سه‌شنبه ۲ مهر ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۴
مروری بر تازه‌های انتشارات روشنگران و مطالعات زنان

شهلا لاهيجي، نويسنده، مترجم و مدير انتشارات روشنگران و مطالعات زنان از چاپ چند كتاب در حوزه ادبيات داستاني و هنر خبر داد./

لاهيجي با بيان اين‌كه در گزینش آثار داستاني براي انتشار بسيار سختگير است، به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گفت: رمان «روايت حوا و خوشه گندم» نوشته سپيده محمديان، در 304 صفحه و از سوي انتشارات روشنگران و مطالعات زنان منتشر شده است. بحث اساسي اين كتاب نقد سنت‌هايي است كه در كشور ما وجود دارد و به طور جدي با آن‌ها مبارزه نمي‌شود. 

اين مترجم ادامه داد: متاسفانه اين سنت‌هاي ناپسند از نسلي به نسل ديگر منتقل مي‌شوند و كودكانمان در حالي قدم به اجتماع مي‌گذارند كه اين سنت‌ها را با خودشان حمل كرده و به جهان معاصر انتقال مي‌دهند. اين كتاب با طرح اين مساله، به چرايي و چگونگي آن پرداخته و نشان مي‌دهد كه ممكن است چه اتفاق‌هاي هولناك و ناهنجاري از اين انتقالات حاصل شود. 

مدير انتشارات روشنگران و مطالعات زنان افزود: دومين كتابي كه به تازگي از سوي اين نشر منتشر شده، مجموعه داستاني شامل 10 داستان كوتاه با نام «آمدن، ماندن، رفتن» است كه با قلم سپيده محمديان و با موضوع زنان روانه بازار كتاب شد. از اين نويسنده، پيشتر رمان «چهلم» در اين نشر، منتشر شده بود. 

اين نويسنده و مترجم ادامه داد: اثر داستانی دیگر رمان «اگر بودي مي‌گفتي» نوشته عصمت عباسي است كه هر فصل اين كتاب به نام يكي از غذاهاي ايراني نامگذاري شده‌است. اين كتاب با روايت زندگي زني خانه‌دار، شادي‌ها، غم‌ها، كسالت‌ها و خستگي‌هايي را توصیف کرده است و در نتيجه داستان شكل مي‌گيرد. اين كتاب كه از مقداري طنز نيز بهره برده، نخستين كتاب از اين نويسنده و مترجم در حوزه تاليف است. 

وي اظهار كرد: پيشتر، كتابي در حوزه معماري با نام «بوطيقاي فضا» از سوي ما منتشر شده بود كه با استقبال خوبي روبه‌رو شد، اما متاسفانه به دليل گراني كاغذ و اين‌كه چاپ اين كتاب ‌بايد در چاپخانه انجام شود، تجديد چاپ آن انجام نشد. 

لاهيجي افزود: اين‌بار كتاب ديگري در اين حوزه با نام «سايه نور»، نوشته علي عالمي در 340 صفحه منتشر شد. اين كتاب از دوره هخامنشي آغاز مي‌شود و تا زمان معاصر پيش مي‌آيد و با نگاهي منتقد، به فاكتورها و المان‌هاي معماري معاصر كه از بي‌هويت‌ترين معماري های ایرانی است، ‌پرداخته است. معماري معاصر كه آمیزه‌ای از سبك‌هاي متفاوت غربي است، به صورت آشفته و در هم، از هويت ايران و ايراني بي‌بهره مانده است 

شهلا لاهیجی نویسنده، مترجم و ناشر متولد تهران است. 

وي كه تحصيلات تكميلي خود را به روش آموزش مکاتبه‌ای با دانشگاه آزاد لندن به صورت فشرده و در رشته جامعه‌شناسی گذرانده، انتشارات روشنگران و مطالعات زنان را در سال 1362 پايه‌گذاري كرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها