شنبه ۸ تیر ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۳
اعطای جایزه کتاب زرین به شهر برتر مطالعه

محمد‌خندان، مدیر‌کل پژوهش و نوآوری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: ایده شهر برتر مطالعه با الهام‌گرفتن از انتخاب پایتخت فرهنگی در اتحادیه اروپا و جهان اسلام شکل گرفت و سال 93 شهر برتر مطالعه ایران نخستین جایزه کتاب زرین را دریافت می‌کند.-

خندان در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: ایده شهر برتر مطالعه در طی یک پروسه یک ساله از طریق رقابت شهر‌های کشور با معیار‌هایی مانند امانت، عضویت، فضا و منابع کتابخانه‌ای شکل می‌گیرد و شهری که بیشترین امتیاز را در شاخص‌های عنوان شده کسب کند، به عنوان شهر برتر مطالعه جایزه کتاب زرین را کسب می‌کند.

مدیر‌کل پژوهش و نوآوری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان این‌که این انتخاب به صورت سالانه از میان شهر‌هایی که بیشترین  رشد را در شاخص‌های مورد نظر داشته باشند انجام می‌‌شود،عنوان کرد: شهر برتر مطالعه با کسب بیشترین امتیاز در شاخص‌ها و بر اساس امتیاز سرانه مطالعه آن شهر، انتخاب می‌شود.

خندان با بیان این‌که این طرح از ایده انتخاب کشور‌ها به عنوان پایتخت فرهنگی جهان در اتحادیه اروپا و جهان اسلام الهام گرفت، اظهار کرد: این انتخاب‌‌ها به دلیل تاثیر‌گذاری فرهنگی و آشنایی با فرهنگ و تمدن کشور‌ها صورت می‌گیرد و با توجه به این ایده، طرح انتخاب شهر مطالعه برتر بر اساس سند «شهر مطالعه» در حال تکمیل و انجام مراحل اجرایی است.

وی افزود: این طرح با توجه به سند چشم‌انداز نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، سند نهضت مطالعه مفید و منویات مقام معظم رهبری شکل گرفت تا ایران در افق چشم انداز سال 1404 در فهرست 15 کشور برتر دنیا از نظر سرانه مطالعه قرار بگیرد.

مدیر‌کل پژوهش و نوآوری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور درباره اجرای این طرح گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بر اساس سند نهضت مطالعه مفید تلاش می‌کند با همکاری دبیرخانه نهضت مطالعه مفید کشور و انجام فعالیت‌‌های اجرایی و ترویجی برای ارتقا فرهنگ مطالعه این طرح را به صورت همه جانبه اجرا کند.

خندان با بیان این‌که ایده شهر مطالعه طرح ترویجی و بلندمدت است اظهار کرد: این طرح فرهنگی با برنامه‌ریزی دقیق می‌تواند فرهنگ مطالعه را مدیریت کند و باعث ترویج و ارتقا فرهنگ کتابخوانی میان اقشار گوناگون مردم شود. 

خندان با بیان این‌که محدودیتی برای انتخاب شهر‌های مطالعه در طول سال وجود ندارد، عنوان کرد: شهر‌ها بر اساس برگزاری برنامه‌های پربار کتابخوانی وارد این رقابت می‌شوند.

مدیر‌کل پژوهش و نوآوری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور درباره زمان اجرای این طرح گفت: طرح انتخاب شهر مطالعه برتر تا پایان امسال مراحل اجرایی را سپری خواهد کرد و سال 93 بعد از مشخص شدن میزان سرانه مطالعه استان‌ها، این انتخاب صورت می‌گیرد.

وی با بیان این‌که مسوولیت اجرای این طرح به عهده دبیرخانه نهضت مطالعه مفید کشور خواهد بود، اظهار کرد: انتخاب شهر برتر مطالعه طرحی کلان است که فضای فرهنگی کل کشور را وارد بحث کتابخوانی می‌کند.

خندان با اشاره به حضور کارگروه‌های تخصصی مانند وزارت آموزش و پرورش، صدا و سیما، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در کمیته
نهضت مطالعه مفید عنوان کرد: این طرح در مرحله تنظیم سند است و نهاد کتابخانه‌‌‌ها با همکاری کمیته نهضت مطالعه مفید می‌تواند با وجود سه هزار کتابخانه عمومی و شبکه اجتماعی کتابخوانان کشور، مرکز معرفی خوبی برای این ایده خواهد بود.

مدیر‌کل پژوهش و نوآوری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور درباره تاثیر گذاری این طرح گفت: ایده شهر برتر مطالعه با درگیر شدن شهرهای گوناگون کشور در فضای مطالعه و برپایی جشنواره ها و کارگاه‌های‌ آموزشی به تقویت اقتصاد نشر کشور کمک می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط