به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در آیین رونمایی کتاب «شرح بینهایت»، نوشته فرهاد فخرالدینی که به خاطرات 50 سال زندگی موسیقیایی این نوازنده، مدرس و محقق موسیقی و خاطرات کودکی تا سال 1385 «آزرم فخرالدینی» همسر وی اختصاص دارد، شب گذشته (11 تیر) در موزه موسیقی برگزار شد، در این مراسم هنرمندان زیادی سخنرانی کردند.
در این مراسم که با اجرای سیدعباس سجادی همراه بود، علی مرادخانی (مدیر موزه موسیقی)، علی هاشمی (آهنگساز)، حسین علیزاده، صدیق تعریف، محمد سریر، محمد موسوی، علیرضا قربانی، مجید درخشانی، شهرام ناظری، محمود دولتآبادی و کیوان ساکت سخنرانی کردند.
همچنین شهرام ناظری، صدیق تعریف و علیرضا قربانی، هرکدام چند بیتی تکخوانی کردند و نیز محمد موسوی با نی و کیوان ساکت با سهتار چند دقیقه برای حاضران در مراسم تکنوازی کردند.
در این مراسم چهار ساعته هنرمندانی دیگری همچون هوشنگ ظریف، فرهنگ شریف، داریوش طلایی، علیاکبر شکارچی، میلاد کیایی، ایرج نوذری، بیژن بیژنی، فریدون شهبازیان، داوود گنجهای، فخرالدین فخرالدینی (نقاش، عکاس و برادر استاد فرهاد فخرالدینی)، صادق طباطبایی و موسیقیدانان و هنرمندان بسیاری حضور داشتند.
علی مرادخانی در ابتدا ضمن خیر مقدم به حاضران و ابراز خرسندی از اجرای این برنامه در موزه موسیقی، گفت: از فرهاد فخرالدینی برای ایجاد چنین مراسم بسیار سپاسگزارم و امیدوارم این گردهمآیی اهالی موسیقی ادامهدار باشد.
علی هاشمی، سخنران بعدی این آیین بود که به علاقه فراوانش برای گردآوری زحمات استاد فخرالدینی در موسیقی ایران اشاره کرد و گفت: افسوس که پزشکان مرا از فعالیت زیاد منع کردهاند، اما ای کاش کسی باشد که آثار و خدمات فرهاد فخرالدینی در موسیقی را جمع و تدوین کند و تا ما زندهایم این خدمت را به این استاد ارزنده ببینیم.
وی همچنین به یک بیت از شاعر کهن فخرالدین دهراجی اشاره کرد و گفت: این بیت «گر بماندیم زنده بدوزیم جامهای کز فراغ چاک شد / ور نماندیم عذر ما بپذیر ای بسا آرزو که خاک شد» همیشه مرا یاد فرهاد فخرالدینی میاندازد امیدوارم تا هستیم ما هم گوشهای از کار را بگیریم و خدمات ارزنده فخرالدینی به موسیقی اصیل ایرانی را گردآوریم.
حسین علیزاده دیگر سخنران این مراسم از فرهاد فخرالدینی به عنوان استاد خود یاد کرد و گفت: از آنجا که من همیشه عاشق استادانم هستم و آنها را بسیار دوست دارم و فخرالدینی یکی از استادان من هستند، همیشه به نیکی از ایشان یاد میکنم و در این شب که پس از غمهایی که به جامعه موسیقی وارد شد (درگذشت جلیل شهناز و احمد ابراهیمی) شب خوش و نیکی است، از استاد برای فراهم کردن این شب بسیار سپاسگزارم.
وی اضافه کرد: من از نوجوانی با ایشان آشنا هستم. از همان ابتدا که سر کلاسهای تئوری هنرستان استاد حاضر شدم حدود 50 سال میگذرد و پس از آن تاکنون خانه استاد همیشه مامن گرمی برای من بوده است و من خیلی به خانه ایشان رفت و آمد داشتم و از نزدیک با ایشان و همسرشان و مهربانیهایشان آشنایم.
علیزاده در پایان سخنانش گفت: فرهاد فخرالدینی استاد چندین نسل بودهاند و همه ما از وجود ایشان به اندازه ظرفیتمان استفاده کردهایم.
صدیق تعریف، دیگر سخنران هم در این آیین از افتخار همکاری در موسیقی دو فیلم با فرهاد فخرالدینی گفت و بیان کرد: در سریال امام علی (ع) و ابوعلی سینا افتخار خوانندگی ساختههای استاد فخرالدینی را داشتهام و این برای من بسیار ارزنده است.
وی در ادامه ضمن خواندن بخشی از آهنگ تیتراژ سریال امام علی (ع)، در پایان سخنانش از بانوی فخرالدینی نیز یاد کرد و گفت: همواره پشت هر مرد موفقی بانویی حضور دارد که مصداق آن در زندگی فرهاد فخرالدینی و همسر گرانقدرشان دیده میشود.
محمد سریر نیز در این مراسم گفت: تاریخ موسیقی ایران بسیار خلاصه و مختصر نوشته شده است. کارهای اینچنینی و خاطرهنویسی اهالی برجسته موسیقی میتواند به این تاریخ غنا بخشد و امشب شاهد یک سند معتبر از تاریخ معاصر موسیقی هستیم که توسط فرهاد فخرالدینی عزیز نوشته شده است.
وی افزود: امیدواریم این سنت شود و استادان برجسته ما در حوزه موسیقی بیشتر از این کارها ارایه کنند تا آیندگان از احوال موسیقی زمان حال و متناوبا دورههای بعد آگاه شوند.
محمد موسوی نیز در ادامه با بیان این مطب که من سخنران خوبی نیستم، گفت: به جای سخنرانی قطعهای را در مایه «شوشتری» که تازه ساختهام، به پاس تلاش نیم قرن خدمت به موسیقی ایرانی، به استاد فخرالدینی تقدیم میکنم.
پس از اجرای کوتاه محمد موسوی با نی، علیرضا قربانی پشت تریبون رفت و گفت: قرار نبود در جمع بزرگان من سخن بگویم اما نام بردند و من هم اطاعت امر کردم. من خاطرهای را که با استاد دارم عرض میکنم که به زمان دعوت ایشان از من برای پیوستن به ارکستر ملی برمیگردد و البته مایه اشتیاق و افتخار من است.
وی ادامه داد: من خدمت استاد علی تجویدی بودم که استاد فخرالدینی نیز حضور داشتند و به من گفتند «دوست داری در ارکستر ملی فعالیت کنی؟» و من با کمال میل پذیرفتم و بعد به خدمت ایشان رفتم و همکاری من با ارکستر از همان موقع آغاز شد.
قربانی در ادامه چند بیتی برای حاضران در مراسم آواز خواند.
مجید درخشانی، نوازنده تار نیز در ادامه از خاطرات نوجوانیاش با فرهاد فخرالدینی گفت و عنوان کرد: حدود 15 سال داشتم که در شهرستان همیشه به آهنگهای گلها گوش میدادم و هرچند که با ساز آشنایی مختصری داشتم اما تا آمدن تلویزیون در شهرستان از چینش سازها آگاهی نداشتم. نخستین بار که از تلویزیون گروه «گلها» را دیدم، زیرنویس تلویزیون نوشته بود «رهبر گروه، فرهاد فخرالدینی» که این ابتدای آشنایی من با نام این بزرگوار بود که بعدها که به تهران آمدم به خدمتشان رفتم و در کانون پرورش فکری، افتخار شاگردی ایشان را داشتم.
شهرام ناظری نیز از نبود جمعهای اینچنینی گلایه کرد و گفت: البته جای بسی خوشحالی است که به میمنت حضور استاد فخرالدینی بعد از 30 سال شاهد گردهمآیی اهالی موسیقی در کنار یکدیدگر هستیم.
وی در ادامه به مقام فرهاد فخرالدینی اشاره کرد و افزود: 50 سال کار هنری دارای ارزش بالایی است که بر همه واضح است و فرهاد فخرالدینی استاد همه ماست.
در ادامه ناظری دو بیت از مولانا را در وصف فرهاد فخرالدینی همراه آواز خواند.
محمود دولتآبادی نیز گفت: خوشحالم که امشب را در کنار موسیقیدانان کشورم هستم. سنت زیبایی در فرهنگ ایرانی هست که آن قدردانی از زحمات استادان و معلمان است. من از همه شما عزیز سپاسگزارم که از استاد فرهاد فخرالدینی سپاسگزاری میکنید.
کیوان ساکت نیز در پایان شعری از فریدون مشیری را با سهتار نوازی خود دکلمه کرد و پس از آن کتاب «شرح بینهایت» با حضور همه اهالی هنر حاضر در مراسم و به دست فرهاد فخرالدینی رونمایی شد.
مراسم رونمایی کتاب شب گذشته (11 تیر) در موزه موسیقی با حضور اهالی هنر بهویژه اهالی موسیقی برگزار شد و این مراسم از ساعت 20 تا 24 ادامه داشت.
کتاب شرح بینهایت، به قلم فرهاد فخرالدینی در 882 صفحه و بهای 45 هزار تومان از سوی نشر قطره منتشر شده است.
فرهاد فخرالدینی، موسیقیدان، نوازنده و مدرس موسیقی، زاده ۱۳۱۶ تبریز است. وی مدت ۱۱ سال رهبر ارکستر ملی ایران بود. فخرالدینی اکنون یکی از اعضای شورای عالی خانه موسیقی ایران است.
موسیقی او برای مجموعههای تلویزیونی «سربداران»، «امام علی»، «بوعلی سینا»، «روزی روزگاری» و «کیف انگلیسی» از محبوبیت زیادی میان مردم برخوردار است.
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۳
نظر شما