به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سید احمد حسینی، مدیر کل چاپ و توزیع مواد آموزشی وزارت آموزش و پرورش، در نشست خبری امروز (10 شهریور)درباره آمار و ارقام این بخش گفت: 45 عنوان کتاب درسی با شمارگان 131 میلیون برای 12 میلیون و 300 هزار دانشآموز در سال تحصیلی 92-93 تهیه و تولید شده است که از 16 شهریور ماه در تهران و تمامی استانهای کشور، در مقاطع راهنمایی و متوسطه توزیع خواهد شد.
وی ادامه داد: کتابهای درسی مقاطع ابتدایی، فنی حرفهای، کار و دانش و پیش دانشگاهی از مهر ماه توسط واحد آموزشی توزیع میشود. اکنون این کتابها در همه استانها توزیع شده و از 10 شهریور، در اختیار واحدهای آموزشی ذیربط قرار میگیرد.
حسینی درباره نرمافزارهایی که با کتابهای درسی توزیع میشود اظهار کرد: 68 عنوان کتاب درسی همراه با لوح فشرده که به صورت نرمافزار تنظیم شده، همراه با کتاب به دانشآموز ارایه میشود. چهار عنوان کتاب در مقطع ابتدایی، دو عنوان در مقطع سوم راهنمایی، 10 عنوان در مقطع متوسطه و پیشدانشگاهی و 52 عنوان کتاب درسی در مقطع فنی حرفهای و کار و دانش، با نرمافزار آموزشی همراه شده است.
حسینی تاریخ شروع فروش کتابهای درسی به صورت تک فروشی را 15 مهر ماه اعلام کرد و افزود: کتابفروشی ها تا 15 آبان میتوانند کتابهای درسی را حفظ کنند اما بعد از این تاریخ موظف هستند که کتابها را به شرکت چاپ و نشر بازگردانند. در طول این سال تحصیلی نیز فروشگاههای انتشارات مدرسه در سراسر کشور و شرکت چاپ و نشر کتابهای درسی ایران، مراکزی هستند که دانشآموزان میتوانند کتابها را از آنها تهیه کنند.
وی ادامه داد: فروش لوازم التحریر به همراه کتاب جدا ممنوع است و در صورت اطلاع حتما رسیدگی میشود و دو شماره تماس 88827778 و 44987973 برای این کار در نظر گرفته شده است.
مدیرکل چاپ و توزیع مواد آموزشی با اعلام این خبر که تمامی کتابهای درسی به صورت فایل PDF بر روی وب سایت اداره کل نظارت بر نشر و توزیع مواد آموزشی موجود است، از دانشآموزان خواست تا کتابهای درسی را از محل زندگی خود تهیه کنند چراکه آمار و ارقام تمامی دانشآموزان دختر و پسر هر منطقه کشور بر اساس پایه تحصیلی کاملا مشخص است.
حسینی دراین نشست خبری درباره کتابهای پایه هفتم گفت: همه کتابهای پایه هفتم به چاپخانه ارسال شده و تا کنون 8 عنوان کتاب آماده است و تا 16 شهریور تمامی کتابهای این پایه به کتابفروشیها عرضه میشود.
حسینی در پاسخ به سوالی درباره افزایش قیمت کتابهای درسی در سال تحصیلی جدید اظهار کرد: افزایش چشمگیری برای قیمت کتابهای درسی نداشته چرا که سودی از این افزایش نصیب وزارتخانه نمیشود و افزایش قیمت کتاب، تماما مربوط به هزینههای چاپخانه است.
وی در ادامه نشست در توضیح کیفیت کاغذ کتابهای درسی گفت: در سال گذشته کاغذ ایرانی تولیدی شرکت چوب و کاغذ مازندران، برای تولید کتابها مورد استفاده قرار گرفت. امسال نیز باقیمانده این کاغذ در تولید کتاب به کار برده شد ولی بخش عمده کتابها با کاغذ سفید و با کیفیت مناسبتر تولید شد. سالانه 650 هزار تن کاغذ در کشور مصرف میشود که 50 هزار تن آن برای کتابهای درسی مورد استفاده قرار میگیرد و تلاش ما در راستای بالا بردن کیفیت کاغذ این کتابها این است که به نسبت 30 به 70 از کاغذ خارجی استفاده کنیم.
حسینی درباره کتابهای جدید التالیف گفت: کتابهای درسی دومقطع سوم و هفتم کاملا جدید التالیف است. ریاضی، هدیههای آسمانی، فارسی، علوم، مطالعات اجتماعی و قرآن عناوین کتابهای مقطع سوم ابتدایی را تشکیل میدهد. 13 عنوان کتاب نیز برای پایه هفتم در نظر گرفته شده که البته شایان ذکر است که کتاب تفکر و سبک زندگی همراه با کتابی مخصوص دختران که به مسایل آنها میپردازد، به دانشآموزان دختر ارایه میشود.
یکشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۷
نظر شما