دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۹
انتقال 35 هزار جلد کتاب، هفت هزار سند و نسخه‌های خطی به قزوین

حجت‌الاسلام و المسلمین سید مهدی حسینی، رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین گفت: مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین تا یک ماه دیگر با انتقال نسخه‌های خطی کتابخانه‌های استان، 35 هزار جلد کتاب و هفت هزار سند، به ارایه خدمات در حوزه فیپا، شاپا و شابکا می‌پردازد.-

حسینی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: استان قزوین با توجه به سابقه تاریخی و وجود نسخه‌های خطی ارزشمند و میراث مکتوب متعدد باید بسیار زودتر از تاریخ کنونی افتتاح می‌شد اما به هرحال این مرکز از 9 مرداد ماه امسال با حمایت رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و همچنین داوود محمدی، نماینده مردم قزوین، آبیک و الوند در مجلس شورای اسلامی شروع به فعالیت کرد. 

وی با اشاره به قرار گرفتن این مرکز در وسط پارک مشاهیر شهرستان قزوین عنوان کرد: مکان ساختمان مرکز اسناد و کتابخانه ملی این استان اکنون موقت است که از سوی شهرداری و شورای شهر قزوین در اختیار این مرکز قرار گرفته است. 

مسوول سابق کانون‌های آگهی و تبلیغاتی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین با بیان این‌که زیربنای این ساختمان موقت 500 متر مربع است، اظهار کرد: نخستین هدف راه‌‌اندازی سازمان اسناد و کتابخانه ملی قزوین انتقال نسخه‌‌های خطی و میراث مکتوب ارزشمند این استان از سوی کتابخانه‌هاست.

مدیر کل مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین با بیان این‌که در بازدید از کتابخانه علامه رفیعی قزوین که دو هزار نسخه خطی را در خود جای داده است، عنوان کرد: این کتابخانه دارای 60 هزار جلد کتاب است که دو هزار نسخه آن کتاب‌های خطی و نفیس است که برخی از آن‌ها مربوط به 400 سال پیش است.

حسینی با بیان این‌که درصدد همکاری و امضای تفاهمنامه با مسوولان کتابخانه‌های استان و استانداری هستیم، گفت: نگهداری، حفاظت و مرمت نسخه‌های خطی یک بحث ملی و فرامنطقه‌ای است و تا یک ماه دیگر با گذاشتن سنگ‌بنایی محکم کلیه نسخه‌های خطی کتابخانه‌های استان را به این مرکز منتقل می‌کنیم. 

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا آمار غیر رسمی از وجود نسخه‌های خطی در دست مجموعه‌داران این استان وجود دارد؟» اظهار کرد: آمار دقیقی در این مورد وجود ندارد و باید بر اساس فراخوان و مشارکت مجموعه‌‌داران خصوصی این نسخه‌های خطی مورد نگهداری، مرمت و حفاظت قرار بگیرند.

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین با اشاره به این‌که تشکیل بانک اطلاعاتی نسخه‌‌‌های خطی و اسکن کردن میراث مکتوب استان از دیگر برنامه‌های این مرکز است، گفت:  هویت کشور از طریق شناسایی میراث ارزشمند در استان‌های مختلف حفظ می‌شود.

وی با اشاره به پیشینه و سابقه تاریخی شهرستان قزوین اظهار کرد: این استان با توجه به این‌که چهارراه ارتباطی برای ورود به بخش‌های مختلف کشور است دارای مجموعه‌‌ها و نسخه‌های خطی فراوانی است كه باید بیشتر معرفی شوند.

رییس اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آبیک استان قزوین با اشاره به رویکرد علمی، پژوهشی، خدماتی و فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: بهتر است شعبه‌های استانی این سازمان در سطح کشور بیشتر معرفی شود تا مردم از خدمات مراکز استانی اطلاع بیشتری کسب کنند.

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین با اشاره به ارایه خدماتی مانند فیپا، شاپا و  تحویل واسپاری کتاب‌ها ازسوی ناشران که از یک ماه دیگر ارایه می‌شود، عنوان کرد: این خدمات تا یک ماه دیگر بعد از نشست با ناشران و رایزنی با آنان انجام خواهد شد و کتاب‌های ناشران، مطبوعات استانی و اسناد تاریخی به این مرکز منتقل می‌شود.

وی با اشاره به راه‌‌اندازی مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین از 9 مرداد ماه گفت: این مرکز اکنون با تجهیز شدن، راه‌اندازی اینترنت و پیگیری انتقال نیرو برای اداره این مرکز در حال تکمیل تجهیزات نرم‌افزاری و نیروی انسانی است.

حسینی با اشاره به رایزنی با اداره‌‌های مختلف شهرستان قزوین برای در اختیار گذاشتن اسناد خود به این مرکز اسناد عنوان کرد: اسناد تاریخی موجود در اداره‌ها با سابقه بیش از 40 سال باید به مرکز اسناد منتقل شوند.

مدیر‌ مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین با اشاره به انتقال 35 هزار جلد کتاب و هفت هزار سند به مرکز اسناد و کتابخانه ملی استانی قزوین اظهار کرد: این اسناد باید بعد از بازدید کارشناسان از مرکز اسناد استان قزوین و ارزیابی محیطی، از نظر داخلی و امکانات حفاظتی، تایید شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط