محمدعلی گلابزاده درباره زندهیاد محمد دانشور به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: دانشور سالها در شهرداری کرمان و شورای شهر کرمان پیش از انقلاب فعالیت داشت و با روزنامه بیداری بهعنوان خبرنگار همکاری میکرد، به همین دلیل و با توجه به این که با شخصیتهای کرمان در ارتباط بود، اطلاعات خوبی درباره مسایل شهری و کرمان داشت که توانست کتابهای ارزشمندی درباره این شهر بنویسد.
این پژوهشگر كرمانشناس درباره نخستین کتاب زندهیاد دانشور بیان کرد: پس از انتشار نخستین کتاب دانشور با نام «از قلعهدختر تا دقيانوس» از سوی مرکز کرمانشناسی و با توجه به تشویقی که در این زمینه از سوی همگان دریافت کرده بود، دو کتاب دیگر با نامهای «چهرههای ماندگار کرمان» و «محلههای قدیمی شهر کرمان» را به رشته تحریر درآورد.
وی ادامه داد: زندهیاد دانشور فرهیخته و فرزانهای بود که به جامعه نشر و فرهنگ و مطبوعات کرمان خدمات ارزندهای ارایه کرد. وی هنگام کار نیز فردی با صلابت، انسانی متین، صادق و علاقهمند بود. کتاب دیگر دانشور «مسجد و محله خواجه خضر» نام داشت که با علاقهای خاص نوشت و برنده جایزه کتاب سال نیز شد.
استاد محمد دانشور، متولد ۱۳۰۳ در محله «خواجه خضر» کرمان در سال ۱۳۲۸ بهعنوان رییس دفتر و مسوول روابط عمومی در شهرداری کرمان مشغول به کار شد و تا ۱۳۶۱ در این اداره مشغول به خدمت بود. وی که از 15 سالگی در روزنامه بیداری مینوشت، نخستين حکم خبرنگاری راديو در کرمان را بهنام خود کرد و برای روزنامههای اطلاعات، کیهان، پست تهران و خبرگزاری پارس قلم زد. «شهرداریها و شوراهای استان کرمان در یک قرن» کتابی است که پس از درگذشت وی منتشر خواهد شد.
زندهیاد دانشور پس از یک دوره طولانی بیماری، پنجشنبه (31 مردادماه) در بیمارستان آیتالله کاشانی کرمان چشم از جهان فرو بست. وی روز گذشته (یکم شهریورماه) در آرامستان کرمان به خاک سپرده شد و مجلس یادبودی نیز یکشنبه (3 شهریورماه) از ساعت 16 و 30 دقیقه تا 18 و 30 دقیقه در مسجد خواجه خضر(ع) کرمان برگزار خواهد شد.
شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۸
نظر شما