ثبت خاطرات شهید صیاد و هوانیروز
امیر هوشنگ یاری، فرمانده هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران، به عنوان نخستین سخنران، گفت: بیاغراق، شهید صیاد شیرازی اسوه و الگوی واقعی از لحاظ شخصیتی، نظامی، اخلاقی، وقتشناسی، تدین و ولایتمداری است. همکاری او با هوانیروز از پیش از وقوع انقلاب اسلامی آغاز شده بود و پس از آن، اقدامات وی در برقراری امنیت در کردستان، مبارزه با ضد انقلاب، هشتسال دفاع مقدس و دوران سازندگی کارنامه درخشانی از این شهید به یادگار گذاشته است.
وی با اشاره به ضعفهای رسانهای در گذشته و نبود امکان ثبت و ضبط تمامی فعالیتها، تصریح کرد: بر این اساس، معتقدم که گنجینهها و لایههای پنهانی از شخصیت شهید صیاد شیرازی وجود دارد که در آن زمان ثبت نشده است. چنین همایشهایی سبب شناسانده شدن برخی لایههای پنهان شهیدان و فرماندهان دوران دفاع مقدس میشود.
امیر یاری از ثبت خاطرات هوانیروز از شهید سپهبد علی صیاد شیرازی خبر داد و گفت: بیش از 100 نفر از پیشکسوتان در این زمینه دعوت به همکاری شدهاند و حدود 30نفر از آنان خاطراتشان را در اینباره بیان کردهاند اما این آغاز کار است که باید با همکاری هیات معارف جنگ شهید سپهبد علی صیاد شیرازی ادامه یابد تا برای آیندگان مورد استفاده قرار گیرد.
فرمانده هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه سخنانش به کارنامه درخشان هوانیروز در سالهای جنگ تحمیلی اشاره کرد و ادامه داد: باید اطمینان داشت که هوانیروز در آینده هم توانمندیهای بسیاری در زمینههای مختلف عملیاتی، لجستیکی، آموزشی، فناوری و نیروی انسانی از خود نشان خواهد داد. توسعه این توانمندیها نیازمند همکاریهای بیشتر از سوی نهادهای مرتبط است.
ضرورت بهرهگیری از تمامی داناییهای شهید صیاد
سپس امیر سرتیپ ناصر آراسته، رییس هیاتمعارف جنگ شهید سپهبد علی صیاد شیرازی به عنوان دیگر سخنران این همایش با یادآوری اینکه در آستانه سالروز عملیات مرصاد هستیم، گفت: شهید صیاد شیرازی فرماندهی اعلام نشده این عملیات را بر عهده داشت و آبرو و عزت جمهوری اسلامی ایران، با درایت و همت او و نیز با همت و ایثارگری خلبانان هوانیروز در این این عملیات فراهم آمد.
وی شناخت شهید صیاد از هوانیروز را بسیار گسترده دانست و گفت: این شناخت تمامی زمینههای مقدورات، محدودیتها، توانمندیها، مشخصات، مختصات پرندههای هوانیروز و روحیه هوانیروزیها در رستههای مختلف را شامل میشد. صیاد شیرازی از هوانیروز در وزن زمینی بهره گرفت. وی از ظرفیتهای هوانیروز مانند شناسایی با رزم، حرکت برای اخذ تماس، انهدام نیروی دشمن، استفاده از موفقیت، تعاقب، تسخیر هدف، پاسخ به پاتکهای دشمن و پیشگیری از هجوم مجدد دشمن، بهره گرفت تا این نیرو را همچون لشکر بزرگ زمینی در آسمان بهکار گیرد.
امیر آراسته با بیان اینکه شهید صیاد در هوانیروز تنها به دانش اسمی و علمی هوانیروز بسنده نمیکرد، گفت: این فرمانده شهید، توانِ خارج از آییننامه و استاندارد هوانیروز را بهخوبی میشناخت. باید کوشید که از تمامی این داناییها و ظرفیتها بهره گرفت.
هوانیروز نیرویی ولایتمدار است
امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران سخنران پایانی همایش «شهید سپهبد صیاد شیرازی و هوانیروز» بود که سخنانش را با اشاره به یکی از داستانهای شاهنامه فردوسی آغاز کرد و گفت: زمانی که جنگ ایران و توران طولانی شده بود، رستم دستان برای استراحت به عقب جبهه آمده بود. در این زمان بسیاری از فرماندهان و امیران لشکر ایرانی به عنوان هماورد با اشکبوس به مقابله میپردازند اما ناکام میمانند. زمانی که این خبر به رستم رسید، او از خرگاه خود تیری را به چله کمان گذاشت و اشکبوس را از همان فاصله به هلاکت رساند. تورانیان با دیدن این صحنه گفتند: گر این تیر از ترکش رستمی است / نه بر مرده، بر زنده باید گریست. شهید صیاد شیرازی یکی از چنین مردانی بود که یاد او هراس به دل دشمنان میانداخت.
وی افزود: اگر رستم که یلی بود در سیستان، با قلم فردوسی رستم دستان شد؛ صیاد شیرازی با نفس گرم حضرت امام خمینی(ره) و شاگردی در مکتب ولایت به مالک اشتر نیروهای مسلح ارتش جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده بود. قدم زدن در مکتب ولایت او را به درجهای میرساند که فرمانده معظم کل قوا، رهبر معظم انقلاب در رثایش همان صحبتهایی میفرمایند که حضرت علی (ع) در غم از دست دادن مالک فرموده بودند.
امیر پوردستان در ادامه به نقش هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران پس از وقوع انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: هوانیروز در جریان ناامنیهای وسیعی که در روزهای ابتدایی انقلاب اسلامی، در کردستان آغاز شده بود، در شمار نخستین نیروهایی بود که خود را به کردستان رساند و در همان ماههای اولیه مجموعه هوانیروز 44 شهید را به انقلاب تقدیم کرد.
وی این امر را به مفهوم پا دررکاب بودن و ولایتمداری هوانیروز دانست و تصریح کرد: این نیرو در روزهای آغازین جنگ، نقش حمایتی ویژهای از لشکرهای 92 و 81 زرهی کرمانشاه داشت و همانند پرندگان ابابیل بر فراز تانکهای عراقی حاضر میشدند. این حضور مومنانه در صحنههای گوناگون رزمی و پشتیبانی هشتسال دفاع مقدس و پس از آن در امدادرسانیها، مردمیاریها، سیلابها، زلزلههای بم، طبس و منجیل و دیگر صحنهها ادامه یافت.
فرمانده نیروی زمینی ارتش با اشاره به آیات 18 تا 23 سوره الرحمن گفت: این آیات در وصف حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) بیان شده است که دو دریایی بودند که از پیوند آنها امام حسن(ع) و امام حسین(ع) به عنوان لوءلوء و مرجان پدید آمدند. در عملیات مرصاد هم که نقطه عطف هوانیروز عملیات مرصاد بود، دریای معنویت، تدین و ولایتمداری به نام «شهید صیاد شیرازی» با دریای شجاعت، ایثار، فداکاری، تخصص و تعبد و تدین هوانیروز به یکدیگر پیوستند و حاصل آن اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و اضمحلال دشمنان اسلام بود.
در پایان همایش «شهید سپهبد علی صیاد شیرازی و هوانیروز» با حضور امیر سرتیپ هوشنگ یاری، امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان و امیر سرتیپ ناصر آراسته از چهار عنوان کتاب «هوانیروز؛ نگاهی به گذشته، حال و آینده»، «باد سرخ»، «فرشتگان آسمانی» و «نسیم رهایی» که هر چهار عنوان از سوی انتشارات سوره سبز منتشر شده بودند، رونمایی و از نویسندگان این آثار تجلیل شد.
نظر شما