یکشنبه ۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۷
جراح قلب روسای جمهوری سويیس کتابخانه زادگاهش را مجهز کرد

محمد زمانی، رییس کتابخانه‌های عمومی شهرستان نیشابور استان خراسان رضوی با اشاره به پرداخت کمک هزینه 300 میلیون ریالی پروفسور حسين صادقي، جراح معروف قلب و عروق به کتابخانه‌ای که با نام خودش در شهر چکنه بخش سرولایت این شهرستان قرار دارد، گفت: قرار است با این کمک هزینه و تکمیل اعتبار، مساحت کتابخانه توسعه پیدا کند./

زمانی در گفت‌‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اعلام این مطلب اظهار کرد: شهر چکنه در دامنه‌هاي كوه‌ بينالود و در بخش سرولايت شهرستان نيشابور واقع شده و هزار و 800 نفر جمعیت دارد. پروفسور حسین صادقی، متولد روستای چکنه این شهرستان که اکنون تبدیل به شهر شده، در سال 1374 با اهدای زمینی در زادگاه خود و با تقبل هزینه ساخت آن، کتابخانه‌ای را به نام خود احداث کرد.

وی با بیان این‌که این جراح معروف قلب و عروق در سال ۱۳۴۲ بورد تخصصي جراحي عمومي و فوق تخصص جراحي قلب و ريه را از دانشگاه‌هاي معتبر ايالات متحده آمريكا دريافت کرد و در طي ساليان تدريس و تحقيق در دانشگاه لوزان سويیس، ابداعات جديدي در امر جراحي قلب و عروق به‌وجود آورد، عنوان کرد: این جراح برجسته، زمینی به مساحت 800 متر مربع را در سال 74 اهدا کرد و سال 1376 این کتابخانه بعد از پایان ساخت و تجهیز، افتتاح شد.

رییس کتابخانه عمومی شهرستان نیشابور با بیان این‌که هزینه ساخت این کتابخانه 25 تا 30 میلیون تومان بود، گفت: پروفسور حسین صادقی علاوه بر اهدای زمین و تقبل هزینه ساخت، دو هزار عنوان کتاب را همزمان با افتتاح این کتابخانه در موضوع‌های گوناگون اهدا کرد.

زمانی با اشاره به این‌که به دلیل استقبال و تعدد مراجعه‌کنندگان تصمیم گرفته شد این کتابخانه توسعه پیدا کند، اظهار کرد: 300 میلیون ریال اعتبار برای افزایش 95 متر مربعی مساحت این کتابخانه از سوی پروفسور صادقی اهدا شده که 55 متر آن برای افزایش سالن مطالعه و 40 متر مربع آن برای توسعه مخزن در نظر گرفته شده است.

وی با بیان این‌که پروفسور صادقي پس از بازنشستگي بيشتر به كارهاي ادبي پرداخته است، عنوان‌کرد: این جراح به دلیل آشنايي  با ادبيات فارسي، تصميم به ترجمه رباعيات عمر خيام به زبان‌هاي انگليسي و فرانسه گرفت و با تلاش او اثري مشتمل بر ۱۱۰ رباعي منسوب به عمر خيام  با خط غلامحسين اميرخاني و تابلوهاي محمود فرشچيان به چاپ رسیده است. 

وي افزود: این کتابخانه، اکنون هشت هزار عنوان و هفت هزار و 500 نسخه کتاب دارد. 

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، پروفسور حسين صادقي در سال ۱۳۰۸ در روستاي چكنه بخش سر ولايت شهرستان نيشابور به دنيا آمد. وي توانست در سال ۱۳۴۲ بورد تخصصي جراحي عمومي و فوق تخصص جراحي قلب و ريه را از دانشگاه‌هاي معتبر ايالات متحده آمريكا دريافت كند. پروفسور صادقي در طي ساليان تدريس و تحقيق در دانشگاه لوزان سويیس، ابداعات جديدي در امر جراحي قلب و عروق بوجود آورد. همچنين به دليل تبحر بسيار و نتايج درخشان، دو نفر از روساي جمهوری كشور سوييس را نيز عمل جراحي کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط