به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، عدد هفت در میان اعداد دیگر جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده است. نویسنده کتاب «راز هفت»، یعقوب لطفی، در 13 فصل به بررسی این عدد در منابع مختلف میپردازد.
نخستین فصل کتاب به بررسی عدد هفت در قرآن مجید اختصاص دارد. نویسنده با ذکر آیاتی که این عدد در آن آمده، یادآور میشود که هفت به نام سبع، 16 بار، سبعا دو بار و سبعه چهار بار در قرآن آمده است.
«هفت در احادیث و روایات» محوریت دومین فصل این کتاب است که به کاربرد این عدد در متون اسلامی با ذکر متن و منبع آن میپردازد. نگارنده در سومین فصل با عنوان «هفت در احکام اسلامی» به استخراج کلمه هفت از میان مسایلی که در رساله عملیه امام خمینی (ره) ذکر شده، مبادرت ورزیده است. فصل چهارم به این عدد در ادعیه و اذکار اختصاص داده شده است.
پنجمین فصل کتاب با عنوان «هفت در ادیان» به اهمیت این عدد در آیینهایی مانند برهماییان، مغانیان، زرتشتیان، یهودیان، آیین مهر پرستی، مسیحیت، مانوی و اسلام اختصاص دارد. در فصل ششم نقش عدد هفت در بهداشت درمان با تکیه بر دعاهایی که برای درمان انواع بیماریها تجویز میشد، موضوع بحث شده است.
«هفت در زبان و ادبیات»، «هفت در طبیعت»، «هفت در عصر کنونی»، «هفت در عرف»، «هفت در ابنیه تاریخی» عناوین دیگر فصول این کتاب را تشکیل میدهد. دو فصل فهرست اعلام و عکسها نیز در پایان کتاب آورده شده است.
در بخشی از کتاب که به بررسی عدد هفت در عرف اختصاص دارد میخوانیم: «در روزگاران قدیم هفت شبانه روز برای مراسم ازدواج و عروسی جشن میگرفتند. عروس خانم را هفت قلم آرایش میکردند: حنا، وسمه، سرمه، سرخاب، سفید آب، رزک، غالبه. معروف است در باب انتقامجویی می گویند: پدری از او دربیاورم هفت جدش به حال وی گریه کند.»
دومین چاپ کتاب «راز هفت» با شمارگان دو هزار نسخه در 191 صفحه، به بهای 50 هزار ریال از سوی انتشارات کمیل منتشر شده است.
دوشنبه ۶ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۳
نظر شما