به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این کتاب که به تازگی با منتشر شده است، منابع چالشهای چندجانبهگرایی از جمله برتری ایالات متحده، ماهیت متغییر امنیت بینالمللی و نگرانیهای هنجاری درباره شیوههای تصمیمگیری در سازمانهای بینالمللی را بررسی میکند.
«چالشهای پیش روی سازمانهای بینالمللی» استدلال میکند در حالی که تعدادی از چالشها، نشانههای بحراناند، برخی از آنها نشاندهنده عادیبودن و تداوم در روابط بینالملل هستند. با وجود این، بررسی این مقوله ضروری است تا دریابیم چگونه چندجانبهگرایی برای غالب شدن بر نیازهای حال و آینده باید به وجود آید.
«ادوارد نیومن» نویسنده این کتاب، با توجه به حوزه مسوولیتش به عنوان مدیر مطالعات منازعه و امنیت در برنامه حکومت و صلح دانشگاه ملل متحد و در قالب یک طرح پژوهشی به بررسی چالشها و بحرانهای فراروی سازمانهای بینالمللی درگیر با چندجانبهگرایی و امنیت بینالمللی و با تمرکز به نقش برجسته سازمان ملل متحد به عنوان یک سازمان کانونی در این زمینه میپردازد و در مقام آسیبشناسی در این حوزه و تقویت نقش سازمانهای دستاندرکار امنیت بینالمللی توصیه میکند که به منظور تضمین صلح و امنیت بینالمللی که امروزه به چالشهای جدید روبهروست، باید همه نهادهای چندجانبه به ویژه بازیگران غیر دولتی را بر پایه معیارهایی که مشروعیت و اثربخشی آنها را تضمین میکند به رسمیت شناخته و آنها را نیز در برگیرند.
این اثر پژوهشی را دکتر سید داود آقایی، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و محمدجواد قهرمانی، دانشجوی دکترای روابط بینالملل دانشگاه تهران ترجمه کردهاند.
مخاطبان با مطالعه فصلهای هفتگانه کتاب به مباحثی نظیر ضعفهای چندجانبهگرایی، ایالات متحده قدرت و چندجانبهگرایی، امنیت دسته جمعی و استفاده از زور، مداخله بشر دوستانه، سلاحهای کشتار جمعی، جنگ داخلی، ضعف دولت و صلح سازی و تروریسم آشنا میشوند.
نخستین چاپ کتاب «چالشهای پیش روی سازمانهای بینالمللی» را انتشارات خرسندی با شمارگان 500 نسخه در 212 صفحه به بهای 15 هزار تومان روانه بازار نشر کرده است.
چهارشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۳
نظر شما