چهارشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۹
ارایه روزانه 2 هزار پاسخ تخصصی به قرآن‌پژوهان

مدیر بخش پژوهش‌های ‌قرآنی بیست‌ و یکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم گفت: امسال در بخش پژوهش‌های قرآنی 9 هزار پاسخ‌گویی عمومی و روزانه دو هزار پاسخ‌گویی تخصصی انجام و بیش از 850 عنوان کتاب تخصصی ارایه شد.-

حجت‌الاسلام ‌والمسلمین صالح قنادی در گفت‌وگو با خبر‌گزاری کتاب‌ایران(ایبنا)، عنوان کرد: تلاش کردم آثار پژوهشی را به صورت موضوع‌محور به نمایش بگذاریم تا مخاطبان با دانشنامه ‌قرآنی، فرهنگنامه ‌قرآنی و آثار پژوهشی قرآنی در سطوح مختلف آشنا شوند. 

وی با اشاره به این‌که بخش‌ پژوهش‌های ‌قرآنی نمایشگاه قرآن از چند بخش مختلف تشکیل شده بود که مهم‌ترین آن بخش ارایه آثار پژوهش‌های قرآنی بود، افزود: در بخش پژوهش‌های قرآنی علاوه بر پژوهش‌های تخصصی درباره قرآن کتاب‌های تخصصی در‌باره علوم قرآنی، علوم ‌پایه، زنان، خانواده و سبک زندگی به نمایش گذاشته شدند. جمع‌آوری کتاب‌هایی که ناظر به روش‌شناسی، منبع‌شناسی و پژوهش‌های‌ قرآنی بودند، از دیگر فعالیت‌های این بخش به شمار می‌رود.

قنادی با اشاره به این‌که رسانه‌ها در ترویج فرهنگ قرآنی رسالت ویژه‌ای دارند، یاد‌آور شد: محور بعدی فعالیت در بخش پژوهش‌های ‌قرآنی، موضوع قرآن و رسانه بود. در این بخش پایگاه‌ها و سایت‌هایی که فعالیت و پژوهش‌های‌قرآنی داشتند، به بازدیدکنندگان معرفی شدند. در مجموع، حدود چهل پایگاه فعال اینترنتی با موضوع قرآنی در داخل و خارج از کشور به مخاطبان معرفی و همچنین روش جست‌وجو برای پژوهش‌های ‌قرآنی هم به مخاطبیان آموزش داده شد.

مدیر بخش‌ پژوهش‌های‌قرآنی اظهار کرد: مهم‌ترین فعالیت این بخش‌  مشاوره تخصصی حضوری بود که به معرفی منابع و پاسخگویی به روش‌های پژوهش و مشاوره درباره پایان‌نامه‌های قرآنی و پرسش ‌و پاسخ مراجعه‌کنندگان در‌باره مباحث تفسیری قرآن، قرآن و علم، قرآن و طب، قرآن‌ و نجوم، قرآن ‌و سبک‌زندگی‌اسلامی اختصاص داشت. 

مسوول بخش پژوهش بيست ‌و يكمين نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم افزود: در اين بخش 14 كارشناس قرآنی مستقر بودند و به كسانی كه در امور پايان‌نامه‌ها و مقالات پژوهشی نياز به مشاوره داشتند، مشاوره تخصصی ارایه می‌کردند و ضمن پاسخگويی به پرسش‌های تخصصی مراجعان، به ارایه مشاوره تخصصی در مباحث تفسيری، خانواده و كودك، اعتقادی، امامت، مسایل دانشجويان، ادبيات، طب و كيهان‌شناسی و نجوم می‌پرداختند.

قنادی یاد‌آور شد: در بخش پژوهش‌های قرآنی بیش از 17 کارگاه و نشست با جنبه‌های محتوایی و پژوهشی وجود داشت که شش کارگاه‌ درباره روش‌های پایان‌نامه‌نویسی و تحقیق ‌قرآنی و بقیه کارگاه‌ها با موضوعات قرآنی با محوریت سبک زندگی قرآنی فعالیت می‌کردند.

وی ادامه داد: در این بخش مخاطبان تخصصی را با مراکز پژوهشی قرآنی آشنا کردیم تا پژوهشگران قرآنی پس از نمایشگاه قرآن هم بتوانند با ارتباط با این مراکز قرآنی، به پژوهش‌های قرآنی خود ادامه دهند. مخاطبان این بخش از نمایشگاه قرآن از فعالیت‌های این بخش احساس رضایت داشتند و استفاده مفیدی از بخش مشاوره‌های قرآنی شد. 

نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از 15 تیرماه تا 13 مردادماه در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار شد.

خبرنگار: زینب جباری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها