به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین رونمایی از کتاب «نگارستان ادیب: در باب هنر و هنرمندان ایرانی» نوشته عبدالعلی ادیب برومند و سرویراستاری حمید فرهمند بروجنی، عصر دیروز، شنبه 13 مهر، با حضور نویسنده و سرویراستار و همچنین فرهنگ مظفر، رییس دانشگاه هنر اصفهان، خسرو احتشامی، شاعر و منتقد و با اجرای جلیل جوکار، هنرمند معاصر و عضو انجمن نگارگران ایران و زینتالسادات امامی، فرزند حاج میرزاآقا امامی، هنرمند فقید کشور در اواخر قاجار و اوایل عصر پهلوی، در مجموعه فرهنگی و هنری استاد فرشچیان شهر اصفهان، برگزار شد.
حمید فرهمندبروجنی، عضو هیأت علمی دانشگاه هنر اصفهان، در این مراسم گفت: ذات هنر نهفته در اسم جمیل خداوند است. این اسم چون میل ظهور دارد تا توسط دیگران دیده شود، موجب پیدایش هنرها خواهد شد و انواع هنرها در تمدن اسلامی و ایرانی بر اساس این بینش خاص به وجود آمدهاند.
وی افزود: تصاویر عالی آثار هنری مشتمل بر آثار خوشنویسی، نگارگری، نقاشی، و آثار زیرلاکی در مکاتب ایرانی و فرنگی سازی، از دوره تیموری تا دوره معاصر، به ویژه آثاری از علیرضا عباسی، خوشنویس مشهور دوره صفویه، محمد زمان، علیقلی جبادار، رضا عباسی، مالک دیلمی و سلطانعلی مشهدی از خوشنویسان دوره تیموری، میرعماد حسنی، خوشنویس شهیر دوره صفوی و سیدگلستانه در این کتاب وجود دارد.
این مدرس دانشگاه در ادامه به ویژگیهای این کتاب اشاره کرد و گفت: علیرضا عباسی یک خوشنویس بود و در منابع درج شده که گاهی مینیاتورهایی نیز میآفرید، اما پپشتر خبری از اینگونه آثار او نبود و جالب است که در این کتاب نخستین بار از این هنرمند آثار مینیاتور منتشر میشود. همچنین اثری هم از «محمد زمان» هنرمند دوره پایانی صفویه نیز در این کتاب درج شده که تاکنون در هیچ منبعی منتشر نشده بود.
فرهمند همچنین به انتشار آثاری از خانواده حاج میرزاآقا امامی در این کتاب اشاره کرد و گفت: از «میرزاجان» جد اعلای حاج میرزا آقاامامی، هنرمند مشهور اواخر قاجار و دوره پهلوی در اصفهان، چهار اثر، از محمدحسین بتهساز، پدر حاج میرزا آقا، سه اثر، از خود حاج میرزا آقا و نیز آثاری در فرمتهای مختلفی چون نقاشی روی مقوا، کاغذ و درهای چوبی، وجود دارد.
فرهمند گفت: از فرزند برومند حاج میرزا آقا امامی، سرکار خانم زینتالسادات امامی و حاج حسین ختایی، شاگرد میرزا آقا، نیز در این کتاب آثاری درج شده است. همه این موارد به اضافه شرح موجز و عالمانه و کاربستِ درستِ واژگان تخصصی هنر سنّتی از امتیازهای نگارستان ادیب است. این کتاب شاخص، نشانه بضاعت چاپ و نشر در استان اصفهان است و البته نویدبخش حرکتی است که در اصفهان برای ایجاد قطب جدید تولید کتابهای نفیس آغاز شده است.
فرهمند در پایان گفت: شهر اصفهان به دلیل قابلیتهای خاصی که دارد، میتواند قطب تولید کتاب نفیس در ایران شود. همچنین باید بیان کنم که حضور فعال مخاطبان در این گونه مراسم، نشانه عمق ادبآموختگی و هنر دوستی مردمان نجیب ایران، به ویژه اهالی فرهنگدوست و هنرپرور شهر اصفهان است.
در این جلسه همچنین فرهنگ مظفر، رییس دانشگاه هنر اصفهان درباره چیستی و رسالت هنر اسلامی و نیز جایگاه و منزلت نام مبارک امام حسین (ع) و نسبت آن با هنر و هنرمند و خسرو احتشامی، شاعر و منتقد معاصر، درباره معرفی شخصیت ادبی ادیب برومند و جایگاه او در میان شاعران عصر حاضر، به سخنرانی پرداختند.
در بخش دیگری از مراسم نیز جلیل جوکار با ادیب برومند به گفتوگو پرداخته بود. ادیب برومند در این گفتوگو به بیان سابقه خود در کار گردآوری آثار نفیس هنری و لزوم و فواید این فعالیت، اشاره کرد.
در پایان مراسم نیز سخنرانان به همراه دستاندرکاران تولید این کتاب و جمعی از مدیران و پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر اصفهان، عکس یادگاری گرفتند.
«نگارستان ادیب: در باب هنر و هنرمندان ایرانی» با قلم عبدالعلی ادیب برومند و ویراستاری و ترجمه حمید فرهمند، به صورت دو زبانه (فارسی و انگلیسی)، با شمارگان هزار نسخه در قطع رحلی و چاپ نفیس، 304 صفحه و قیمت 200 هزار تومان از سوی نشر گلدسته در اصفهان روانه کتابفروشیها شده است.
این کتاب از دیروز، شنبه 13 مهر به مدت پنج روز از طریق سایت انتشارات گلدسته (با ارسال رایگان در شهر اصفهان) و همچنین کتابفروشی «استاد و شاگرد» در اصفهان با تخفیف 10 درصد به مخاطبان عرضه میشود.
یکشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۹
نظر شما