علی كرمانشاه در گفتو گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با بیان این مطلب که مقوله بهرهوری از زوایای مختلف قابل بررسی است، اظهار کرد: در این همایش مقوله بهرهوری از منظر نوآوری بررسی شد. با استناد به کتاب منتشره از سوی سازمان مدیریت صنعتی و با مرور شاخصهای جهانی بهرهوری، فضای رقابتی، فضای کسب و کار و شاخصهای توانمندی اقتصادی مشخص شد که ایران از جایگاه مناسبی در این حوزه برخوردار نیست.
وی درباره موضوع سخنرانیاش در هفتمین همایش ملی بهرهوری با عنوان «نگاهی مجدد به بهرهوری از منظر نوآوری» توضیح داد: به نظر میرسد همه فعالیتهای بهرهوری دارای یک منطق نوآوری تدریجی و بهبود مستمر است. بر این اساس پیشنهاد شد متخصصان به مقوله بهرهوری یک نگاه نوآوری پارادایمی داشته باشند. به این معنا که پایههای کسب و کار را تغییر دهند و از طریق تغییر قواعد بازی دنبال بهرهوری در سطح بالاتر باشند.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی، در ادامه گفت: مقایسه وضعیت بهرهوری ایران با کشورهای منطقه و بر اساس سند چشمانداز بیستساله جمهوری اسلامی ایران از دیگر محورهای سخنرانی من در هفتمین همایش ملی بهرهوری بود. در این مقایسه نیز مشخص شد بهرهوری طی دو دهه گذشته و از منظر برنامه چهارم در جایگاه مطلوبی قرار ندارد. این عقبماندگی در مسایل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و تاریخی ریشه دارد.
این استاد دانشگاه صنعتی شریف درباره ضرورت ترجمه آثار فاخر و کارآمد حوزه مدیریت و شاخههای آن گفت: با هدف درک عمیقتر، نشر و گسترش مفاهیم و موضوعات مختلف و اصل ضرورت مراجعه متخصصان به منابع اصلی، ترجمه آثار مختلف مفید است.
کرمانشاه افزود: با توجه به اینکه مفاهیم در جایگاه اصلی خود معنای درستی پیدا میکنند، بعد از ترجمه در کوتاهمدت فهم کاملی برای مخاطب ایجاد نمیکنند اما این بدان معنا نیست که دست از ترجمه برداریم بلکه بهطور قطع این روند باید ادامه داشته باشد. پژوهشگران و اهالی قلم باید به هر دو حوزه تالیف و ترجمه توجه داشته باشند.
وی در پایان از تالیف کتابی در حوزه نوآوری و استراتژی خبر داد. این اثر بهزودی از سوی انتشارات مدیریت صنعتی یا دانشگاه صنعتی شریف منتشر خواهد شد.
چهارشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۲
نظر شما