در گفتوگو با مدیر اجرایی مركز بررسيهاي اسلامي قم عنوان شد
اشاعه فرهنگ و تفكر اصيل اسلامي با تولید آثار مکتوب و الکترونیکی
مدیر اجرایی مركز بررسیهای اسلامی قم با بیان اینکه با هدف نشر و اشاعه فرهنگ و تفكر اصیل اسلامی در مقیاس جهانی، در دهه 1350 هجری شمسی به همت آیتالله سیدهادی خسروشاهی در حوزه علمیه قم تاسیس شد، افزود: اکنون این مرکز به عنوان یکی از قدیمیترین مراکز تحقیقاتی اسلامی کشور، همچنان به ارایه و اشاعه آثار اندیشمندان بزرگ اسلام در قالب آثار مکتوب و الکترونیکی ادامه میدهد.
وی ادامه داد: تاکنون در واحد تحقیقات و پژوهش 22 جلد از آثار علامه سیدمحمدحسین طباطبایی، 10 جلد از آثار سیدجمالالدین حسینی (اسدآبادی)، پنج جلد از آثار مرحوم استاد غلامرضا سعیدی و مجلداتی از مجموعه «تاریخ حركتهای اسلامی معاصر» و مجموعه «اسناد نهضت اسلامی ایران» را آماده نشر کردهایم که با همکاری ناشران مختلف به چاپ رسیدهاند. همچنین جمعآوری و تدوین آثار آیتالله سیدهادی خسروشاهی، از دیگر فعالیتهای این واحد به شمار میآیند.
مدیراجرایی مرکز بررسیهای اسلامی قم در پاسخ به این سوال که «آثار تحقیقی این مرکز به چه زبانهایی منتشر شدهاند؟» گفت: واحد نشر مركز بررسیهای اسلامی تا امروز بیش از دهها عنوان كتاب و رساله را در دهها هزار نسخه به زبانهای فارسی، عربی، انگلیسی، ایتالیایی و آلمانی منتشر كرده است كه از میان آنها میتوان به چاپ قرآن مجید و نهجالبلاغه و شرح زندگی پیامبر اسلام(ص) به زبانهای مختلف اشاره كرد.
وی با بیان اینکه اغلب کتابهایی که به زبانهای دیگر منتشر شدهاند، به طور رایگان در سطح جهانی توزیع شدهاند، درباره همکاری این موسسه با سایر موسسات حوزه اشاعه فرهنگ و آثار مکتوب عنوان کرد: انتشارات كلبه شروق هم به عنوان یكی از واحدهای نشر مرکز بررسیهای اسلامی تاکنون موفق به انتشار بیش از 45 عنوان كتاب شده است. البته مرکز ما در طول این چهار دهه با ناشرانی مانند دارالعلم، دارالفكر، دارالتبلیغ، شفق، نسل جوان، انتشارات امام عصر(ع)، خرم، بوستان كتاب، موسسه اطلاعات، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، بعثت، شركت سهامی انتشار، مركز اسناد انقلاب اسلامی، موسسه تحقیقاتی صدر و مجمع تقریب بین مذاهب اسلامی، نشر سروش و نشر سعدی همكاری داشته است.
وی یادآور شد: مركز فرهنگی اسلامی اروپا ـ رم در ایتالیا یكی دیگر از شاخههای واحد انتشارات، چاپ و نشر این مركز بود كه 165 عنوان كتاب و نشریه و رساله و مجله به زبانهای فارسی، ایتالیایی، عربی، انگلیسی و فرانسوی را در سطح اروپا منتشر کرد. همچنین با وجود همه محدودیتها در کشور مصر مدتی با همكاری موسسات «مكتبة الشروق الدولیة» و «دارالهدف» به تالیف، تحقیق و همكاری در نشر 50 عنوان كتاب و رساله درباره تشیع و اهل بیت(ع) و تاریخ معاصر در قاهره اقدام کردیم.
خسروشاهی درباره كتابخانه مركز بررسیهای اسلامی نیز گفت: این کتابخانه که در منطقه پرجمعیت پردیسان قرار دارد، در سه طبقه طراحی شده و اکنون عملیات احداث ساختمان آن رو به پایان است و امیدواریم با بهرهبرداری از این مکان علمی ـ فرهنگی شاهد ارایه خدمات گوناگون کتابخانهای به طلاب، دانشجویان و سایر محققان باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که «در واحد تاریخ، اسناد و خاطرات مركز بررسیهای اسلامی چه اقداماتی صورت گرفته است؟» گفت: تاکنون پروژههای تحقیقی درباره علمای آذربایجان و شخصیتهایی نظیر سیدجمالالدین اسدآبادی، امام موسی صدر، آیتالله سیدابوالقاسم كاشانی و شهید نواب صفوی صورت گرفته که تعدادی از آنها در قالب کتاب منتشر شدهاند و تعدادی نیز در مراحل پایانی آمادهسازی و نشر قرار دارند.
خسروشاهی در ادامه درباره واحد اینترنت مركز بررسیهای اسلامی توضیح داد: در پایگاه اینترنتی www.iscq.ir آثار، مقالات، مصاحبهها و اخبار مركز بررسیهای اسلامی به مخاطبان خاص و عام ارایه میشود.
وی در پایان درباره واحد نشریات مركز بررسیهای اسلامی اظهار کرد: تاکنون در این بخش علاوه بر انتشار 24 شماره از فصلنامه تاریخ و فرهنگ معاصر، موفق به انتشار مستمر و مرتب نشریه بعثت نیز شدهایم. تاکنون این نشریه مستقل سیاسی، فرهنگی و حوزوی در قم طی 34 سال به شکل مستمر منتشر و میان جمع کثیری از محققان، علما و فضلای سراسر ایران توزیع میشود.
نظر شما