فرهمند امین در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با بيان این مطلب اظهار کرد: برنامه های هفته کتاب سالهای گذشته این استان با شناخت انجمنهای موفقی که در حوزه کتابداری اثر بخشی موثر داشتند، تجلیل از پیشکسوتان حوزه کتاب و مسوولان اجرایی استانها همیشه با استقبال مردمی مواجه بوده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان اردبیل درباره ارزیابی خود از برنامههای اجرا شده هفته کتاب این استان در سالهای گذشته گفـت: هر سال برنامه های هفته کتاب در استان اردبیل با فراخوانی که برای ثبتنام در کتابخانههای عمومی داده میشود و تجلیل از اعضای برتر کتابخانهها و قدردانی از کتابداران با استقبال خوبی روبه رو می شود.
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا هزینه و اعتبار کافی برای اجرای برنامههای هفته کتاب در استان اختصاص داده میشود؟» اظهار کرد: اعتبار ویژه و اختصاصی برای اجرای برنامههای هفته کتاب در استانها وجود ندارد و این هزینهها از محل اعتبارات جاری استانها و موجودی اداره کتابخانههای استانی تامین میشود.
مدیر کل کتابخانههای استان اردبیل با بیان اینکه پیشنهاد تخصیص اعتبار خاص برای برپایی برنامههای هفته کتاب ایده بسیار مناسبی است، اظهار کرد: تخصیص اعتباری ویژه از سوی نهاد کتابخانههای عمومی کشور و دولت برای اجرای برنامههای هفته کتاب در استان بسیار مناسب است و بهتر است هفته کتاب با اعتبار مشخص و با مشارکت سازمانها جنبه اجرایی به خود بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه اجرای برنامههای هفته کتاب با مشارکت نهادهای مختلف اکنون از طریق تعامل و مکاتبه کتابخانههای عمومی استان با این مراکز صورت میگیرد، گفت: اختصاص بودجه خوب و کافی جنبه کیفی برنامههای هفته کتاب را ارتقا میدهد.
فرهمند با اشاره به حضور پررنگ و مناسب در صدا و سیمای استانی اردبیل و بردن جشن کتاب از محل کتابخانهها به مکانهای عمومی و دانشگاهها و مدارس عنوان کرد: افزایش و تنوع برنامههای هفته کتاب، خارج شدن از انحصار ویژهبرنامههای کتابی که به مناسبت این هفته در کتابخانه برگزار میشد و بهرهگیری از خلاقیت شهرستانی بر غنای بیشتر برنامههای هفته کتاب افزوده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان اردبیل با تاکید بر اینکه برنامههای هفته کتاب در این استان بیشتر جنبه مشارکتی دارند، گفت: انجمن کتابخانههای عمومی استان سرفصلها و مواردی که برنامهها در آن محورها باید برگزار شود را مشخص میکند اما در سطح جزیی از خلاقیت شهرستانهای مختلف هم بهرهمیگیرد.
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا برنامهها امسال هفته کتاب استان اردبیل در مقایسه با سال گذشته تفاوتی خواهد داشت؟»، اظهار کرد: رویکرد متفاوت در اجرای برنامههای هفته کتاب با فرهنگسازی و بسترسازی برای کتابخوانی در طول سال فراهم می شود.
فرهمند با بیان اینکه به عنوان مثال اول مهر ماه امسال رییس جمهوری بر احیای زنگ کتابخوانی و انشا در مدارس تاکید کردند، گفت: فرهنگسازی برای کتابخوانی و عادت به مطالعه باید از سنین کودکی ترویج شود به ویژه سنین پیش از دبستان تا به یک عادت رفتاری تبدیل شود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان اردبیل با بیان اینکه در این هفته باید بر فرهنگسازی و ترویج فرهنگ مطالعه به ویژه در بخش غیر درسی تاکید شود، عنوان کرد: مطالعات کتابهای غیردرسی مانند مطالعه در زمینه آثار عمومی، داستانی، ادبیات، اجتماعی، مهارتی، سلامتی، محیط زیست میتواند در این هفته با یک برنامهبلندمدت ترویج شود تا در طول سال در جامعه نهادینه شود.
وی با اشاره به اینکه طرح ملی ایستگاه مطالعه و فرهنگسازی و مانور تبلیغاتی برای استفاده از کتابهای این ایستگاه میتواند نوعی فرهنگ سازی و تبیلغ ترویج کتابخوانی باشد، گفت: برپایی جشن کتاب در مکانها و فضاهای عمومی و تبلیغ ایستگاههای مطالعه استانی و اطلاع مخاطبان از مکان آن ها در استانها نقش موثری در ترویج فرهنگ مطالعه به ویژه در هفته کتاب خواهد داشت.
فرهمند امین در پاسخ به این پرسش که «چه پیشنهاد کاربردی برای برپایی پربار هفته کتاب استانی دارید؟» عنوان کرد: هفته کتاب مردمی با جذب مشارکت بالا و حداکثری، موفقترین روش برای برگزاری این هفته فرهنگی در استانهاست.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان اردبیل با اشاره به پیشینه و سابقه فرهنگی استان اردبیل و تعدد اندیشمندان علمی، فرهنگی، در این استان گفت: استان اردبیل در حوزههای گوناگون هنری افراد صاحب ذوق زیادی دارد و باید از این ظرفیت برای انتقال پیام هفته کتاب و نهادینه کردن مطالعه در طول سال استفاده کنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که چه انتقادی به برنامههای هفته کتاب برگزار شده در سطح استان دارید، اظهار کرد: تمام برنامههای فرهنگی در حوزه کتابخوانی نباید محدود به هفته کتاب شود و این هفته تنها باید نقطه عطفی باشد تا دورنمای حرکت مطالعه و کتابخوانی در طول سال را به ما نشان دهد.
سهشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۲
نظر شما