چهارشنبه ۵ تیر ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۹
چهارمین «مجله جامعه‌شناسی ایران» منتشر شد

«مناسبات سرمایه فرهنگی و سبک زندگی» و «تحلیل فرهنگ سیاسی نخبگان سیاسی اصلاح‌طلب و اصول‌گرا» و معرفی کتاب از عناوین چهارمین «مجله جامعه‌شناسی ایران» به شمار می‌‌آیند که به تازگی منتشر شده است._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این مجله علاوه بر معرفی کتاب به انتشار مقالات علمی ـ پژوهشی می‌پردازد که به نحوی به فهم مسایل اجتماعی ایران و شناخت علل و آثار آن کمک می‌کنند.

این شماره هفت مقاله دارد که هریک از زاویه اجتماعی مسایلی را بررسی کرده‌اند. «مناسبات سرمایه فرهنگی و سبک زندگی»؛ پیمایشی در میان شهروندان طبقه متوسط شهر سنندج، کردستان اثر جمال محمدی، ابوعلی ودادهیر و فردین محمدی، نخستین مقاله این مجله است.

مقاله دوم با نام «اجتماع علمی در دانشگاه‌های ایران: مطالعه موردی دانشکده‌های علامه طباطبایی و تهران» نوشته حمید عبداللهی و زهرا خستو منتشر شده است. «مطالعه بین کشوری اعتماد: جامعه‌محوری در مقابل نهادمحوری» به قلم محمود شارع‌پور، محمد فاضلی و الهه اقراریان، سومین مقاله این نشریه را تشکیل می‌دهد.

«بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر رفتارهای زیست محیطی(مطالعه موردی استان کردستان)» چهارمین مقاله این مجله محسوب می‌شود که از سوی صادق صالحی و لقمان امام‌قلی تالیف شده است.

«تحلیل فرهنگ سیاسی نخبگان سیاسی اصلاح‌طلب و اصول‌گرا» از علی ساعی و زهیر کریمی، «روایت‌های مردانگی در موسیقی رپ و چالش مردانگی هژمونیک» نوشته مسعود کوثری، محمدمهدی مولایی و «مرور و معرفی کتاب: ساختارهای اجتماعی مبهم؛ مهاجرت بی‌قاعده، بازارهای کار اروپا و دولت رفاه» اثر مهدی ابراهیمی مقالات دیگر این اثرند. 

در بخش معرفی کتاب نوشته شده است: «از دهه 1980 که نگرانی­ها درخصوص مهاجرت بی‎قاعده به ایجاد تنش سیاسی در برخی از کشورهای اروپای غربی انجامید، به تدریج، مجموعه­ای از چارچوب­های تفسیری، تصورات قالبی، خرد بومی، شمایل و شعارها در مورد این نوع مهاجرت شکل گرفت و مهاجرت بی‎قاعده، به بخشی از یک گفتمان نمادین پیچیده در حوزه عمومی بدل شد. با افزایش قابل توجه این مهاجران، مسایل مهمی به لحاظ علمی و نیز انسان­دوستانه مطرح شده و مفاهیمی مانند استقلال ملی سیاسی و عضویت جامعه­ای به چالش کشیده شده است. علاوه بر سیاست­گذاران، افکار عمومی نیز شمار فراوان افراد خارجی در یک کشور را چالشی برای حاکمیت دولت، دلیلی بر ضعف حکمرانی و نشانه­ای از بحران نهادی تلقی می­کند. از سوی دیگر، نظریه­پردازان انتقادی و فعالان در زمینه مسایل انسان­دوستانه، وجود این افراد را گواه قوی­تر شدن فرایندهای طرد اجتماعی و نیز پیدایی یک طبقه انقلابی جدید می­دانند.»

چهارمین شماره از سیزدهمین دوره «مجله جامعه‌شناسی ایران» با مدیر مسوولی محمدامین قانعی‌راد و سردبیری فرهنگ ارشاد از سوی انجمن جامعه‌شناسی ایران در 190 صفحه به بهای تومان به تازگی روانه بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها