پناهنده، ویراستار کتاب «راهنمای تفکر نقادانه» به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: حوزهای از اواسط قرن بیستم در آمریکا برای تحقیق و بررسی مفاهیم شکل گرفت که در ایران به نام «تفکر انتقادی» معروف شد، اما خود من ترجیح میدهم از عنوان «تفکر نقادانه» استفاده کنم.
وی افزود: این حوزه از تفکر منطقی و فلسفی استفاده و اصول این تفکر را برای آموزش دیگران در تمام شوون زندگی، به ویژه هنر و ادبیات، استخراج میکند. یعنی با استفاده از اصول تفکر منطقی به مخاطبان آموزش میدهد که که برای انجام کارها، تصمیم درست و نهایی را اتخاذ کنند.
پناهنده در ادامه با اشاره به پیشینه کتابهای منتشر شده در این موضوع گفت: پیشتر در زبان فارسی چند کتاب در این موضوع منتشر شده است. یکی از این کتابها را انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد با عنوان «استدلال انتقادی» منتشر کرد. مثال دیگر کتاب «چگونه درباره چیزهای غریب بیاندیشیم» است که از سوی انتشارات مازیار منتشر شد.
این مترجم و ویراستار در پایان اظهار کرد: ترجمه کتابهایی که معرفی کردم متاسفانه بسیار پایین است و «راهنمای تفکر نقادانه» از منظر ترجمه و ساختار شکلی کتاب، نسبت به این منابع بهتر و مناسبتر است.
«راهنمای تفکر نقادانه» با عنوان دوم «پرسیدن سوالهای به جا» اثر نیل براون و استیوارت کیلی، ترجمه کورش کامیاب و ویرایش هومن پناهنده با شمارگان هزار و 100 نسخه، 328 صفحه و بهای 19 هزار تومان از سوی انتشارات مینوی خرد روانه کتابفروشیها شده است.
هومن پناهنده فارغالتحصیل مقطع دکترای زبانشناسی است و اکنون به عنوان مترجم و ویراستار فعالیت دارد. از ترجمههای او میتوان به کتاب «فلسفه علم» اثر سمیر اکاشا و فعالیتهای ویراستاری او نیز میتوان کتاب «سرگذشت فلسفه» اثر برایان مگی را نام برد.
چهارشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۳
نظر شما