مجتبی یمانی، عضو هیات علمی گروه جغرافیای دانشگاه تهران، دو کتاب با نامهای «ژئومورفولوژی سواحل ایران» و «روشها و تکنیکها در ژئومورفولوژی» را برای تدریس در گرایش مورفولوژی رشته جغرافیا در دست تالیف دارد./
عضو هیات علمی گروه جغرافیای دانشگاه تهران بیان کرد: «ژئومورفولوژی سواحل ایران» در 16 فصل تدوین شده و به این دلیل که کتاب درسی دانشگاهی است، هر فصل آن یک جلسه کلاس درس را پوشش میدهد و دربردارنده سه بخش اصلی است.
رییس انجمن ژئومورفولوژی ایران درباره بخشهای کتاب توضیح داد: فصل نخست کتاب به ساختمان مورفوتکتونیکی و طبقهبندی سواحل ایران پرداخته است. بخش دوم به فرایندهای مورفودینامیکی سواحل و بخش سوم کتاب ویژگیهای ژئومورفولوژی و لندفرمی سواحل ایران را بررسی، شرح و توضیح میدهد.
یمانی به کتاب «روشها و تکنیکها در ژئومورفولوژی» اشاره کرد گفت: این کتاب نیز برای تدریس تهیه شده است و در چهار بخش کلی حدود 14 فصل را دربردارد که بخش نخست آن به موضوع روش تحقیق در ژئومورفولوژی، بخش دوم به روشهای صحرایی پرداخته است. در ادامه نیز روشهای آزمایشگاهی را بیان میکند. بخش پایانی کتاب، تکنیکهای مفهومی ژئومورفولوژی را توضیح میدهد.
ژئومورفولوژی (زمینریختشناسی یا پیکرشناسی زمین) شاخهای از رشته جغرافیای طبیعی است که به بررسی چگونگی بهوجود آمدن اشکال مختلف طبیعی در سطح زمین میپردازد و تغییرات حاصل از عوامل درونی و بیرونی زمین را روی این اشکال دنبال میکند تا بتواند رفتار آنها را تبیین کرده و درباره آینده وضع آن پیشبینی کند.
مجتبی یمانی، متولد 1340 در شهرستان نجفآباد، دارای دکترای تخصصی ژئومورفولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه تهران است. وی از پرتالیفترین دانشمندان ایرانی بهشمار میرود که بیش از 130 مقاله و پژوهش تالیف کرده و کتابهایی چون «ژئومورفولوژی ساحل شرقی تنگه هرمز»، «نقشهها و نمودارهای موضوعی (کارتوگرافی موضوعی)» و «مبانی نقشهخوانی» را نیز بهچاپ رسانده است.
نظر شما