دوشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۸
مخزن استاندارد و مجهز  300 میلیون تومان هزینه می‌خواهد

حسین عباس نژاد، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان گفت: مهم‌‌‌ترین نیاز سازمان اسناد و کتابخانه ملی این استان تجهیز مخزنی مناسب برای این مرکز است که با فراهم شدن زیر‌ساخت‌‌ها، نیازمند تامین بودجه 300 میلیونی تومانی از سوی استانداری است.-

عباس‌نژاد در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)،عنوان کرد: یکی از وظیفه‌های مراکز اسناد و کتابخانه‌های ملی استانی وجود مخزنی استاندارد برای نگهداری از نسخه‌های خطی است.

وی با بیان این‌که برآورد حداقل هزینه ما برای تجهیز مخزن این مرکز 300 میلیون تومان اعتبار است، اظهار کرد: تجهیز و راه‌‌‌اندازی مخزنی استاندارد برای این مرکز نیازمند تحقیق و برآورد هزینه کارشناسی است.

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان با بیان این‌که این مرکز در دو بخش اسنادی و کتابخانه‌ای فعالیت می‌کند، اظهار کرد: بر اساس تصمیم هیات امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و به دنبال تحقق عدالت اجتماعی، مراکز استانی این سازمان دایر می‌شوند و مرکز گیلان به عنوان دهمین مرکز استانی این سازمان در تیرماه سال 1391 تاسیس شد.

عباس‌نژاد درباره بخش‌های گوناگون مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان اظهار کرد: این مرکز دارای سه ساختمان مجزاست که در دو بخش اسنادی و کتابخانه ای فعالیت می‌کند و تالار‌های مطالعه، دیجیتال و بخش تاریخ شفاهی بعد از ماه مبارک رمضان افتتاح خواهند شد.

وی با بیان این‌که استان گیلان دارای شخصیت‌‌های سیاسی و اجتماعی مهم است، اظهار کرد: این استان از دوران مشروطه به بعد دارای شخصیت‌های تاثیر گذار سیاسی و اجتماعی متعددی بوده و هویت مردم گیلان به تاثیر گذاری شخصیت‌های سیاسی و اجتماعی آن‌هاست.

عباس‌نژاد با اشاره به این که مراکز اسناد و کتابخانه‌های ملی استانی به دلیل تازه‌تاسیس بودن به دنبال جلب اعتماد مردم و دریافت نسخه‌‌های نفیس و اسناد ارزشمند آن‌هاست، اظهار کرد: بالغ بر هزار و 500 نسخه خطی در استان گیلان وجود دارد که با جلب اعتماد مردم، می‌تواند وارد این مرکز شود.

وی با بیان این‌که تا کنون پنج نسخه خطی از سوی مردم استان گیلان به این مرکز اهدا شده، عنوان کرد: اهدای نسخه‌های خطی به مراکز اسناد و کتابخانه‌های ملی استانی به دو شکل اهدایی و یا امانت آثار انجام می‌شود و تا کنون 46 نسخه خطی در قالب امانت هم اسکن شدند.

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان اظهار کرد:هدف‌گذاری ما این است که در شش ماه دوم سال 1392 ، 70 نسخه خطی اهدایی را با جلب مشارکت مردم گیلان وارد این مرکز کنیم.

عباس نژاد با بیان این‌که در حال رایزنی با مسوولان سه کتابخانه علمی آیت الله رودیانی، مرحوم آيت الله احسانی بخش و آيت الله حجتی هستیم، اظهار کرد:این سه کتابخانه دارای نسخه‌های خطی فراوانی است و نسخه‌‌های خطی این کتابخانه می‌تواند به عنوان منابع ارزشمند و نفیس وارد مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان شوند.

وی همچنین از برپایی جلسه‌های نقد و بررسی کتاب با حضور منتقدان، کارشناسان و نویسنده‌‌های کتاب‌های معتبر و پرمخاطب در این مرکز خبر داد و اظهار کرد: این جلسه‌ها به صورت ماهانه برگزار می‌شوند.

عباس نژاد با بیان این‌که از ابتدای تاسیس این مجموعه تا کنون بیش از هزار برگ سند اهدایی داشتیم، اظهار کرد: به عنوان مثال در هفته گذشته 150 برگ سند خانوادگی به این مرکز اهدا شد.

وی با اشاره به بحث واسپاری در مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان اظهار کرد: بر اساس قانون واسپاری ناشران استانی موظفند دو نسخه از تازه‌‌های نشر خود را بر اساس شمارگان برای صدور فیپای الکترونیکی به این مرکز بسپارندکه یک نسخه آن در این مرکز می‌ماند و نسخه دیگر به تهران ارسال می‌شود.

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان با اشاره به تاسیس کتابخانه تخصصی گیلان‌شناسی گفت: این کتابخانه اکنون از طریق اتصال به سایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان برای محققان قابل دسترسی است اما بخش کتاب‌های کاغذی و تاسیس کتابخانه فیزیکال در حال آماده‌سازی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط