شنبه ۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۰
شرح دُعای سحر

ايبنا - خواندن يك صفحه از‌‌ يك كتاب را مي‌توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه‌اي از اكسير دانايي، لحظه‌اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه‌اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...

دعا، گام برداشتن بر صراط فطرت 

خلاصه آنکه دعا کردن و به خداوند پناه بردن و به او روی آوردن و حاجت خواستن از جمله مظاهر توحید الهی است. لهذا در قرآن شریف و در آیات و احادیث إعلام محبوبیت آن شده و بر آن تأکید فراوان رفته است.
و خروج از این رسم و سیره و مراجعه به غیر خدا، همانا خروج از قطرات تکوین و انحراف از ناموس طبیعت و نظام صنع الهی می‌باشد و موجب اختلال امور و انحراف راه و گم شدن از جاده حیات اخروی انسان می‌گردد. برخلاف آنکه اگر به خدا روی آورد و بدو متوسل و منقطع گردد، در این صورت مسیر فطرت را صحیح پیموده و براساس سنت پروردگار گام برداشته و با ملائکه مقرّبین و ارواح مقدسه‌ای که هیچگاه از خدا جدا نبوده و نیستند، هم عنان و هم طراز شده است.
تازه اینها همه هنگامی است که ارتباط، اتصال و انقطاع به خداوند به اعتبار قلب و درون و استقرار باطنی باشد، اما آن هنگام که این مرحله عینیت یابد و انسان داعی خواسته‌ها و مطلوبات خود را همیشه به زبان آورد و به صورت دعا به محضر ربوبی درآورد، که این خود ابراز فطرت دیگری است در مسیر توحید پروردگار متعال که مظهر فقر ذاتی و نیاز وجودی بنده خدا به خود خداوند خواهد بود.
پس امر و دعوت و ترغیب خداوند بندگان را به نیایش، همانا امر و فرمان او است به راه فطرت را درست پیمودن و به سوی و سمت کمال گام برداشتن و خود را از معایب و نواقص دور کردن.

صفحه 131 و 132/ شرح دُعای سحر/ حضرت آیت‌الله سیدعلی شفیعی/ انتشارات ناجی جزایری/ چاپ اول/ سال1391/ 176 صفحه/ 5000 تومان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها