به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، رساله «ثروت ملل» آدام اسمیت یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین کتابهای تحریر شده در تاریخ اندیشه اقتصادی و سیاسی است. این در حالی است که حجم بالا صفحات و سبک نوشتاری قدیمی این رسالهها مطالعه نسخه اصلی را برای بسیاری از علاقمندان دشوار کرده است.
بر همین اساس ایمون باتلر، نگارنده این کتاب، که خود سالها رسالات اسمیت را به دقت مطالعه کرده و به شخصه شیفته این اندیشمند بزرگ تاریخ بوده است، سعی میکند به زبانی ساده و روشن، دو رساله «ثروت ملل» و «تئوری عواطف اخلاقی» را خلاصه کرده و مفاهیم اساسی آن را برای خوانندگان توضیح دهد.
کتاب از دو بخش اصلی تشکیل شده است. در بخش نخست که به رساله «ثروت ملل» اختصاص دارد، در پنج دفتر موضوعات مهم و کلیدی این رساله مطرح شده است. «کارایی اقتصادی و عوامل تولید»، «انباشت ثروت»، «پیشرفت رشد اقتصادی»، «تئوری و سیاست اقتصادی» و «نقش حکومت» عناوین این پنج دفتر را تشکیل میدهند.
بخش دوم این کتاب نیز به طرح چکیدهای کوتاه از رساله «تئوری عواطف اخلاقی» اسمیت اختصاص داده شده است که سالها پیش از «ثروت ملل» نوشته شده و به بررسی ماهیت اخلاق میپردازد.
در بخشی از کتاب آمده است: «تخصصگرایی علیرغم منفعت مسلمی که به واسطه کارآمدی اقتصادی نصیب جامعه میکند میتواند تاثیرات مخربی بر فرد هم داشته باشد. شخصی که سالها از عمرش را صرف انجام و تکرار یک کار ساده میکند دیگر هیچ فرصتی برای تفکر خلاق نخواهد داشت. ادامه این روند موجب میگردد که افراد فقیر و زحمتکش به «مرگ کاذب ذهنی» یا به کوته فکری، ترس از دگرگونی و وحشت از ناشناختهها دچار شوند مگر آنکه دولت با انجام اقداماتی مانع از این روند گردد.»
نخستین چاپ کتاب «چکیدهای از رساله ثروت ملل» به همراه چکیده بسیار کوتاهی از رساله «تئوری عواطف اخلاقی» با ترجمه برديا گرشاسبي با شمارگان 500 نسخه، در 120 صفحه و به بهای 50 هزار ریال از سوی نشر سارگل روانه بازار چاپ و نشر کشور شده است.
سهشنبه ۲ مهر ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۹
نظر شما