دارد زیرا بسیاری از واردکنندگان کاغذ را به قیمت گرانی خریدهاند و اکنون حاضر نیستند محصولاتشان را با قیمت پایین در بازار بفروشند.
رییس اتحادیه چاپخانهداران قم یادآور شد: مسوولان باید اقدامی برای تثبیت قیمتهای بازار انجام دهند تا این نوسانات بیش از این موجب رکود کاری نشود و انگیزه و رغبت برای ادامه فعالیت در بدنه صنعت چاپ کشور به وجود آید.
محمودیان با اشاره به فعالیت حدود 120 چاپخانه در استان قم، عنوان کرد: زمینه برای رشد و فعالیت چاپخانهداران در این استان و همچنین بهرهمندی از ظرفیتهای موجود برای تولید کتاب را نباید در قم نادیده گرفت و در این زمینه این رکود به پشتوانه کاری آنها صدمه میزند.
وی اظهار کرد: اکنون وضعیت به گونهای شده است که چاپخانهداران نیز ترجیح میدهند پس از بررسی وضعیت بازار برای نرخ دستمزدهای خود تصمیمگیری کنند.
اتحادیه چاپخانهداران قم از سال 1365 تاسیس شده است و حدود 107 چاپخانه، 95 صحافي و 40 ليتوگرافي در این اتحادیه عضویت دارند.
چهارشنبه ۵ تیر ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۹
نظر شما