یکشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۴
«فصلنامه جغرافيا» بر پله 38 ایستاد

تازه‌ترین شماه فصلنامه علمی-پژوهشی جغرافیا با 12 مقاله از پژوهشگران حوزه‌های مختلف جغرافیا به همت انجمن جغرافیای ایران منتشر شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نخستین مقاله این شماره با عنوان «نوسازی مسكن و دگرگونی ساختاری- كاركردی خانه‌های روستايی» به قلم عباس سعيدی، مصطفی طالشی و عليرضا رابط به رشته تحریر درآمده است. 

در بخشی ار این مقاله آمده است:‌ «اين مقاله می‌كوشد، دگرگونی‌های حاصل از فعاليت‌های نوسازی (و بهسازی) در عرصه مسكن روستايی را در چارچوب قانونمندی عام رويكرد «پويش ساختاری- كاركردی» مورد تدقيق قرار دهد. اين قانونمندی حاكی از اين واقعيت آشكار است كه تغيير در ساختار كالبدی، چه آگاهانه و چه ناآگاهانه، زمينه دگرگونی فعاليت‌ها و روابط را هم فراهم می‌آورد.»

دومین مقاله این شماره به قلم زهرا حجازی‌زاده، پرويز ضيائيان، عليرضا شيرخانی با عنوان «مقايسه تخمين دمای سطح با استفاده از داده‌های باند حرارتی» معرفی شده است. 

نویسندگان در این مقاله دمای سطح زمين در محدوده استان‌هايی تهران و قزوين را با استفاده از باندهای 4 و 5 سنجنده AVHRR و نيز باندهای31 و 32 سنجنده MODIS اندازه‌گیری کرده‌اند. افزون بر این محققان کوشیده‌اند با توجه به نقشه‌های دمای حاصل از داده‌های دمای سطح و با در نظر گرفتن وضعيت توپوگرافی منطقه، شرايط كلی حاكم بر توزيع دما در سطح منطقه را توجيه‌پذير کنند.

«سنجش كيفيت زندگی در محله‌های در حال گذار» عنوان سومین مقاله این شماره از فصلنامه جغرافیاست که محمد سليمانی، حسين منصوريان و زهرا براتی آن را به رشته تحریر درآورده‌اند.

در بخشی از این مقاله آمده است: «محله‌های در حال گذار شهری با داشتن موقعيت ويژه، كيفيت زندگی متمايزی دارند، كه ساكنان محلی را با فرصت‌ها و چالش‌های متعددی روبرو می‌سازند. هدف اصلی پژوهش حاضر سنجش كيفيت زندگی در محله‌های «درحال گذار شهری» با اتكا به شاخص‌های ذهنی بوده است.» 

«خشكسالی و ارتباط آن با رطوبت خاك» حاصل تحقیق مشترک محمود احمدی، دكتر كاظم نصرتی، هيوا سلك است. نویسندگان مقاله معتقدند: «نتايج اين مطالعه می‌تواند در تعريف شاخصی برای ارتباط بين انواع خشكسالی‌ها (مانند هواشناسی و هيدرولوژيك) مفيد باشد.» 

سه مقاله بعدی این شماره از فصلنامه جغرافیا با عنوان «آسيب‌شناسی توزيع فضايی قدرت سياسی در كلانشهر»، «پيش‌بينی دبی اوج سيلابی با استفاده از مدل شبكه عصبی» و‌ «تاثير مولفه سرمايه اجتماعی بر ارتقای توسعه روستايی» معرفی می‌شوند‌. 

«رابطه ظرفيت نهادی و توسعه پايدار منطقهای»،‌ «نوسازی فضاهای عمومی شهری با تاكيد بر ساختار مديريتی» و «برآورد و پهنه‌بندی رواناب ناشی از بارش‌های حداكثر 24 ساعته و آسيب‌شناسی ساختار سياسی و اداره سرزمينی ايران نسبت ادراك محيطی با آموزه‌های دينی» عنوان‌های پایانی این شماره از فصلنامه جغرافیا را تشکیل می‌دهند.

سی و هشتمین فصلنامه علمی-پژوهشی جغرافیا با 12 مقاله در 250 صفحه به مدیر مسوولی دكتر حسن كامران و سردبیری دكتر عباس سعيدی از سوی انجمن جغرافیای ایران منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها