شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۰
کتابخانه‌ای با 170 هزار منبع تخصصی در دانشگاه امام صادق(ع)

كتابخانه و مركز اطلاع‌رسانی دانشگاه امام صادق(ع) حدود 170 هزار عنوان منبع فارسی، لاتین و عربی در اختیار دارد که اغلب در زمینه رشته‌های درسی این دانشگاه‌اند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این کتابخانه همزمان با تشكيل دانشگاه در سال 1361 تاسیس شد. پشتيبانی فعاليت‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاه از طريق تامين نيازهای اطلاعاتی از اهداف شکل‌گیری این کتابخانه هستند.
 
كتابخانه و مركز اطلاع‌رسانی دانشگاه امام صادق(ع) در فضايی به وسعت دو هزار و 600 متر مربع به اعضای هيات علمی، دانشجويان و سایر مراجعان خدمات‌رسانی می‌کند. 

فراهم‌آوری منابع علمی چاپی و الكترونيكی، سازماندهی منابع، راهنمايی مراجعان برای يافتن مواد و اطلاعات مورد نياز و ارايه خدمات مرجع، ایجاد سیستم‌های خودكار در حوزه كتابداری و اطلاع‌رسانی برای تسريع در ذخيره و بازيابی اطلاعات، ارايه و اجرای برنامه‌های آموزشی كاركنان و مراجعان در تمامی امور كتابداری و اطلاع‌رسانی، برقراری ارتباط با مراكز كتابخانه‌ای هم‌سو، ایجاد زمینه‌های مطالعاتی و پژوهشی مناسب، تقويت منابع مرجع و مواد غير چاپی و  معرفی منابع از اهداف این کتابخانه هستند.

مخاطبان کتابخانه دانشگاه امام صادق(ع)
در آیين‌نامه مطالعه و امانت كتابخانه و مرکز اطلاع‌رسانی این مرکز نوشته شده است که اعضای هيات علمی دانشگاه امام صادق(ع)، استادان مدعو تا زمانی كه در دانشگاه امام صادق(ع) تدريس می‌كنند، دانشجويان، فارغ التحصيلان و كارمندان این دانشگاه به همراه معرفی شدگان از موسسات و مراكز علمی می‌توانند در تالار مطالعه دانشگاه امام صادق(ع) به مطالعه بپردازند.

همچنین اعضاء هيات علمی دانشگاه امام صادق(ع)، استادان مدعو بامعرفي ریيس دانشكده، دانشجويان و كارمندان این دانشگاه و فارغ التحصيلان دانشگاه امام صادق(ع) باسپردن وديعه مصوب به حساب معاونت پژوهشی و معرفی شدگان از موسسات و مراكز علمی می‌توانند به عضويت كتابخانه دانشگاه درآيند و بر اساس شرایط خاصی کتاب‌هایی را از كتابخانه امانت بگيرند. 

کارکنان کتابخانه دانشگاه امام صادق(ع)
کارکنان این کتابخانه حدود 38 نفرند. در این مرکز یک دکترای کتابداری، یک کارشناس ارشد مديريت، 6 کارشناس ارشد کتابدار، 10 کارشناس کتابداری، پنج کارشناس کامپيوتر، دو کارشناس تجهيزات ديداری ـ شنيداری، سه نفر با مدرک کاردانی کامپيوتر، هشت ديپلم آموزش ديده دوره کوتاه مدت کتابداری و دو نفر با مدرک زیر دیپلم فعالیت دارند.

بخش‌های اصلی کتابخانه امام صادق(ع)
تامین منابع، اطلاع‌رسانی، سازماندهی، امور رایانه، دیداری و شنیداری و خدمات عمومی از بخش‌های این کتابخانه‌اند.

«بخش تامين منابع اطلاعاتی» مسووليت تهيه منابع اطلاعاتی شامل كتاب، نشريه، بانك‌های اطلاعاتی پيوسته(On line) يا گسسته(Off line)، مواد ديداری و شنيداری را بر عهده دارد.

برنامه‌ريزی درباره نحوه تخصيص بودجه تامين منابع اطلاعاتی، شناسایی و ايجاد ارتباط متقابل با مراکز دانشگاهی و پژوهشی با هدف تبادل منابع اطلاعاتی در چارچوب قراردادهای همکاری بين کتابخانه‌ای و ارایه خدمات به کاربران از وظایف اين بخش به شمار می‌آید. 

«بخش سازماندهی منابع اطلاعاتی» وظيفه فهرست‌نويسی و رده‌بندی، چكيده نويسی و نمايه‌سازی، آماده‌سازی و ذخيره اطلاعات کتابشناختی كتاب‌ها، مجله‌ها، پايان‌نامه‌ها، و لوح‌های فشرده را بر عهده دارد. در این بخش فهرست‌نويسی كتاب‌ها بر اساس رده‌بندی كتابخانه كنگره (L.C) و با استفاده از منابع چاپی و الكترونيكی انجام می‌گيرد. 

«بخش اطلاع رسانی» به گردآوری و ارایه اطلاعات به مراجعان و كاربران در زمینه رشته‌های درسی دانشگاه و برقراری ارتباط مستقيم با پايگاه‌های اطلاعاتی ديگر می‌پردازد. اکنون بيش از 382 عنوان از مهم‌ترين پايگاه‌های اطلاعاتی به صورت گسسته قابل استفاده‌اند و 6 بانك اطلاعاتی به صورت پيوسته اطلاع‌رسانی می‌کنند.

«بخش امور رايانه‌ای» از نرم‌ افزارها و سخت افزارهای دانشگاه به شکل نصب، راه‌اندازی، تعمير و رفع عيوب، پياده‌سازی و نگه‌داری سرويس‌های شبكه و اينترنت و بستر فيزيكی شبكه دانشگاه پشتیبانی می‌کند.



مخاطبان کتابخانه در «بخش ديداری شنيداری» می‌توانند از نرم‌افزارهای آموزشی فارسی، نرم افزارهای آموزشی لاتين، سخنرانی‌ها، کارگاه‌های آموزشی، مراسم و همايش‌ها استفاده کنند.

«بخش خدمات عمومی» فعاليت‌های دبيرخانه، امور اداری، رفاهی و خدماتی کتابخانه را انجام می‌دهد و از بخش‌های تالار مخزن و امانت، تالار مرجع، آرشيو نشريات، تالار مطالعه، تكثير و صحافی و نوارخانه پشتیبانی می‌کند.

نگاهی به پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه امام صادق(ع)
اطلاعات تکمیلی درباره فعالیت‌های دانشگاه و نحوه خدمات‌رسانی كتابخانه و مركز اطلاع‌رسانی دانشگاه در پایگاه اینترنتی این مرکز جای دارد. در این بخش مخاطبان علاوه بر آشنایی با تازه‌ها و اخبار اطلاع‌رسانی از مطالب بانك‌های اطلاعاتی لوح فشرده و بانك اطلاعات داده‌های اقتصادی آگاهی می‌یابند.

در بخش بايگانی تازه‌های کتابخانه نیز فهرست کتاب‌های مرجع از سال 1384 تا 1387، فهرست کتاب‌های خريداری ‌شده از نمايشگاه بين‌المللی و معرفی تازه‌های کتاب ارایه شده‌اند.

نگاهی آماری به منابع کتابخانه دانشگاه امام صادق(ع)
آمار منابع موجود در كتابخانه و مركز اطلاع‌رسانی این دانشگاه که تا اردیبهشت ماه 1392 به‌روز رسانی شده، حاکی از آن است که صد و ده هزار و 260 نسخه كتاب فارسی و عربی، 33 هزار و 781 کتاب لاتين، 315 نشریه فارسی و عربی جاری، 658 عنوان نشریه فارسی و عربی قدیمی(آرشیوی)، چهار عنوان نشریه لاتين جاری، دو هزار و 440 عنوان پايان‌نامه‌، 385 عنوان جزوه درسی، 125 نقشه‌، هزار و 480 حلقه نوار ويديويی، 45 هزار حلقه نوار كاست و دو هزار و 220 لوح فشرده در این مرکز وجود دارد.

كتابخانه و مركز اطلاع‌رسانی دانشگاه امام صادق(ع) در بزرگراه شهيد چمران، پل مديريت قرار دارد. علاقه‌مندان برای مراجعه یا کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره 88089412 تماس بگیرند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها