چهارشنبه ۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۰
تجربه‌های زنانه از شهر در پژوهشی اجتماعی منعکس شد

«درآمدی بر روایت زنانه از شهر» با زیر عنوان کاوشی نظری در خوانش تجربه‌های زنانه از شهر، تالیف سارا نادری منتشر شد./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، تهران به عنوان مرکز سیاسی کشور بیش از یک شهر بزرگ و پر جمعیت است که رشد ناموزون، نامتعادل، تنوع قومی و مهاجرپذیری گسترده وجه تمایز آن از دیگر شهرهای بزرگ کشور است. مجموعه پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشگاهی چاپ شده در مجموعه «فرهنگ شهر» برشی از تجربه ارزش‌ها، گرایش‌ها و تجارب متنوع ساکنان تهران و نیز موقعیت‌های ساختاری، تغییر و تحولات آن را مورد توجه قرار داده است.

مولف در آغاز کتاب درباره هدف و دغدغه خود از تالیف این اثر نوشته است که من در جایگاه یک زن ایرانی در زندگی خود که دربرگیرنده دقایق متنوعی از فعالیت‌های اجتماعی تا زندگی خصوصی و فردی است، همواره با تصاویر و تعاریف متناقضی از زن روبه‌رو شده‌ام، اما آن‌چه این تناقضات را از حال عادی خارج می‌کند، این است که منادیان این تصاویر و هویت‌های تعریف شده برای زنان، همگی زن هستند و به‌ندرت به شرکت در یک جلسه یا همایش با حضور همدیگر حاضر می‌شوند.

این پژوهش وضع زنان را در جامعه امروز  وضعی پرتناقض و دوگانه می‌داند؛ زیرا با گسترش شهرنشینی و چندبرابر شدن تحصیلات و آمادگی زنان به لحاظ کیفی و کمی برای مشارکت در عرصه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، اين میزان مشارکت زنان در نسبتی هم‌تراز با این رشد نیست!

نتایج این تحقیق از پایین‌تر و ضعیف‌تر بودن عاملیت زنانه نسبت به مردان در فضاهای عمومی خبر می‌دهد. از سوی دیگر برخی پژوهش‌های انجام شده در ایران حاکی از عاملیت قدرتمند زنان به‌ویژه زنان مسن و سنتی ایران‌زمین در زندگی خصوصی و خانوادگی است.

متن حاضر بر آن است تا با واکاوی و نگاهی اجمالی به تجربه زیسته زنان شهر تهران از گذشته تا امروز ضمن ترسیم خطوط مختصات این تجربه در تمایز با تجربه زیسته مردانه در شهر ـ که نگاه و تجربه غالب نسبت به شهر و فضاهای آن است ـ به شناسایی الگوهای منطقی و رفتاری حاکم بر این تجربه و نیز عامل موثر بر تجربه زیسته زنان در شهر تهران، به بررسی نقش فضاهای شهری بر ارتقای کمی و کیفی حضور و مشارکت زنان در شهر تهران بپردازد و در نهایت با درنظر گرفتن ذائقه‌های زنانه، استراتژی‌ها و راهکارهایی را برای مدیریت شهری برای مشارکت و حضور موثر زنان ارایه دهد.

یافته‌های این پژوهش در چهار فصل با عنوان‌های کلیات، نگاهی به گذشته: انزوا اما همگونی، هویت چند پاره: تجربه زیسته زنان امروز شهر تهران و تجربه زنانه از شهر و تاثیر آن بر بحران معنا تنظیم شده‌اند.

انتشارات تیسا نخستین چاپ کتاب «درآمدی بر روایت زنانه از شهر» را با شمارگان هزار نسخه در 252 صفحه، به قیمت هشت هزار و 900 تومان روانه بازار نشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها