رحیم یعقوبزاده، نویسنده کتاب «گونهشناسی گردشگری» به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: صنعت گردشگری در کشورمان صنعتی نوپاست و قدمت تلاشهای علمی و دانشگاهی برای مطالعه، بررسی و توسعه دانش نظری و عملی درباره این حوزه، به بیش از دو دهه نمیرسد. تاکنون کتابها و مقالاتی در زمینه گردشگری در داخل کشور منتشر شده که خود امیدبخش آغاز تلاشهای علمی با هدف نشر و گسترش دانش گردشگری و معرفی آن به جامعه است، با وجود این هنوز شکافهای عمدهای در این میان وجود دارد و نیاز به تحقیقات هدفمند و تالیف کتابهای مفیدتر و تخصصیتر احساس میشود.
وی افزود: شناخت علمی گردشگری از منظر مبانی و اصول اولیه آن، کاری بسیار حساس است زیرا به دلیل ماهیت چند بعدی و میان رشتهای این حوزه، تعاریف متعدد و نظریههای مختلف در آن به چشم میخورد و گاه توافق بر سر ارایه تعاریف واحد و برداشتهای یکسان را با مشکل مواجه میسازد. یکی از این مشکلات مربوط به طبقهبندی انواع گردشگری و گردشگران است که از منظر برنامهریزی گردشگری و پیشبینی و کنترل گردشگران حایز اهمیت است.
این مدرس دانشگاه علم و فرهنگ در ادامه گفت: به همین دلیل در صدد بر آمدم تا به مدد بهرهگیری از مطالعات و تجربههای خود در این حوزه و با بررسی نظریهها و مدلهایی که تاکنون درباره گردشگری ارایه شده است، طبقهبندی نسبتا جامعی از انواع گردشگری ارایه دهم به گونهای که تا حد امکان تمام انواع گردشگری را پوشش داده و الگویی برای مطالعه درباره گونهشناسی گردشگری قرار گیرد.
در پیشگفتار کتاب آمده است: «امروزه صنعت گردشگری در بسیاری کشورهای جهان، صنعتی پیشرو تلقی شده که میتواند مکملی برای سایر بخشهای اقتصادی باشد و گاه تنها گزینه برای توسعه اقتصادی و اجتماعی برخی جوامع به شمار میرود. با گذشت چند دهه از پر رنگ شدن این صنعت نوپا، محققان و اندیشمندان به تحقیق، مطالعه و ارائه نظریههایی پیرامون این پدیده چند بعدی اقدام نموده و آن را از ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، جغرافیایی و روانشناختی مورد تجزیه و تحلیل قرار دادهاند.»
کتاب «گونهشناسی گردشگری» تالیف رحیم یعقوبزاده با 299 صفحه از سوی انتشارات جامعهشناسان روانه بازار کتابهای حوزه گردشگری خواهد شد.
سهشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۴
نظر شما