دوشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۵
کتاب «امنیت غذایی در ایران» به زودی منتشر می‌شود

عبدالمجید مهدوی دامغانی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران و دبیر انجمن علمی کشاورزی بوم شناختی ایران در حال حاضر کتاب «امنیت غذایی در ایران» را در دست تالیف دارد که به زودی منتشر می شود.-

دکتر مهدوی دامغانی در گفت و گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: با اشاره به اهمیت و جایگاه امنیت غذایی در هر جامعه، اصلی‌ترین وظیفه بخش کشاورزی این است که تلاش کند تا همه انسان‌ها از غذای سالم و کافی بهره‌مند شوند و من به عنوان یک کارشناس کشاورزی با توجه به فعالیت‌های اجرایی که در حوزه های مختلف این بخش داشتم سعی کردم با نگارش این کتاب گامی مثبت در زمینه ارتقا امنیت غذایی کشور بردارم.

معاون پژوهشی پژوهشکده علوم محیطی تهران افزود: زمانی امنیت غذایی محقق می‌شود که همواره همه انسان‌ها به غذای سالم، کافی و مقوی دسترسی داشته باشند و هر مکتبی که بتواند در تحقق این هدف مفید باشد می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد.

دامغانی یادآور شد: باتوجه به نیاز بالای غذایی در کشور، مساله امنیت غذایی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد چراکه با وجود استعدادها و منابع خوبی شامل آب، خاک، تنوع زیستی و پیشینه چند هزارساله کشاورزی در ایران، امنیت غذایی آن‌چنان‌که مطلوب حاکمیت و سیاستگذاران بوده پیش نرفته است.

وی افزود: البته منابع و ظرفیت‌های موجود در حدی است که می‌توان با بهره‌گیری از برنامه‌ریزی دقیق، نظریه پردازان ممتاز و مدیریت کارآمد در حوزه کشاورزی به وضعیت مطلوب رسید.

استاد دانشگاه شهید بهشتی، تزریق سرمایه به نظام‌های کشاورزی را از راهکارهای بهبود نظام امنیت غذایی در کشور عنوان کرد و گفت: وجود سرمایه چه از نظر ریالی و تامین اعتبار مورد نیاز و چه از نظر بهره‌گیری از دانش و علوم جدید یعنی استفاده از بذر، کود و نهاده‌های علمی و تایید شده می‌تواند در کنار بکارگیری فن آوری‌های نوین مانند مکانیزاسیون و تکنولوژی‌های نو در کشاورزی، در دستیابی به امنیت غذایی مطلوب موثر باشد.

مهدوی دامغانی در ادامه وجود خلاء علمی را یکی دیگر از مشکلات حوزه امنیت غذایی دانست و گفت: در حوزه فن‌آوری‌های نو و امنیت غذایی در کشور فرهنگ مکتوب فقیری داریم و اغلب با تکیه بر مکتوبات گذشتگان پیش می‌رویم در حالی که باید تعداد تالیفات و ترجمه‌ها را در این زمینه‌های ارزشمند، حساس و موردنیاز افزایش دهیم.

دبیر انجمن علمی کشاورزی بوم شناختی ایران با اشاره به این که در حال حاضر با کمبود نظریه‌پرداز و اندیشمند در کشور مواجه هستیم افزود: نویسنده و مقاله نویس خوب داریم اما در پرورش اندیشمند و نظریه پرداز در همه حوزه‌ها کم‌توانیم و ضعیف عمل کرده‌ایم و نتوانسته‌ایم از توان و ظرفیت سرمایه‌های بزرگ اجتماعی که در حوزه کشاورزی داریم به خوبی استفاده کنیم.

وی در پایان تاکید کرد: مولفین و صاحبان قلم باید در جهت انتشار دست‌آوردهای علمی و نوآوری‌های موجود در جهان با ترجمه و تالیف کتاب‌های علمی و به روز و سازگار کردن این علوم با شرایط بومی ایران، خلاء علمی موجود را پر کنند تا سیاستگذاران بتوانند از این زیرساخت های علمی و تئوریک برای دستیابی به امنیت غذایی پایدار در کشور بهره مند شوند.

مهدوی دامغانی، در سال 1355 متولد شد و پس از سپری کردن مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته مهندسی کشاورزی تحصیلات خود را در مقطع دکترای رشته اکولوژی گیاهان زراعی در دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد. وی علاوه بر این‌که دارای بیش از 100 مقاله ISI و کنگره در داخل و خارج از کشور و بیش از 30 جلد ترجمه کتاب است، مولف چهار کتاب به نام‌های «درآمدی بر کشاورزی ارگانیک»، «فرهنگ واژگان کشاورزی پایدار»، «زراعت عمومی: تولید پایدار محصولات زراعی» و «مبانی کشاورزی پایدار» نیز است.
خبرنگار: مرجان ترابی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها