سه‌شنبه ۵ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۸
خلق نمایشنامه فاخر مقاومت ضروری است

صابری، از کارگردانان تئاتر گفت: در زمینه شعر، رمان و داستان حوزه مقاومت آثار خوبی نوشته و منتشر شده است ولی ادبیات نمایشی مقاومت با نگاه سطحی مواجه بوده و آثار فاخر محدودی در این زمینه خلق شده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، رضا صابری از نویسندگان و کارگردانان تئاتر با بیان این‌که مردم ایران ارتباط تنگاتنگی با مقوله مقاومت دارند، گفت: همین امر باعث شده که فعالیت در حوزه تئاتر مقاومت کار بسیار دشواری باشد و صحبت درباره این مقوله برای هنرمندان کار سختی به شمار آید.

وی افزود: علاوه بر این، جنگ تحمیلی از لحاظ محتوا و اعتقاداتی که داشتیم، با سایر جنگ‌ها متفاوت است و هنرمندان در این‌باره وظیفه دارند که بیش از این‌ها به مقوله مقاومت و دفاع مقدس بپردازند اما متاسفانه تاکنون نوع نگاه‌ها سطحی بوده است و همین امر سبب شده تا اثر چشمگیری در حوزه ادبیات نمایشی نوشته نشود.

صابری با بیان این مطلب که مضمون «دفاع مقدس» پس از جنگ تحمیلی وارد حوزه ادبیات شده است، پرداختن به این موضوع را نیازمند ذوق و سلیقه هنرمند و نویسنده دانست و یادآور شد: البته در زمینه شعر، رمان و داستان آثار خوبی نوشته و منتشر شده است ولی در حوزه ادبیات نمایشی به جز چند اثر محدود، اثر فاخر و شایسته‌ای به نگارش در نیامده است.

وی ادامه داد: وظیفه ما هنرمندان این است که به موضوع دفاع مقدس سطحی نگاه نکنیم و به وجوه پنهان در این حوزه بپردازیم که این امر نیازمند سلیقه و خلاقیت است و کار آسانی محسوب نمی‌شود.

صابری همچنین برگزاری جشنواره تئاتر مقاومت را در میان هنرمندان بسیار با اهمیت دانست و افزود: برای دفاع مقدس باید جایگاه ویژه‌ای در نظر گرفته شود زیرا موضوع دفاع مقدس اتفاق بسیار مهمی است که تمامی مردم را از لحاظ عاطفی و ذهنی درگیر کرده است. متاسفانه تئاتر مقاومت هنوز نتوانسته به جایگاه والایی دست یابد و حتی هم‌تراز با جشنواره تئاتر فجر قرار بگیرد، پس باید برای دفاع مقدس و مقاومت جایگاه رفیعی در نظر داشته باشیم.

وی یادآور شد: گرچه «حسین مسافر آستانه» به عنوان دبیر جشنواره، آثار خوبی خلق کرده است، ولی باید دغدغه اصلی وی حاصل جشنواره باشد. جشنواره باید به نحوی برگزار شود که شاهد آثار ماندگاری باشیم که بتوانیم چند اثر را از میان آن‌ها بایگانی و برای نسل آینده حفظ کنیم.

این هنرمند فعال مشهدی همچنین عنوان کرد: در تئاتر، افراد شاخص و صاحب ذوقی فعالیت دارند و باید در طول سال به برخی از این هنرمندان پیشنهاد شود که آثار خوب و فاخری را با موضوع مقاومت در سالن های نمایشی به اجرا ببرند. البته نباید جوانان را هم نادیده بگیریم و اجازه ورود به جوانان را به حوزه تئاتر مقاومت نیز بدهیم.

وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: دغدغه اصلی جشنواره تئاتر مقاومت باید تولید آثار فاخر و بهره‌گیری از افراد شناخته شده باشد تا با پربار شدن ادبیات نمایشی دفاع مقدس، آثار فاخرتری تولید شوند.

چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت‌(انقلاب و دفاع مقدس) در بخش‌های خیابانی، کودک و نوجوان و عروسکی از 10 تا 14 شهریور به میزبانی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز در شهرستان تبریز و هفته نخست مهرماه جاری(1392) در بخش‌های صحنه‌ای و میهمان، به کوشش انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و بنیاد فرهنگی روایت و با همکاری مرکز هنرهای نمایشی در تهران و به دبیری حسین مسافرآستانه برگزار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها