وی با اشاره به اینکه هشتسال جنگ تحمیلی زمانی برای ما تهدید محسوب میشد، گفت: ما این تهدید را در جریان دفاع مقدس به فرصت بدل کردیم. در دوران جنگ تحمیلی همه موضعهای سیاسی، فرهنگی، علمی و... دنیا علیه ما بود، اما به یاری فرهنگ دفاع مقدس از همین تهدیدها بهره بردیم و پیام انقلاب خود را به گوش ملتهای دنیا رساندیم.
معاون نشر و ادبيات سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس سپاه پاسداران، دستاندرکاران فرهنگی و دانشجویان را مهمترین گروه هدف این نمایشگاهها معرفی کرد و ادامه داد: البته در هر سال میکوشیم نمایشگاهها برای آحاد مردم هم کاربردی باشد و بتواند فرهنگ جهادی را به عنوان فرهنگی که میتواند به اهداف جوانان شتاب بیشتری بدهد، به آنان معرفی کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا از همان ابتدا، برگزاری این نمایشگاه در سطح استانها مورد نظر بوده است؟ توضیح داد: این نمایشگاه قرار است به صورت ملی برگزار شود. برای ملیشدن یک نمایشگاه میتوان آن را به شیوههای گوناگونی برگزار کرد. حضور مسوولان کشوری و لشگری، اطلاعرسانی در رسانه ملی، گردآمدن همه شهرها برای حضور در آن نمایشگاه یا برگزاری نمایشگاه در شهرهای گوناگون، همگی از راههاییاست که میتواند به این نمایشگاه جنبه ملی دهد.
وی با بیان اینکه در نخستین برنامهریزیها مقرر شد در فاصله 20 تا 30 سال در همه استانهای کشورمان این نمایشگاهها را به صورت دورهای برپا کنیم، گفت: تصمیم داشتیم که چهارمین دوره این نمایشگاهها را در استان آذربایجان شرقی و در شهر تبریز برگزار کنیم، اما به این دلیل که در استانها هماهنگیهای لازم میان سازمانهایی چون صدا و سیما، حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، ارتش، جهاد کشاورزی و بنیاد حفظ آثار وجود نداشت، این نمایشگاه را در این دوره در استان تهران برگزار خواهیم کرد تا با یک سال تاخیر و با برنامهریزیهای بهتر در تبریز نیز برگزار کنیم.
سردار ناظری در باره این پیشنهاد که «با توجه به برگزارنشدن هیچ نمایشگاه یا برنامهای در حوزه دفاع مقدس، در فاصله برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران(اردیبهشتماه) تا هفته دفاع مقدس، این نمایشگاه در چنین بازه زمانی برگزار شود» گفت: چنین پیشنهادی قابل بررسی است. قبل از نمایشگاه بینالمللی کتاب گویا ناشران خواب هستند و با برگزاری این نمایشگاه فعالیتهای آنها چند برابر میشود. خوب است که بتوانیم با برگزاری نمایشگاه ملی از فرصتی که پس از نمایشگاه بینالمللی کتاب پدید میآید تا زمان گرامیداشت هفته دفاع مقدس(4 ماه) بهرهبرداری مناسبی برای هدایت آحاد جامعه به فرهنگ دفاع مقدس انجام دهیم و از سوی دیگر از انباشت برنامههای دفاع مقدس در مهرماه جلوگیری کنیم.
سردار ناظری در پاسخ به این سوال که با توجه به مطلوب نبودن میزبانی استان فارس در دوره سوم برگزاری نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس، چه برنامههایی برای بهتر برگزار شدن این نمایشگاه در دوره چهارم دارید؟ گفت: نمیتوان گفت که نمایشگاه سوم مطلوب برگزار نشد، هر چند میدانیم ضعفهایی از نظر توزیع و چگونگی مشارکت نهادها و سازمانها وجود داشت. نمایشگاه ملی دفاع مقدس به میزبانی سپاه هر استان و با تکیه بر ظرفیتهای نهادها و سازمانهای استانی برگزار میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه سپاه هر استان، متولی اصلی برگزاری این نمایشگاه است و در این زمینه حرفهای نیست، از دلایلی که این نمایشگاه امسال در تهران برگزار میشود، این است که نخست، از تکرویها جلوگیری کنیم و دیدگاههای مختلف را در این زمینه بدانیم و در ادامه، امکان حرفهای شدن سپاه میزبان را فراهم کنیم.
معاون نشر و ادبيات سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس سپاه پاسداران، درباره زمان برگزاری این نمایشگاه گفت: چهارمین نمایشگاه بینالمللی دفاع مقدس در سالن شبستان مصلای بزرگ امام خمینی(ره) در فضای پنجهزار متر برگزار میشود. آیین گشایش چهارمین نمایشگاه ملی دفاع مقدس بعداز ظهر روز دوشنبه، 6 آبانماه 92 برگزار خواهد شد و علاقهمندان از ساعت 10 هفتم آبانماه میتوانند از این نمایشگاه دیدار کنند.
به گفته سردار ناظری، این نمایشگاه تا روز 13 آبانماه در مصلای تهران برپا خواهد بود.
نظر شما