کتاب «سیستمهای کنترل تاسیسات تهویه مطبوع» تالیف بهرام خاکپور به بسیاری از مسایل مربوط به کنترل سیستمهای تهویه مطبوع پاسخ میدهد.-
مطالب کتاب در دو بخش جمعآوری شده که بخش نخست با 617 صفحه، شامل 17 فصل و بخش دوم با 362 صفحه شامل دو فصل است.
کوتاهترین فصل کتاب فصل هشتم است که در هشت صفحه «محرکها» را مورد بررسی قرار میدهد و طولانیترین فصل کتاب، مربوط به فصل نوزدهم (فصل پایانی) است که 226 صفحه از کتاب را شامل میشود. با توجه به حجم و گستردگی موضوعات مطرح شده، این فصل کتاب خود میتواند بهعنوان یک کتاب مجزا تدوین شود.
«کلیات»، «حسگرها»، «سیستم کنترل نیوماتیکی»، «تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی»، «مدارهای کنترل الکتریکی» و «شیرهای کنترل» عنوان 6 فصل نخست این کتاب است.
این کتاب همچنین در فصلهای هفتم تا دهم به موضوعاتی همچون «دمپرها»، «محرکها»، «دیاگرام کنترل الکتریکی» و «کنترلهای DDC» میپردازد و در فصل یازدهم به «استراتژیهای کنترل» اشاره دارد و نکاتی را نیز در مور بهینهسازی مصرف انرژی بیان میکند.
فصل دوازدهم با عنوان «حلقههای کنترل جزئی» نکاتی را درباره روشن و خاموش شدن فن هواساز، هوای تازه و کنترل هوای مخلوط مطرح میکند.
«کنترل سیستمهای کامل»، «کنترل چیلرها و دیگها»، «سیستم هیدرونیک آب سرد»، «کنترل سیستمهای تهویه مطبوع بهصورت شبکهای طرحی برای حال و آینده»، «حلقه کنترل چگونگی تنظیم پارامترهای کنترلکننده» و «دیاگرامهای کنترل استاندارد» موضوعات محوری فصلهای سیزدهم تا هجدهم کتاب را شامل میشوند.
در فصل نوزدهم و پایانی کتاب نیز که به موضوع «توالی کار سیستمهای کنترل هواساز» اشاره دارد، مطالبی در مورد چگونگی عملکرد چرخه باصرفه، کنترل DDC و توالی کار و کنترل سیستمهای هواساز مطرح شده است.
در بخشی از این کتاب نوشته شده است: «امروزه برای سیستمهای مکانیکی و الکتریکی ساختمانهای بزرگ، از سیستمهای DDC (سیستم مدیریت ساختمان BMS، سیستم اتوماسیون ساختمان BAS و ...) استفاده میشود. در بهکارگیری این سیستمها باید دانست که توجه به جنبههای نرمافزاری و سختافزاری این سیستمها و لزوم وجود توازن و تعادل معقول بین تواناییهای نرمافزاری و سختافزاری از اهمیت ویژهای برخوردار است.
کتاب «سیستمهای کنترل تاسیسات تهویه مطبوع» در 608 صفحه و به بهای 26 هزار تومان از سوی انتشارات یزدا منتشر شده است.
نظرات