سید محمدصادق خرازی، سفیر اسبق ایران در سازمان ملل متحد با اشاره به فعالیتهای علمی دکتر رضا داوری اردکانی و همچنین توجه ویژه او به مولفههای دینی و فرهنگی گفت: او روشنفکر دینداری است که گوهر دین را در راه مدرنیته امروز قربانی نمیکند.-
وی ادامه داد: سنت پاسداشت مفاخر علمی در روزگار ما قابل ستایش است و شناخت بهتر مشاهیر و معارف ملی و علمی وظیفه جدی همه کسانی است که در نظام اسلامی تلاش میکنند تا از این طریق با جهان علم و معرفت آشنا شوند و در مسیر تحولات علمی و تکنولوژی قدم بزنند.
سفیر اسبق ایران در سازمان ملل متحد گفت: حکیم، متفکر و فیلسوف نامدار، دکتر داوری اردکانی، مردی است که نسبت به دین و فرهنگ، استقلال و آزادی و آثار فکری و کلامی توانسته است از گوهر دین و دیانت مشتاقانه حمایت کند، ضمن آنکه همواره در کارنامه علمی، قلمی و گامهای بلند دکتر داوری یک جوش و خروش و مسوولیت عظیم دیده میشود.
خرازی در ادامه با بیان اینکه همواره یک پرسش بزرگ پیش روی ما قرار دارد، ادامه داد: این پرسش آن است که فیلسوف کیست و مسوولیت جهانی او چیست. در واقع، کسی که طراح یک مکتب فلسفی و صاحب نظر فلسفی است، فیلسوف نامیده میشود و کسانی مانند شهید مطهری، علامه طباطبایی، آیتالله جوادی آملی، جلال آشتیانی، علامه شهرانی و حاجعلی سبزواری از آن جملهاند.
سفیر سابق ایران در فرانسه ادامه داد: حاملان فلسفه آن روز و متفکران امروز با هم تلاش کردند که از تاریخ علم حمایت و پشتیانی کنند و در حقیقت حکمت و اندیشه این بزرگان و کسانی مانند داوری اردکانی در دوره معاصر در راه و مسیر تحقق حکمت متعالیه اسلام مردانه و قابل ستایش است، چراکه این حکیمان در سیر اندیشه خود با شناخت دقیق از مکاتب و نگرش عمیق به تحول اندیشه، مرعوب نشدند، بلکه آن را خوب فرا گرفتهاند.
وی افزود: دکتر داوری اردکانی از فیلسوفانی است که با نگاه واقعی و عمیق توانست از حکیمان نامدار دوره معاصر شود و از علم و دین و هویت ایرانیان پاسداری کند، ضمن آنکه داوری اردکانی هرگز وامدار فلسفه الحادی یا اندیشه لیبرالیستی و ساختارشکنانه نبوده است. بنابراین، او از روشنفکران دینداری است که گوهر دین را در راه مدرنیته امروز قربانی نمیکند و اگرچه استعداد آن را دارد که در عرصههای سیاست علم توأمان فعال باشد اما همچنان سعی در استغنا و استقلال فکری دارد.
خرازی در پایان یاد آور شد: باید دست متفکران و فیلسوفانی چون داوری اردکانی را بوسید که شجاعانه با چابکی قلم و قدرت ذهن و دلبستگی به انبیا و امامان(ع) تلاش کردند و در این روزگار منادی دینداری بودند، چراکه امروز جامعه و مردم سخت مستمند تلاش معلمان اخلاق این چنین هستند.
همچنین در بخش دیگری از این آیین نکوداشت، بهاءالدین خرمشاهی، نویسنده و پژوهشگر، طی سخنانی با اشاره به نوع نگارش استاد داوری اردکانی گفت: استاد فلسفه را ساده نوشته و بیان کرده است، کاری که بسیاری از فیلسوفان قادر به انجام آن نبودند، از جمله کانت که همیشه آرزو میکرد و میگفت که می خواستم آسان بنویسم و نشد.
وی ادامه داد: مسایلی که داوری اردکانی مینویسد، دقیق و در عین حال ساده است.
خرمشاهی در پایان سخنان کوتاه خود، شعری را که در وصف دکتر داوری اردکانی سروده بود، خواند.
نظر شما