پنجشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۰
جایی برای کتاب‌های سرخ نیست

خبر انتقال محمدرضا خلعتبری به پرسپولیس با هزینه چند میلیاردی در حالی توجه همه اهالی فوتبال را به خود جلب کرده است که معاون فرهنگی باشگاه پرسپولیس از توقف انتشار کتاب‌‌های جامع پرسپولیس به دلیل مشکلات مالی این باشگاه خبر داده است!-

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) - به نظر می‌رسد سرخ‌های پایتخت بعد از راه‌اندازی شبکه تلویزیونی، خرید هواپیمای اختصاصی و از همه مهم‌تر جذب محمدرضا خلعتبری از تیم عجمان امارات با کمک فردی ملقب به عابر بانک، با تاسیس موزه بیش از گذشته میان تیم‌های ایرانی ممتاز شوند. سوال این‌جاست که چرا مسوولان پرسپولیس و در راس آن‌ها محمد رویانیان که همیشه دم از کارهای زیربنایی برای پرسپولیس می‌زنند، تلاشی برای انتشار کتاب‌هایی با موضوع باشگاه پرسپولیس و بازیکنان و بزرگان این تیم نمی‌کنند؟ 

ابتدای سال جاری، معاونت فرهنگی باشگاه پرسپولیس جلد نخست از مجموعه کتاب‌های جامع پرسپولیس با عنوان «نسل مردان طلایی» را منتشر کرد. هرچند این اثر با اشتباهاتی در متن و توضیح عکس‌ها همراه بود اما چنین اقدامی از سوی مردمی‌ترین تیم ایران، نوید این را می‌‌داد که توجه به کتاب جایگاهش را به تدریج میان مسوولان تیم‌های با سابقه کشور باز کند اما معاون فرهنگی پرسپولیس مدتی پس از انتشار جلد نخست این اثر اعلام کرد که باشگاه به دلیل مشکلات مالی قادر به انتشار جلد‌های بعدی کتاب جامع پرسپولیس نیست! و به احتمال زیاد جلد‌های بعدی آن به صورت الکترونیک روی خروجی سایت باشگاه قرار می‌گیرد.

 این باشگاه همچنین از انتشار رمان «رویای سرخ»‌ به قلم اعظم طیاری و مجموعه شعر «نغمه‌های سرخ» سروده ژاله چهرازی حمایت کرد. البته این حمایت جنبه مالی نداشت و باشگاه پرسپولیس براساس توافقی که با ناشران این دو کتاب داشته،‌ متعهد شده است که برای فروش این آثار تبلیغ کند و در این‌جا هم پرسپولیس به لحاظ مالی سرمایه‌گذاری نکرده است.

قصد این را نداریم که در آستانه شهرآورد استقلال و پرسپولیس به انتقاد از عملکرد مسوولان پرسپولیس بپردازیم اما دلیلی که باشگاه پرسپولیس برای توقف انتشار کتاب جامع این تیم بیان می‌کند، در این شرایط قابل قبول نیست.
 
جذب خلعتبری از باشگاه عجمان امارات و جلوگیری از حضور این بازیکن در لیگ جعلی «خلیج ع ر ب ی» اقدامی بسیار خوب و به جا بود، هرچند که در این انتقال ردپای هدایتی، سرپرست سابق تیم استیل آذین به عنوان حامی مالی دیده می‌شود اما به یقین ورود خلعتبری به پرسپولیس برای رویانیان رایگان نبوده است. 

از طرفی، دیگر اقدامات باشگاه پرسپولیس مانند تاسیس موزه و خرید هواپیما و راه‌اندازی دانشگاه و شبکه تلویزیونی هم هزینه‌های هنگفتی را روی دست مدیرعامل باشگاه گذاشته است. سوال این‌جاست که در این اوضاع و احوال چگونه پرسپولیس برای تامین اعتبار برای چاپ جلد‌های بعدی یا راه‌اندازی کتابخانه‌ای کوچک برای باشگاه، دچار مشکل شده است؟ 

هواداران پرشور پرسپولیس و به ویژه نوجوان‌هایی که با تاریخ و قدمت این باشگاه آشنا نیستند، حق دارند از تاریخچه و اتفاقاتی که در گذر تاریخ بر تمیشان گذشته است، باخبر شوند. آن‌ها حق دارند وقتی هوادارن استقلال دو قهرمانی آبی‌ها در جام باشگاه‌های آسیا را به رخشان می‌کشند، در جواب بگویند که پرسپولیس هم سال 1990 و همزمان با قهرمانی استقلال در جام باشگاه‌ها، عنوان نخست جام در جام قاره کهن را به خود اختصاص داد و این جام را به تهران آورد. آن‌ها حق دارند وقتی هواداران رقیب سنتی‌شان به طعنه عدد چهار را به آن‌ها نشان می‌دهند و از فرهاد مجیدی به عنوان سلطان دربی نام می‌برند،‌ به آبی‌ها پاسخ دهند که صفر ایرانپاک، مهاجم فقید پرسپولیس با هفت گل زده در تاریخ دیدارهای سرخابی،‌ برترین گلزن شهرآورد تهران است. آن‌ها باید بدانند چرا تیمشان محبوب‌ترین تیم ایران است و تا وقتی کتاب‌های متعددی درباره پرسپولیس منتشر نشود و در اختیارشان قرار نگیرد، چنین اتفاقی نخواهد افتاد. 

مسوولان پرسپولیس می‌توانند در کنار اقدامات زیربنایی و همچنین پرهزینه که برای این تیم انجام می‌دهند، نسبت به انتشار کتاب و ایجاد کتابخانه هم بی‌توجه نباشند و با اهمیت دادن به این مقوله‌ها، قدم بزرگی در فرهنگ‌سازی میان هواداران پرشمار محبوب‌ترین تیم ایران بردارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط