با توجه به ماجراي گروگانگيري در وست گيت- فروشگاهي بزرگ متعلق به صهیونیست ها در قلب نایروبی پایتخت کنیا- اين شهر در چند روز گذشته كانون توجه خبرگزاري هاي جهان بود ولي در اين ميان شانزدهمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب اين كشور در سكوت و آرامش برگزار شد.-
در اين نمايشگاه غرفه ای ویژه نشر دیجیتال و کتاب های الکترونیک برپا شده بود تا بازدیدکنندگان با کتاب های الکترونیک بيش از پيش آشنا شوند.
اين رويداد فرهنگي با وجود همه موانع و مشكلاتش درحالي برگزار شد كه صنعت نشر کنیا سخت ترین دوران خود را سپری می کند چون به تازگی در پارلمان این کشور، مالیات بر ارزش افزوده شامل حال کتاب ها هم شده است. به این ترتیب مالیاتی 16 درصدی به کتاب ها تعلق گرفته که بی شک ناشران آن را سهم مصرف کنندگان و خریداران کتاب می دانند و این بدان معناست که بهای کتاب ها حداقل 16درصد بالاتر می رود.
در این زمینه دیوید ارس واورو، رییس نمایشگاه کتاب نایروبی گفت: چاره ای جز افزایش قیمت برای ناشران باقی نمانده است و این موضوع برای کشوری مانند کنیا که مردم برای تهیه غذا و مسکن مشکل دارند یعنی این که کتاب از سبد خرید بسیاری از آنها حذف می شود.
اين مسئول افزود: درست شبیه این است که به دانش مالیات ببندیم چون پیشرفت بشر تنها از طریق مطالعه صورت می گیرد. مرحله اول این مالیات، بر واردات کتاب به کنیاست چون این کشور واردکننده کاغذ است. وي پیش بینی کرد قیمت کتاب ها شاید حتی تا 30 درصد هم بالا برود به همین دلیل ناشران دنبال کسب درآمد از نشر دیجیتال هستند.
به گفته وي وقتی موضوع مالیات بر ارزش افزوده مطرح شد بسیاری از ناشران تلاش کردند نظر نمایندگان را در پارلمان عوض کننند و بخش نشر را از این فهرست بیرون بیاورند ولی اینگونه نشد و فقط نیازهای غذایی اصلی مردم مانند آرد ذرت و شیر از فهرست مالیات های جدید حذف شد. بنابراین ناشران به سوی نشر دیجیتال گرایش یافته اند و بسیاری از آن ها چشم امیدشان به نشر الکترونیک است.
رییس نمایشگاه کتاب نایروبی با بیان اینکه امسال در این رویداد فرهنگی توجهی ویژه به نشر دیجیتال شد گفت: سمینار سه روزه ای هم درباره نشر دیجیتال داشتیم که با همکاری ما و شبکه ناشران افریقایی (APNET) برگزار شد.
نظر شما