سه‌شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۴
بررسی ابزارهای نوین مالی در«صكوك در نظام پولی و مالي ایران»

کتاب «صكوك در نظام پولی و مالي ایران» که توسط فتح‌اله ‌تاری تالیف شده است، می‌کوشد نقش ابزارهای نوین مالی را در بانکداری اسلامی بررسی کند._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «صكوك در نظام پولی و مالي ایران» که به قلم فتح‌اله ‌تاری عضو هيات علمي دانشگاه علامه‌طباطبايي به رشته تحریر درآمده است، با تمرکز بر موضوع بانکداری اسلامی می‌کوشد «صکوک» را به عنوان ابزار نوین مالی مورد بررسی قرار دهد.
 
بانکداری اسلامی در دهه اخیر رشد و گسترش چشمگیری داشته و سهم و جایگاه آن در نظام بانکی بین‌الملل ارتقا یافته است. در این راستا ابزارهای نوین تامین مالی متعددی در برخی کشورهای اسلامی معرفی شده که صکوک یکی از آن‌هاست.
 
با توجه به گسترش فعالیت‌های اقتصادی در کشور و لزوم توسعه ابزارهای تأمین مالی اسلامی، کتاب «صكوك در نظام پولی و مالي ایران» در پنج فصل به معرفی این ابزارها و شیوه‌های تامین مالی اسلامی پرداخته است.

 فصل نخست کتاب شامل طرح موضوع، اهداف و روش‌هاست. فصل دوم، با تمرکز ویژه بر«صکوک» نقش این ابزار مالی را در بازارهای مالی اسلامی مورد بررسی قرار می‌دهد. رو‌ش‌ها و ابزارهای تامین مالی و تاریخچه و ویژگی‌های «صکوک» عناوین دیگری هستند که مورد کنکاش قرار گرفته است. 

فصل سوم، تجربه کشورهای مختلف را در بهره‌گیری از ابزار مالی صکوک مرور می‌کند. فصل چهارم با نگاه ویژه، چالش‌های بازار صکوک و راه‌های مقابله با این چالش‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد. همچنین می‌کوشد به مطالعه نحوه عملیاتی کردن این ابزار مالی توجه کند. 

در نهایت در فصل پنجم، پیش‌نویس اولیه ابزارهای اوراق اجاره در سازمان بورس و اوراق بهادار مورد نقد قرار گرفته و آیین‌نامه پیشنهادی برای عملیاتی‌کردن صکوک اجاره در سیستم بانکی کشور ارایه می‌شود. 

«صكوك در نظام پولی و مالي ایران» به همت پژوهشکده پولی و بانکی در سال 91 به قیمت 10هزار تومان در 168 صفحه به بازار نشر عرضه شده است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها