به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کیخسرو در اساطیر و حماسهها و در متونی چون شاهنامه فردوسی و از همه مهمتر در اندیشه و تفکر اشراقی، جایگاهی والا دارد. کیخسرو فرزند سیاوش و فرنگیس و نوه کیکاووس و افراسیاب است و پس از مرگ دردناک پدرش به دستور افراسیاب، انتقام پدر را از پدربزرگ خود میگیرد.
همچنین کیخسرو از نامدارترین شهریاران و دلاوران و در عدالت و شهامت سرآمد دیگر شاهان کیانی است. واژه کیخسرو به معنی «شاه نیکنام» است. در شاهنامه، متون پهلوی در فرهنگ عامه مردم ایران، کیخسرو نمادی از یک شاهنشاه آرمانی است.
افسانه خاتون آبادی در کتاب «کیخسرو؛ آرمان شاهِ ایرانیان» در هفت بخش به معرفی و تحلیل شخصیت کیخسرو پرداخته است. «کیخسرو در متون اساطیری»، «کیخسرو در متون تاریخی دوره اسلامی»، «کیخسرو در حماسه ملی»، «جایگاه کیخسرو در فلسفه اشراق و متون عرفانی»، «افسانه جم»، «کیخسرو در باورهای عامیانه»، «همانندیهای کیخسرو در اسطوره، تاریخ و ادبیات ملل».
نویسنده در موخره کتاب به طور کلی و خلاصه به نتایج تحقیق خود و بررسی تفکرات بزرگانی چون شیخ اشراق درباره شخصیت کیخسرو میپردازد. معرفی و توضیح برخی واژهها و نامها در کتاب و همچنین نقد و بررسی دیگر منابع موجود – چه تاریخی و چه معاصر – پیوستهای این کتاب است.
«مجموعه مصنفات شیخ اشراق» با تصحیح هانری کربن، «تاریخ اساطیری ایران» ژاله آموزگار، «فارس نامه» ابنبلخی، «زندگی و مرگ پهلوانان در شاهنامه» محمدعلی اسلامی ندوشن، «اسطوره بازگشت جاودانه» میرچا الیاده، «مردم و شاهنامه» ابوالقاسم انجوی شیرازی، «تاریخ پیامبران و شاهان» حمزة ابن حسن اصفهانی، «سه رساله از شیخ اشراق» با تصحیح نجفقلی حبیبی، «مجموعه آثار فارسی شیخ اشراق» با تصحیح سید حسین نصر، «حماسه در رمز و راز ملی» محمد مختاری و «شهر زیبای افلاطون و شاهی آرمانی در ایران باستان» فتح الله مجتبایی، نام بخشی از منابع و مآخذ نویسنده برای نگارش این کتاب است.
«کیخسرو؛ آرمان شاهِ ایرانیان» نوشته افسانه خاتون آبادی، با شمارگان هزار و 100 نسخه، 242 صفحه و بهای 9 هزار تومان از سوی موسسه فرهنگی – هنری جهان کتاب، روانه کتابفروشیها شده است.
شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۷
نظر شما