جلیل غفاریرهبر، رییس اتحادیه صحافان تهران با اشاره به اهمیت بزرگداشت روز ملی صنعت چاپ گفت: مشکلات حوزه نشر میتواند یکی از دغدغههای روز ملی صنعت چاپ باشد. امروز رونق صنعت چاپ وابسته به کارهای فرهنگی است و با ترویج کتاب و کتابخوانی میتوان بازار چاپ را توسعه داد.-
وی ادامه داد: زمانی که بتوانیم در جامعه دغدغه فرهنگی ایجاد کنیم، درخواست برای خرید کتاب بالا میرود و در نتیجه شاهد افزایش تقاضا در حوزه چاپ خواهیم بود. متاسفانه سرانه مطالعه در کشور بسیار پایین و زنگ خطری است که دولت باید با حمایت از چاپ و نشر، دغدغه مالی مخاطبان کتاب را از بین ببرد و مردم را به کتاب و کتابخوانی ترغیب کند.
غفاریرهبر درباره اهداف نامگذاری روز ملی صنعت چاپ گفت: روز ملی صنعت چاپ با رویکردی جدید برای این مجموعه نامگذاری شد اما بهدلیل مسایل اقتصادی و سیاسی رنگ و بوی لازم را پیدا نکرد. هر سال روز صنعت چاپ با برگزاری مسابقات آثار چاپی، مسابقات فرهنگی-ورزشی و جشن کارگران برگزار و باعث همدلی بین اهالی صنعت چاپ میشود اما خروجی آن چندان مطلوب نیست.
وی ادامه داد: همواره دولتها با شعار توجه به بخش خصوصی روی کار آمدند اما اهمیتی به این بخش داده نشد، مشکلات موجود مطرح شد و به گوش مسوولان رسید اما هیچ اقدامی صورت نگرفت. ما به دولت تدبیر و امید بسیار امیدواریم تا با کنترل بازار ارز و مواد اولیه بتواند، وضعیت صنعت چاپ را سروسامان دهد.
رییس اتحادیه صحافان با اشاره به تاریخ صنعت چاپ گفت: متاسفانه قدمت 200 ساله باعث غرور اهالی صنعت چاپ شده است ولی باید به این نکته توجه کرد که با دو سده قدمت امروز در کجای صنعت چاپ قرار داریم، هر سال که میگذرد حدود 10 سال از صنعت چاپ دنیا فاصله میگیریم البته این صحبتها مربوط به بخش خصوصی است و در بخش دولتی چنین مشکلاتی وجود ندارد.
وی با اشاره به لزوم بهبود چاپخانهها اظهار کرد: درخواست ما به مناسبت روز ملی صنعت چاپ از دولت این است که به وضعیت چاپخانههای دولتی سروسامان دهد، تمام کارهای چاپی که در سالهای گذشته توسط چاپخانههای خصوصی انجام میشد، امروز توسط بخش دولتی انجام میشود که این کار باعث رکود در چاپخانههای خصوصی شده است.
غفاریرهبر ادامه داد: با تلاش و پیگیری مسوولان دولتی، چاپ کارهای دولتی در خارج از کشور متوقف شد اما هنوز کالاهایی توسط اشخاص خاص در خارج مرزها چاپ و به داخل کشور وارد میشود.
رییس هیات مدیره شرکت صنوف تولیدی و خدمات فنی تهران با اشاره به برخی مشکلات مطرح شده در چند سال اخیر گفت: اتحادیهها چندین سال پیگیر مساله نوسازی واحدهای چاپی بودند و درست زمانی که این تلاشها داشت به نتیجه میرسید، دلار هزار تومانی، سه هزار تومان شد و تمام برنامهریزیها و تلاشهای صورت گرفته بینتیجه ماند چراکه دیگر توجیه اقتصادی برای نوسازی و واردکردن ماشینآلات چاپی وجود نداشت.
رییس اتحادیه صحافان تهران در پایان صحبتهای خود اظهار کرد: روز ملی صنعت چاپ فرصتی است که بتوانیم مشکلات موجود را مطرح کنیم البته موانع موجود تنها مختص صنعت چاپ نیست و سایر صنایع نیز با آن روبهرو هستند.
جلیل غفاریرهبر در سال 1339 در تهران متولد شد، وی از سال 1359 با تاسیس صحافی «پیش آهنگ» وارد صنعت چاپ شد، در سوابق کاری غفاریرهبر ریاست در سه دوره اتحادیه صحافان، چهار سال عضویت در هیات مدیره شرکت صنوف تولیدی و خدمات فنی تهران و یک سال ریاست هیات مدیره شرکت صنوف تولیدی آمده است.
خبرنگار: شهاب دارابیان
نظر شما