علی اکبر اشعری در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چندی پیش نامهای که فهرست امکانات و خدمات لازم برای برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در مجتمع فرهنگی باغ کتاب را دربرداشت به محمد باقر قالیباف، شهردار تهران ارایه کرد.
وی ادامه داد: این فهرست را خودمان نیز در یک جلسه کارشناسی، مرور و بررسی کردیم. همچنین از قالیباف خواستیم تا گروهی را با مدیریت محمدعلی ایازی، معاون اجتماعی شهردار تهران مامور کند تا در جلسهای، نیازها و امکانات لازم برای برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در باغ کتاب بررسی شود.
مدیر پروژه باغ کتاب افزود: خوشبختانه این جلسه تشکیل شد و راهاندازی دو کارگروه دستاورد این جلسه بود. کارگروه نخست، موظف است بررسی کند که آیا میتوان برای سال 1393 زمینه برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در باغ کتاب را فراهم کرد یا نه؟ کارگروه دوم نیز با هدف فراهم کردن شرایط لازم برای برپایی نمایشگاههای فرهنگی دایمی در فضای باغ کتاب تشکیل شد.
اشعری با بیان اینکه اتفاقات خوبی برای بهرهبرداری از باغ کتاب صورت گرفته است اما افسوس میخورم که چرا نامه وزیر ارشاد زودتر نوشته و ارسال نشد، توضیح داد: گروه نخست، دو هفته مهلت دارد تا نظرها و نتایج بررسیهای خود را اعلام کنند (این دو هفته از سهشنبه، یکم مرداد شروع شده است). گروه دوم نیز به دلیل انجام یک سلسله مطالعات معماری حدود دو ماه فرصت دارد فعالیتها و بررسیهای خود را به اتمام برساند.
وی با بیان اینکه اکنون منتظریم این گروهها فعالیت خود را به اتمام برسانند و نتایج خود را بیان کنند، گفت: حدود دو هفته دیگر این نتایج اعلام میشوند. در این صورت میتوانیم به شیوهای رسمی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کنیم که باغ کتاب هم برای سال آینده و هم به طور کلی برای همیشه آمادگی برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را دارد.
مدیر پروژه باغ کتاب توضیح داد: به هنگام پیگیریهای لازم برای برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در باغ کتاب ایده راهاندازی محل دایمی برای برپایی نمایشگاههای فرهنگی شهر تهران در فضایی مسقف و با متراژ افزون بر 45 متر مربع کنار باغ کتاب به ذهن رسید و پیشنهاد داده شد. این مکان در صورت راهاندازی، محل دایمی برای برپایی بسیاری از نمایشگاههای فرهنگی مانند نمایشگاه قرآن، نمایشگاه حجاب و عفاف، نمایشگاه مد و لباس و نمایشگاه رسانههای دیجیتال خواهد بود.
اشعری در پاسخ به این سوال که «اکنون ساخت باغ کتاب در چه مرحلهای است و تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟» گفت: مراحل ساخت فضای داخلی باغ کتاب به خوبی در حال پیشرفت است و تا اواخر شهریور ماه به پایان میرسد.
وی در ادامه گفت: فضای بیرونی باغ کتاب در صورتی که مکانی برای محل دایمی نمایشگاههای فرهنگی شهر تهران در آن در نظر گرفته شود یا نشود به شیوهای متفاوت طراحی خواهد شد. تا دو ماه دیگر که راهاندازی این مکان قطعی شود، شکل فضای بیرونی باغ کتاب نیز مشخص میشود. به طور کلی امسال باغ کتاب با خرید و نصب تجهیزات مانند مبلمان به بهرهبرداری میرسد.
مدیر پروژه باغ کتاب در پاسخ به این سوال که راهاندازی و بهرهبرداری از باغ کتاب چه فوایدی به همراه خواهد داشت، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سالانه میلیاردها تومان هزینههای موقت برای برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در مصلای امام خمینی (ره) متحمل میشود اما چون فضای مصلا فضایی غیر نمایشگاهی است بسیاری از این هزینهها قابل بهرهبرداری مجدد نیستند. به نظرم وقتی این نمایشگاه در باغ کتاب برپا شود چون شهرداری تهران نیز در آن سهیم است بسیاری از هزینهها صرفهجویی میشوند.
اشعری در ادامه گفت: این مکان به دلیل مدرن بودن، زمینه را برای سهولت دسترسی مخاطبان به تازههای نشر فراهم میکند. همچنین امکانات گرمایشی و سرمایشی موجود در این فضا و وجود پارکینگ با فاصله 200 متری قابل توجه است. از آنجا که باغ کتاب توسط چهار ایستگاه مترو (بهشتی، رسالت، همت و حقانی) قابل دسترسی است، حمل و نقل مردم نیز به سهولت صورت میگیرد.
شنبه ۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۱
نظر شما