سه‌شنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۲
بررسی ماشین‌های الکتریکی مخصوص در یک کتاب

کتاب «ماشین‌های الکتریکی مخصوص» که از سوی جمعی از استادان گرایش مهندسی برق تحریر شده است از دیدگاه فیزیکی جزییات حالات ماندگار ماشین‌های الکتریکی را بررسی می‌کند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «ماشین‌های الکتریکی مخصوص» حاصل تلاش مشترک جعفر سلطانی،‌ استاد تمام دانشگاه مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان،‌ حسین ابوترابی زارچی،‌ استاد‌یار دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد و شاهرخ شجاعیان، ‌استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر اصفهان است. این کتاب در 9 فصل تدوین و به همت انتشارات نیاز دانش منتشر شده است.

سه فصل نخست کتاب با عنوان‌های «انواع گشتاور الکتریکی و میدان مغناطیسی در ماشین‌های الکتریکی»، «موتورهای القایی تک فاز» و «موتورهای القایی دو فاز نامتعادل با تغذیه نامتقارن» مشخص شده است. 

از مهم‌ترین مباحث این سه فصل می‌توان به اصول فیزیکی تولید گشتاور الکتریکی، تحلیل رفتار موتور به کمک تئوری میدان گردان و محاسبات مربوط به استخراج مدار فعال اشاره کرد. «موتورهای القایی خطی»، «سینکروها» و «موتورهای سنکرون مخصوص» عنوان‌های بعدی کتاب را تشکیل می‌دهند. 

مولف در فصل چهارم تمرین‌‌هایی در موضوع موتورهای القایی خطی ارایه کرده است، مباحثی چون ویژگی‌های ساختاری و فرآیند راه‌اندازی موتور رلوکتاتسی سه‌ فاز با را‌ه‌اندازی القایی از مهم‌ترین بخش‌ فصل‌های پنجم و ششم است.

سه فصل پایانی کتاب نیز با عنوان‌های «ماشین‌های AC کموتادوردارـ موتور تک فاز سری»، «سرورها و تاکوها» و «موتورهای پله‌ای و لوکتانس متغیر» شناخته می‌شود. بررسی گشتاور در موتور کمتاتوردار تک‌فاز و مدار درایو دو قطبی برای موتور پله‌ای رلوکتانس متغیر (VRSM) و تحلیل،‌ تابع تبدیل و بلوک دیاگرام مهمترین موضوع‌ فصل‌های هفتم، هشتم و نهم است.
 
مولفان در ابتدای پیشگفتار کتاب نوشته‌اند: «کتاب حاضر تجربه قریب به سه دهه تدریس درس ماشین‌های الکتریکی مخصوص در دانشگاه‌های مختلف است. مطالبی که در این کتاب آورده شده در مقایسه با سایر کتاب‌های موجود در بازار از نوآوری‌های ویژه‌ای در ارایه، برخوردار است به نحوی که برخی برای نخستین‌بار در قالب یک کتاب مطرح می‌شوند.»

مولفان با هدف آشنایی بیشتر مخاطبان به ویژه دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، در هر فصل به درج نمونه‌ای از پرسش‌های مربوط به آن فصل اقدام کرده‌اند. گروه نویسندگان در بخش دیگری از پیشگفتار نوشته‌‌اند: «به مقتضای اهداف دوره کارشناسی مهندسی برق، در این کتاب صرفا به حالات ماندگار ماشین‌های الکتریکی توجه شده است ولی تلاش برآن بوده است که جزییات لازم، از دیدگاه فیزیکی به خوبی تشریح شوند تا دانشجویان و سایر خوانندگان کتاب بتوانند درکی اساسی و عمیق از رفتار این ماشین‌ها حاصل نمایند.» 

کتاب «ماشین‌های الکتریکی مخصوص» با شمارگان یک‌هزار نسخه در 9 فصل و بهای 10 هزار و 500 تومان به همت انتشارات نیاز دانش منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها