سه‌شنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۱
فسا در کتابی مانا و ماندگار شد

«مانا و ماندگارهای شهر مادری‌ام فسا» گردآوری و تالیف جواد جعفری‌فسایی، درباره شخصیت‌ها، مکان‌ها و عکس‌هایی از بقعه‌های شهرستان فسا در استان فارس است که به زودی از سوی انتشارات نوید شیراز منتشر و راهی بازار کتاب می‌شود.-

جعفری‌فسایی به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره کتاب «مانا و ماندگارهای شهر مادری‌ام فسا» گفت: این کتاب به معرفی 40 شخصیت از مشاهیر و مفاخر شهر فسا، همچنین مکان‌ها، امامزاده‌ها، همراه با فهرست اعلام، عکس و تصویرهایی از بقعه‌های این بخش از استان فارس می‌پردازد. فسا از شهرستان‌های استان فارس و در ۱۴۵ کیلومتری جنوب شیراز واقع شده است و شهرهای سروستان، داراب، جهرم، استهبان در همسایگی آن قرار دارند. قدمت این شهرستان به دوران هخامنشیان بازمی‌گردد و نام آن پسه یا پسا بوده که پس از اسلام به فسا تبدیل شده است.

این پژوهشگر افزود: از شخصیت‌های معرفی شده در این کتاب «ارسلان بساسیری» نام دارد که از غلامان ترک قرن پنجم هجری‌قمری بود. وی به بغداد لشکرکشی کرد و حاکم بغداد برای دو سال به بساسیری پناهنده شد. از کارهای مهم وی مرسوم کردن «حی علی خیرالعمل» در اذان به‌شمار می‌رود.

وی ادامه داد: از دیگر شخصیت‌های معرفی شده در کتاب می‌توان به «ابوبکر طمستانی» از عرفای قرن چهارم هجری، «ابن دُرستویه» دانشمندان ریاضی‌دان و منجم و «ابوعلی نحوی» مهم‌ترین عالم نحو در دنیا اشاره کرد. «ابواسماعیل اَبان» نیز فردی است که احادیث حضرت علی(ع) را به امام سجاد(ع) رساند. همچنین «زرتشت خورگان» که تئوریسین دربار انوشیروان بود و دین مزدک را رواج داد.

جعفری‌فسایی با اشاره به دیگر شخصیت‌های مطرح شده در کتابش بیان کرد: «کمالا فدشکویی» از شاعران و نویسندگان مطرح به‌شمار می‌رفت که مادرش زبیده خانم دختر ملاصدرای شیرازی بود. «حاج میرزا حسن حسینی‌فسایی»، «آیت‌الله دکتر احمد بهشتی»، «استاد دکتر علی‌اصغر تجویدی»، «شیخ یوسف بحرانی»، «سید مجدالدین»، «امیر غیاث‌الدین منصور»، «کریم اقلیدوس»، «سید محمدصادق رفیعی»، «عبدالرسول رنجبران»، «حاج غلامحسین کدیور»، «منصور رستگار فسایی»، «نعمت فسایی» و «سید محمد رضوانی (فصیح‌الزمان)» برخی دیگر از این اشخاص‌اند.
 
نویسنده کتاب «ساقه‌های سبز صبح» اظهار کرد: بخش دیگری از افرادی که کتاب به آن‌ها پرداخته شامل «روزبهان فسایی (شیخ شطاح)»، «مسیحا فدشکویی»، «حاج میرزا حسن‌خان حکمت صحرارودی»، «مهدی نظامی»، «غلامعلی آریا»، «ذبیح‌الله متشرعی»، «شیخ ابوالحسن محمدبن حسین بن عبدالوارث نحوی فسایی»، «ابومنصور حسن بن علی فسوی»، «میرزا محمد مشهور فسایی»، «خواجه ضیاء‌الملک فسوی»، «خواجه رکن‌الدین صاین فسایی»، «عبدالرحمان صوفی» و «کریم‌پور امیرمختار فسایی» است.

جواد جعفری‌فسایی، متولد 1323در روستای کوشک‌قاضی فسا، کارشناس زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه تبریز و بازنشسته آموزش و پرورش  است. وی 26 اثر آماده چاپ دارد و کتاب‌های «یک کوچه نگاه»، «پلکان‌های نقره‌ای»، «تب لحظه‌ها برگزیده غزلیات»، «ساقه‌های سبز صبح»، «گذری بر شعر شاعران فسا از قرن چهارم هجری‌خورشیدی تاکنون»، «بوی دست‌های تو» و «جرس فریاد می‌دارد» از وی منتشر شده‌اند.

چاپ نخست کتاب «مانا و ماندگاری‌های شهر مادری‌ام فسا» با گردآوری و تالیف جواد جعفری‌فسایی در 304 صفحه از سوی انتشارات نوید شیراز راهی بازار کتاب می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها