به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این کتاب در سه بخش و 14 فصل به بررسی چگونگی ساخت و نگهداری ابنیه سنتی ایران چون ساختمانهای مسکونی شهری، بناهای مذهبی مانند مساجد و حسینیهها، ابنیه تجاری مانند بازارها، تیمچهها و مدرسهها، حمامها، یخچال، آبانبار، کاروانسراها و پلها پرداخته است.
بخش نخست کتاب «اقلیم و تقسیمبندی معماری اقلیمی ایران» نام دارد با 6 فصل «عوامل اقلیمی»، «تقسیمبندی اقلیمی ایران»، «کرانه جنوبی دریای خزر»، «کرانه شمالی خلیج فارس و دریای عمان»، «نواحی کوهستانی و مرتفع فلات» و «دشتهای فلات».
بخش دوم کتاب با عنوان «شهر اقلیم و ساختمان» هشت فصل دارد که به ترتیب عبارتند از؛ «سازمان فضای شهری»، «ابنیه تجاری»، «ابنیه مذهبی»، «حمام»، «آب انبار و برکه»، «یخچال»، «کاروانسرا» و «پل».
و در نهایت بخش سوم کتاب نیز به ضمایم اختصاص دارد. «آمار وضع جوی مناطق مختلف اقلیمی طی 28 سال گذشته» و «آمار مصالح مورد استفاده در مناطق مختلف کشور»، «نقشه اقلیمی ایران به زبان انگلیسی» و «مقدمه کتاب به زبان انگلیسی» از مطالب این بخش است.
پیشگفتار این کتاب نیز نوشته محمدکریم پیرنیا، معمار و نظریهپرداز فقید معماری ایران و مولف کتاب «شیوههای معماری ایران» است که در نهم شهریور 1376 درگذشت.
هشتمین انتشار کتاب «بررسی اقلیمی ابنیه سنتی ایران» نوشته وحید قبادیان با شمارگان پنج هزار نسخه، 446 صفحه و بهای 35 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه تهران در دسترس علاقهمندان و دانشجویان معماری قرار گرفت.
همچنین نخستین انتشار این کتاب نیز در سال 1377 با شمارگان سه هزار نسخه و بهای پنج هزار تومان منتشر شده بود.
چهاردهمین انتشار کتاب «طراحی اقلیمی» با ترجمهای از وحید قبادیان نیز چندی پیش از سوی انتشارات دانشگاه تهران روانه کتابفروشیها شده است.
وحید قبادیان فارغالتحصیل رشته معماری در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه ایالتی اوهایو در آمریکا و دكتری همین رشته از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات است.
او در سال 1359 برنده جایزه Max Black برای بهترین ایده طراحی از دانشگاه کاتولیک آمریکا در شهر واشنگتن شده است.
«سبک شناسی و مبانی نظری در معماری معاصر ایران»، «معماری در دارالخلافه ناصری، سنت و تجدد در معماری معاصر»، «مبانی و مفاهيم در معماری معاصر غرب» از آثار این پژوهشگر هستند.
همچنین کتابهای «معماری پرش كيهانی» نوشته چالز جنکس و «طراحی اقلیمی» نوشته دونالد واتسون، نیز با ترجمهای از قبادیان منتشر شده و به چاپهای متعدد رسیدهاند.
سهشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۰
نظر شما