یکشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۶
حضور کتابخانه مجلس با 36 اثر سندی در نمایشگاه کتاب فرانکفورت

علی ططری، رییس مرکز اسناد کتابخانه مجلس شورای اسلامی گفت: کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با 36 اثر اسنادی در نمایشگاه کتاب فرانکفورت شرکت خواهد کرد.-

ططری در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اعلام این مطلب اظهار کرد: کتاب‌های اسنادی به ویژه در بخش پارلمانی که از پنج سال پیش تاکنون به صورت مستمر برای تولید و بازسازی آن‌ها تلاش شده به نوعي تبلیغ کشور ایران به عنوان دومین کشور خاورمیانه است که صاحب دموکراسی و قانونگذاری است.

وی با اشاره به این‌که کشور ایران بعد از ژاپن که نخستین کشور دارای پارلمان در آسیاست، صاحب 107 سال تاریخ پارلمانی است، گفت: بازخوانی تاریخ پارلمانی در ایران که برای نخستین بار به همت اتاق بازرگانی ایران و کتابخانه مجلس شورای اسلامی با نظارت علمی اینجانب و سهیلا ترابی تدوین شده کاری سترگ است که تاریخ دموکراسی در ایران را روایت می‌کند.

وی افزود: این کتاب تاليفي با رويكرد تاريخ تجارت، اقتصاد و پارلمان خصوصي در قالب اثری با عنوان «از مجلس وکلای تجار تا اتاق ایران» را گردآوری کرده و تحول اتاق بازرگانی ایران از سال 1357  خورشیدی تا سال 1362 را مورد ارزیابی قرار داده است نمونه‌ای از کتاب‌های اسنادی است که شایستگی حضور در نمایشگاه کتاب فرانکفورت دارد و نمايش كتاب هاي اسناد پارلماني به رخ كشيدن 107 سال دموكراسي در ايران است.

مدیر مرکز اسناد کتابخانه مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که نخستین نشریه پارلمانی این کتابخانه نیز به تازگی منتشر شده است، اظهار کرد: اسناد و نشریه‌‌های پارلمانی تاریخچه‌ای از دموکراسی و قانونگذاری در ایران را می‌تواند در معرض دید مخاطبان نمایشگاه کتاب فرانکفورت قرار دهد.

ططری با بیان این‌که برای حضور در نمایشگاه کتاب فرانکفورت از دو ماه پیش تاکنون مشغول برنامه ریزی هستیم، گفت: بعد از حضور موفق رییس کتابخانه مجلس در کنفرانس ایفلا که در سنگاپور برگزار شد قرار است این کتابخانه در این رویداد بزرگ بین‌المللی حضور متفاوت و موثری داشته باشد. همچنین از این کتابخانه سه نفر در سطح مدیریتی و کارشناسی در این نمایشگاه حضور دارند.

وی با بیان این‌که در عرصه بین‌الملل به دلیل وجود مشکلات ارز و کمبود بودجه با مشکلاتی رو‌به‌رو هستیم، عنوان کرد: شرط موفقیت در نمایشگاه کتاب فرانکفورت حضور کتاب‌های چاپ جدید است و با توجه به محدودیت‌های مالی ناشران این امکان امسال کمتر میسر خواهد شد.

مدیر مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که با وجود مشکلات مالی حضور داشتن بهتر از خالی بودن جای ناشران ایرانی در صحنه‌های بین‌المللی مانند نمایشگاه کتاب فرانکفورت است، گفت: سیاست‌های دولت و مجلس در حال بهبودی است و عرضه آثار مکتوب مانند نسخ خطی، اسناد و نشریات در حوزه تحقیق و پژوهش به شناسایی فرهنگ ایران از سوی شرق شناسان و خاور‌شناسان در این نمایشگاه کمک بیشتری خواهد کرد.

ططری با مثبت ارزیابی کردن حضور مشترک کتابخانه مجلس و ملی به عنوان دو کتابخانه قدیمی و معتبر کشور در نمایشگاه کتاب فرانکفورت اظهار کرد: مدیریت فرهنگی و کیفیت حضور با توجه به شرایط کنونی کشور در داخل و خارج نقش موثری در موفقیت شرکت‌کنندگان در این رویداد دارد.

مدیر مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که بستر‌سازی نقش مهمی در کیفیت حضور در نمایشگاه کتاب فرانکفورت دارد، اظهار کرد: معرفی کتاب در این نمایشگاه با بستر‌سازی فرهنگی امکان پذیر است. اطلاع‌رسانی، نحوه دکور و چیدمان غرفه و آگاهی رسانی به مخاطبان در فضای نمایشگاهی آنالوگ و دیجیتال هم از دیگر معیار‌های حضور موفق در این رویداد فرهنگی است.

ططری با تاکید بر این‌‌که کیفیت آثار هم نقش موثری از نظر جایگاه علمی و فرهنگی برای کشور‌‌ها ایجاد می‌کند، گفت: نحوه پردازش موضوعات، تعداد‌ آثار مکتوب و عرضه آثار و پژوهش‌هایی که بر اساس نیاز رو به رشد جوامع بشری تدوین شده باشند و همچنین از نظر کیفی، تازه‌بودن‌ آثار نقش مهمی در جذب مخاطبان دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط