جودوی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در این باره اظهار کرد: بدون شک وقایع مربوط به تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان مسلمان پیرو خط امام خمینی (ره) یکی از نقاط عطف تاریخ انقلاب اسلامی به شمار میآید. اما متاسفانه تاکنون کمتر به اصل یا حتی حاشیههای این وقایع پرداخته شده است.
وی ادامه داد: میتوان به صراحت گفت: آنقدر که آمریکاییها به موضوع تسخیر لانه جاسوسی آمریکا پرداختهاند، با این وجود که این واقعه از افتخارات ایران محسوب میشود، در داخل کشورمان بهگونهای شایسته و در قالب کتاب، فیلم، مستند، عکس، سینما و حتی سریال تحلیل و بررسی نشده است.
نویسنده کتاب «تاریخ شفاهی دانشجویان پیرو خط امام: دانشجویان و گروگانها» اظهار کرد: این کمبودها انگیزه لازم را برای نگارش کتاب در ذهنم به وجود آوردند.
جودوی درباره محتوای کتاب گفت: حدود 400 دانشجوی مسلمان در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا شرکت کردند که 444 روز گروگانهای آمریکایی را در اختیار داشتند. این موضوع سوالهای متعددی را در اذهان عمومی بهویژه برای نسلهایی که آن فضا را درک نکردهاند، به وجود آورد. چرایی تسخیر لانه جاسوسی آمریکا یکی از این سوالها است. برای پاسخ دادن به این سوالها به انجام مصاحبههای متعدد با افراد مختلف اقدام کردم تا تاریخ شفاهی این تسخیر را ترسیم کنم.
وی اظهار کرد: اتفاقات حواشی تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان مسلمان پیرو خط امام خمینی(ره) در اغلب موارد از متن اصلی این واقعه زیباتر بود. نحوه ارتباط دانشجویان با گروگانهای آمریکایی یا اتفاقات ریز و درشتی که در آن 444 روز به وقوع پیوست، نمونهای از این حواشی به شمار میآیند که کتاب «تاریخ شفاهی دانشجویان پیرو خط امام: دانشجویان و گروگانها» تنها به بخشی از آن اتفاقها اشاره کرده است.
کارشناس ارشد تاریخ ایران اسلامی با بیان اینکه در انتقال خاطرات این دانشجویان، نقشی در حذف و اضافه و یا تبدیل آنها به بخش دیگر نداشتهاست و سعی کردهاست امانتدار خوبی در انتقال این خاطرات باشد، افزود: در تدوین این اثر کوشیدم با سوالاتی که از مصاحبهشوندگان میکنم، بتوانم بخشهایی از این اتفاقها را برای مخاطبان بهویژه مخاطبان همنسل خودم به نمایش بگذارم.
نویسنده کتاب «تاریخ شفاهی دانشجویان پیرو خط امام: دانشجویان و گروگانها» ادامه داد: اگر علاقهمندان، به فهرست اسامی مصاحبهشوندگان در این کتاب بنگرند، متوجه میشوند که نویسنده به هیچ وجه تلاش نکرده است منش فکری و سیاسی کنونی این اشخاص را در نوع مطالب ارایه کند، بلکه این خودِ مخاطبان کتاب هستند که باید با مطالعه کتاب تشخیص دهند آیا شخصیتهای کتاب در حال حاضر تغییر روش یا منش دادهاند یا نه؟
جودوی افزود: در این اثر کوشیدهام روال زندگی دانشجویان را با گروگانهای آمریکایی بیان کنم. مخاطبان نسل جدید با مطالعه این اثر متوجه میشوند دانشجویان ایرانی با چه حسننیتی با گروگانهای آمریکایی برخورد میکردند.
وی با بیان اینکه این اثر، اتفاقهای روزمرهای را که دانشجویان در این 444 روز با آنها مواجه میشدند از زبان خود آنها بیان میکند، گفت: اغلب دیده شده است که از میان این 400 دانشجو تنها افراد شاخص مطرح شدهاند؛ در این اثر سعی کردم از افرادی بهرهمند شوم که یا تاکنون با آنها صحبت نشده است یا کمتر مورد مصاحبه قرار گرفتهاند. اگر هم در برخی موارد اسامی تکراری دیده میشود، کوشیدهام از زاویه جدید به واقعه تسخیر لانه جاسوسی آمریکا بپردازند.
نویسنده کتاب «تاریخ شفاهی دانشجویان پیرو خط امام: دانشجویان و گروگانها» افزود: تعدادی از این دانشجویان در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به شهادت رسیدند. مخاطبان در بخش پایانی این اثر با اسامی این شهدا آشنا میشوند. همچنین تصاویر این شهدا و بخشی از وصیتنامه و زندگینامه آنها در این کتاب ارایه شده است.
چاپ نخست مجموعه «تاریخ شفاهی دانشجویان پیرو خط امام: دانشجویان و گروگانها» اثر حسین جودوی با شمارگان دو هزار نسخه، 548 صفحه، در قطع وزیری و به قیمت 170 هزار ریال بهتازگی از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی راهی بازار نشر شده است.
شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۷
نظر شما