شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۸
شفیعی: ساختمان فرسوده، زیبنده مرکز اسناد و کتابخانه ملی کرمان نیست

محمود شفیعی، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب شرق کشور (کرمان) گفت: مراکز اسناد و کتابخانه های ملی استانی بهتر است با اختصاص هزینه، در مکانی استاندارد و مجهز تاسیس شوند زیرا ساختمان فرسوده، شأن این مرکز را پایین آورده است.-

 شفیعی در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با بیان این که مراکز استانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بهتر است در محلی مناسب راه اندازی شوند، اظهار کرد: کرمان به عنوان یکی از مراکز مهم در منطقه جنوب شرق کشور، متولی مدیریت میراث مستند مکتوب در این منطقه است و با توجه به تولید علم و دانش در این بخش جغرافیایی، این مرکز، میراث دار بخش مهمی از هویت ایرانیان است.

مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب شرق کشور (کرمان) با بیان این که این مرکز از سال 1372 تاسیس شده عنوان کرد: این مرکز با هدف تمرکززدایی و برای تسهیل ساماندهی گنجینه میراث مستند در جنوب شرق کشور، تاسیس شد و استان های کرمان، هرمزگان، یزد و سیستان و بلوچستان را تحت پوشش داشت و اکنون نيز استان های هرمزگان و کرمان را مدیریت می کند.

وی با اشاره به راه اندازی کتابخانه تخصصی مرکز اسناد استان کرمان در سال 1384 عنوان کرد: کتابخانه مرکز اسناد استان کرمان دارای آثار مکتوب تاریخی از دوران باستان تا معاصر، کتاب های مرجع مانند دايرة المعارف ها، فرهنگ ها، لغت نامه ها، اطلس های جغرافیایی، سالنامه ها و کتابشناسی ها، آثاری مرتبط با اسلام شناسی و ایرانشناسی، ادبیات و ادیان است.

شفیعی با بیان این که بیش از شش هزار جلد کتاب در کتابخانه مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب شرق کشور وجود دارد، اظهار کرد: این کتابخانه دارای هزار و 400 عنوان کتاب مرجع و عمومی، 330 جلد کتاب چاپ سنگی، 23 نسخه خطی و همچنین 900 جلد روزنامه های صحافی شده است.

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان کرمان درباره خدمات دیگر این مرکز در بخش کتابخانه ای گفت: صدور فیپای الکترونیکی برای مولفان و ناشران استانی یکی از خدمات ویژه این کتابخانه است. 

وی افزود: تاکنون 260 مورد شابکا (شماره استانداردسازی کتابخانه های ایران) برای کتابخانه های تحت پوشش این استان صادر شده است و 537 جلد و هزار و 300 لوح فشرده پایان نامه از دانشگاه آزاد اسلامی استان به این مرکز منتقل شده است.

مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب شرق کشور (کرمان) افزود: 400 پایان نامه از دانشگاه علوم پزشکی استان به این مرکز منتقل شده و همچنین 58 جلد کتاب و 65 نشریه از آثار مکتوب دیگر، از سوی مراکز دیگر وارد این مجموعه شده است.

وی درباره امکانات مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان کرمان به محققان گفت: این مرکز با داشتن آثار مکتوب و اسناد تاریخی از پیشینه استان کرمان، هویت مهمی از تاریخ کشور را نگهداری می‌کند و محققان می توانند با مراجعه به اسناد و کتاب های تاریخ شناسی استان کرمان، به صورت تخصصی از ظرفیت های این میراث مستند و تاریخ شفاهی کشور استفاده کنند.

شفیعی با اشاره به وجود 9 عنوان کتاب درباره استان کرمان و تصویب اجرای هشت طرح پژوهشی مستقل در این استان اظهار کرد: مهم ترین ویژگی منحصر به فرد این مرکز ارایه خدمات به محققان و پژوهشگرانی است که در زمینه تاریخ و فرهنگ بومی استان تحقیق می کنند.

وی درباره مهم ترین نیاز مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب شرق کشور( کرمان) گفت: مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان کرمان اکنون دارای ساختمانی فرسوده است که به یک ارگان دولتی تعلق دارد و با اختصاص بودجه می توان مراکزی شایسته برای واحد های استانی تاسیس و نسبت به تجهیز آن‌ها اقدام کرد.

شفیعی افزود:این مرکز با 200 متر مربع مساحت دارای بخش اسنادی و کتابخانه ای است که بخش های عمومی، مخزن، سالن مطالعه و مرجع را در بردارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط