شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۰
پژوهشگران باید از نتایج تحقیقات باستانشناسی آگاه شوند

جلیل گلشن، رییس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گفت: باید بکوشیم زبان کتاب‌های باستانشناسی برای عموم مردم قابل درک باشد و پژوهشگران این حوزه بتوانند به‌راحتی از نتایج تحقیقات و کاوش‌های باستانشناسان آگاه شوند./

دکتر جلیل گلشن، رییس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: فعالیت‌هایی که در سازمان میراث فرهنگی انجام می‌شود باید تجزیه و تحلیل شده و در قالب کار پژوهشی و کتاب ارایه شود زیرا سابقه تاریخی کشور محسوب می‌شوند. 

وی ادامه داد: نتایج تحقیقات باستانشناسان باید برای تنویر افکار عمومی در اختیار مردم قرار گیرد و به‌ویژه در کتاب‌های درسی دانش‌آموزان گنجانده شود. البته لازمه این کار قابل فهم کردن متن آن‌ها برای استفاده عموم است. برای مثال، وقتی گفته می‌شود هزاره پنجم قبل از میلاد مخاطب عام مفهوم آن‌را درک نمی‌کند چون یک اصطلاح تخصصی است. بنابراین، این مفاهیم باید ساده‌سازی شوند و با یک‌سری تغییرات در اختیار مخاطب عام قرار گیرند. 

رییس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی درباره برنامه‌های پژوهشگاه گفت: البته پژوهشگاه در حال حاضر چنین طرحی را در دستور کار خود ندارد، اما امیدواریم با مشارکت و همکاری پژوهشگران و صاحبنظران  این امر محقق شود تا همه علاقه‌مندان این حوزه بتوانند به‌راحتی از نتایج تحقیقات و کاوش‌های باستانشناسان آگاه شوند.

چندی پیش گلشن در بازدید از محوطه‌های تاریخی آذربایجان شرقی گفته بود نتایج این بررسی‌ها باید در كتاب‌هایی تدوین شود تا به راحتی برای پژوهش و مطالعه در اختیار دانش‌آموزان، دانشجویان و محققان  قرار گیرد. 

به گفته وی، با تحقق این امر مشخص می‌شود كشور چه وضعی را پشت سر گذاشته و باید چه اقداماتی برای تعالی هرچه بیشتر فرهنگ ایران انجام شود. در این زمینه باید جایگاه آذربایجان شرقی با توجه به نقش برجسته‌اش در تداوم حركت‌های فرهنگی كشورمان تبیین شود. محوطه‌های تاریخی این استان با توجه به تنوع دوره‌های تاریخی و گوناگونی قدمت از شرایط ویژه‌ای برخوردار است. 

همچنین رییس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری باتمجید فعالیت‌های مرمتی صورت گرفته در آذربایجان شرقی در چند سال اخیر گفت: این استان توانسته‌است در حفاظت از تعداد پرشمار محوطه‌ها و تپه‌های تاریخی عملكرد بسیار خوبی از خود نشان دهد. 

گلشن معتقد است که آذربایجان شرقی با وجود كاوش‌های متعدد و كیفیت بالای كارهای انجام شده هنوز شهرهایی با بقایایی از تپه‌ها و محوطه‌های تاریخی دوره‌های گوناگون به‌ویژه دوره اسلامی دارد كه نیازمند توجه بیشتر برای كاوش و بررسی‌های باستانشناسی است. 

به گفته وی، برنامه‌ریزی برای شروع دوباره كاوش‌ها و از سرگیری  بررسی‌های كارشناسان در تپه‌ها و محوطه‌های تاریخی این منطقه آغاز شده‌است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها