یکشنبه ۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۴
آشنایی با منشور توسعه فرهنگ قرآنی در یک کتاب

کتاب «آشنایی با منشور توسعه فرهنگ قرآنی» مروری بر مبانی توسعه فرهنگ قرآنی، نظام توسعه فرهنگ قرآنی و پیشینه و ابعاد منشور توسعه فرهنگ قرآنی دارد./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، حاکمیت قرآن و آموزه‌های قرآنی در جامعه، آرزوی دیرینه مسلمانان بوده و انقلاب اسلامی ملت ایران نیز با اعتقاد به آن شکل گرفته است و اعلام رسمی آن بر تارک قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران می‌درخشد. در عین حال، این واقعیت را نمی‌توان انکار کرد که با وجود گام‌های برداشته شده در سه دهه پس از انقلاب، همچنان تا تحقق حاکمیت فرهنگ قرآنی در جامعه فاصله زیادی وجود دارد و قرآن در گستره فرهنگ عمومی جامعه و نظام‌های مدیریتی آن مهجور مانده است. «آشنایی منشور توسعه فرهنگ قرآنی» کتابی است که با رویکرد جبران این عقب افتادگی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به چاپ رسیده است.

این کتاب مشتمل بر چهار بخش است. بخش نخست این کتاب «سیری در مبانی توسعه فرهنگ قرآنی» نام دارد و به موضوعاتی مانند جایگاه و نقش قرآن در تحقق اهداف انقلاب اسلامی و جامعه اسلامی و قرآن می‌پردازد. ابعاد تمسک به قرآن، یکی دیگر از سرفصل‌های این بخش است که در دو حوزه فردی و اجتماعی به بحث درباره جایگاه قرآن اشاره می‌کند.

«آشنایی با نظام توسعه فرهنگ قرآنی» عنوان فصل دوم کتاب است که به ساختار و مدل کارکردی نظام توسعه فرهنگ قرآنی می‌پردازد. فصل سوم کتاب هم اشاره‌ای به فرآیند تصویب منشور توسعه فرهنگ قرآنی پس از پیروزی انقلاب دارد. پیدایش ساختارهای ابتدایی هماهنگ کننده فعالیت‌های قرآنی، پیشینه مطالعات ساماندهی فعالیت‌های قرآنی و طرح‌های ملی ساماندهی فعالیت‌های قرآنی، از موضوعات بررسی شده در این فصل است.

عنوان فصل پایانی این کتاب هم «تبیین منشور توسعه فرهنگ قرآنی» است. در این فصل، اهداف منشور، مقدمه منشور، سیاست‌ها و راهبردهای توسعه فرهنگ قرآنی، ساختار اجرایی تحقق اهداف، سیاست‌ها و راهبردها و رویکردهای طراحی ساختار اجرایی منشور بررسی شده‌اند.

کتاب «آشنایی با منشور توسعه فرهنگ قرآنی» تالیف محمد حسین فریدونی و محمد وحید شیخ بهایی در شمارگان سه هزار نسخه از سوی دبیرخانه شورای انقلاب فرهنگی منتشر شده است.

خبرنگار: مهدی سرایی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط