سه‌شنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۰
راه‌اندازی صنعت چاپ و صحافی دیجیتالی تا تجمیع چاپخانه‌‌ها در شهرک چاپ

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در سیزدهمین جشنواره صنعت ملی چاپ با برشمردن مشکلات این صنعت مانند پایین بودن شمارگان کتاب و سفارش های چاپی در کشور به دلیل تنگناهای مالی و بالا رفتن قیمت ارز گفت: راه‌اندازی صنعت چاپ و صحافی دیجیتالی و استقرار چاپخانه ها در شهرک چاپ از جمله راهکارهای حل مشکلات صنعت چاپ است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سیزدهمین جشنواره صنعت ملی چاپ شب گذشته (22 مهر ماه) با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن ابوترابی فرد، نایب رییس مجلس شورای اسلامی، علی نیکو سخن، رییس اتحادیه چاپخانه داران ایران و احمد علمشاهی، مدیر کل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد.

جنتی در این مراسم با بیان این‌که منظور از برگزاری چنین جشنواره هایی آشنایی با آخرین وضعیت صنعت چاپ و نشر کشور است، گفت: ارایه تصویری واقعی از دستاوردها، مسایل، مشکلات و چالش ها و همچنین یافتن راهکارهایی برای بهبود وضعیت و پیمودن ادامه مسیر با قوت و قدرت از اهداف برپایی این جشنواره است.

وی با عذرخواهی از افراد و شخصیت های حقیقی و حقوقی که پیش از برپایی چشنواره صنعت چاپ و در طول 50 روز پیش از طریق مکاتبات و نامه‌ها خواستار دیدار و مذاکره تلفنی با وی بودند، عنوان کرد: این توفیق حاصل نیامد زیرا ارتباط نزدیک‌تر را به زمان برپایی این جشنواره موکول کرده بودم و دلیل دیگر  انجام نگرفتن این ملاقات و مذاکره‌ها‌، مشغله‌های شروع کار بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر  سخنان علی نیکو سخن و گزارش جامع وی به عنوان رییس اتحادیه چاپخانه داران ایران اظهار کرد: همچنین بیانات حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن ابوترابی، نایب رییس مجلس شورای اسلامی به گونه‌ای بود که احساس کردم از نزدیک با چالش ها و مسایل این صنعت آشنایی کامل دارند و راهکارهایی که ارایه کردند نشان دهنده این اشراف بود.

جنتی با اشاره به نقش مهمی که صنعت چاپ در تولید و نشر آثار مکتوب و فرهنگی هر کشوری دارد، گفت: پوشیده نیست که ارتقا سطح فرهنگی هر کشوری تا حد زیادی وابسته به صنعت چاپ کشور است و به حق می توان گفت این صنعت به عنوان یکی از موثرترین و کلیدی‌ترین عوامل توانمند سازی در عرصه های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی در هر جامعه به شمار می رود.

وی با تاکید بر این‌که صنعت چاپ در کشور به عنوان مکمل در توسعه فرهنگی و اجتماعی کشور نقش مهمی دارد، اظهار کرد: این صنعت در حکم متمم توسعه فرهنگی و اجتماعی جامعه است که جزو صنایع نخست کشور محسوب می شود و نقش مهمی در دیپلماسی فرهنگی و معرفی فرهنگ و تمدن کشور ما به دیگر ملت ها دارد.

جنتی با اشاره به این‌که امروز آثار صنعت چاپ ایران در کشورهای آسیای میانه، اسلامی و بسياری از مناطق دیگر جهان عرضه می شود، عنوان کرد: شصت و پنجمین دوره نمایشگاه کتاب فرانکفورت امسال در آلمان شاهد حضور فعال آثار چاپ و نشر کشورمان بود که از سوی ناشران کشور های مختلف مورد بازدید قرار گرفت.

جنتی با تاکید بر لزوم انتشار کالاهای ایرانی و بومی در صنعت چاپ و تقویت صادرات در این زمینه گفت: دستاوردهای صنعت چاپ کشور ما بسیار مهم و برجسته است و تولید آثار بسیار زیاد در بازار صنعت چاپ کشور نشان دهنده رشد این صنعت در کشور است. به عنوان مثال در دیدار با استاد فرشچیان، مینیاتوریست برجسته کشور درباره میزان انتشار آثار وی در ایران دچار شگفتی شدم و این پیشرفت نشان دهنده رشد صنعت چاپ کشور است که باید در تقویت آن کوشید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این‌که در طول 50 روز گذشته بابرخی نامه ها و گزارش ها روبه‌رو شده است که نیازی به بازگو کردن آن نمی‌بیند، عنوان کرد: در این فرصت کم فقط به ذکر چند نکته اساسی که در لابه‌لای این گزارش ها متوجه شدم، به طور مختصر اشاره می کنم.

جنتی با بیان این‌که پایین بودن شمارگان کتاب و سفارش های چاپی در کشور که در سال های اخیر به دلیل برخی تنگناهای مالی و بالا رفتن قیمت ارز و سایر عوامل بسیار کاهش پیدا کرده است گفت: به طور حتم این عوامل یکی از چالش های اساسی در راه این صنعت است و یکی از موانعی محسوب می‌شود که صنعت چاپ با آن روبه‌رو است.

وی افزود: متناسب نبودن هزینه های آماده سازی و اعتبار مواد و تولید کتاب نسبت به قيمت پشت جلد، ناکافی بودن سود سرمایه گذاری که در این صنعت انجام می‌شود نسبت به مخاطرات و سرمایه در گردش چاپخانه‌ها، یکی ازمهم‌ترین مسایلی است که این صنعت با آن روبه رو است و دخالت‌های دولتی در سیاستگذاری صنعت چاپ مانع دیگری است که می‌توان از آن نام برد.

جنتی با بیان این‌که وابستگی صنعت چاپ به تجهیزات و مواد اولیه خارجی و نا کارآمد و پر هزینه بودن تولید به روش سنتی گذشته از دیگر معضلات صنعت چاپ است، گفت: فقدان آموزش های عملی و اقتصادی دست اندرکاران صنعت چاپ و نشر و مستهلک بودن برخی تجهیزات لیتوگرافی و صحافی و استفاده نکردن از صنعت دیجیتال برای کاهش هزینه های تولید در این صنعت، بخشی از مشکلاتی است که این صنعت با آن دست به گریبان است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره راهکارهای برون رفت از معضلات صنعت چاپ و نشر کشور عنوان کرد: راهکار های زیادی برای سپری کردن این مشکلات داریم که برخی از آن‌ها عملی است و  تشویق و راه‌اندازی صنعت چاپ و صحافی دیجیتال از مواردی است که باید با پشتکار و جدیت دنبال شود.

وی افزود: ارایه تسهیلات بانکی با سود قابل قبول برای توسعه صنعت چاپ از ضروریات است، استقرار چاپخانه‌ها در شهرک چاپ و تجمیع آن‌ها، برگزاری کارگاه های آموزشی در سطح مختلف برای ارتقای سطح دانش دست‌اندرکاران این صنعت و کاهش تعرفه گمرکی صنعت چاپ از مواردی است که باید دولت نسبت به آن‌ها همت کند.

وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که دولت شاید نتواند یک ردیف بودجه مستقل در کل بودجه کشور را به این کار اختصاص دهد، گفت: این وزارتخانه آمادگی دارد از طریق کمک هایی که دولت در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار مي دهد بتواند برخی  مشکلات را حل کند.

وی با تاکید بر این‌که سیاست دولت بر واگذاری برخی صنایع به بخش خصوصی است، عنوان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  قول می‌دهد  هر موردی که اهالی صنعت چاپ بر  آن دست بگذارند که قابلیت واگذاری به بخش خصوصی را داشته باشد، این وزارتخانه در راه انتقال آن کمک کند.

جنتی با اشاره به تحریم هایی که دولت را با تنگناهای پولی و ارزی مواجه کرده است، گفت:  افق آینده کشور روشن است و با روی کار آمدن دولت جدید و رویکردها و سیاست های این دولت برای تعامل سازنده با کشور های دیگر و  برقراری ارتباط معقول و مبتنی بر احترام با سایر کشورها و همچنین حل و فصل مسایل هسته ای کشور امید آن می‌رود که در آینده نزدیک گشایش های خوبی در حوزه اقتصادی صورت بگیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که بهبود فضای کسب و کار در کشور و گسترش سرمایه گذاری در بخش خصوصی از  سیاست‌هایی است که دولت با جدید آن را دنبال می کند، اظهار کرد: دولت در یک ماه نخست تشکیل خود 35 مصوبه تصویب کرد و بر اساس آن بسیاری از موانعی را که بر سر راه تولید کنندگان و واردکنندگان کالا و صنعتگران بود از سر راه برداشت.

وی با تاکید بر امکان مشارکت فعال انجمن های صنفی در فرآیند تصمیم گیری و تصمیم سازی و اجرا در حوزه صنعت چاپ فراهم شده، گفت: دولت از هرگونه مشارکت دست اندرکاران این صنعت استقبال می کند اما برخی  مشکلات نیز نیاز به کمک مجلس شورای اسلامی دارد تا دولت بتواند لوایحی را که در این زمینه آماده می‌کند برای ایجاد تسهیلات بیشتر در مجلس شورای اسلامی به تصویب برساند.

جنتی با اظهار تاسف از اجرا نشدن اصل 44 قانون اساسی با وجود تاکیدات مقام معظم رهبری عنوان کرد: واگذاری برخی تصدی‌های  دولتی به بخش خصوصی آن طور که باید پیش نرفت و واگذاری هایی که در این یک دهه اخیر صورت گرفته بیشتر شبه دولتی و شبه خصوصی بوده و واگذاری خصوصی به معنای واقعی انجام نشده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها