دکتر مهدی نوری کیذقانی، عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با بیان اینکه بسیاری از ویژگیهای حضرت امیر(ع) حتی میان شیعیان نیز شناخته شده نیست افزود: برای مثال، در سطح محیطهای آکادمیک دینی بسیاری از دانشجویان آنچنان که شایسته است، درباره فضایل حضرت علی(ع) آگاهی ندارند.
وی ادامه داد: مثلا تا صحبت از حدیث غدیر یا حدیث طیر میشود، همه فکر میکنند که تنها راویان آن شیعی بودهاند که به این حدیث پرداختهاند، در حالی که چنین نبوده است و ما در کتاب فضایل امام علی(ع) در منابع اهل سنت این موضوع را اثبات کردهایم. در واقع، بسیاری از احادیث و روایتها مورد قبول هر دو طیف است اما در مقدمه این کتاب تاکید شده است که منابع شیعی بسیار غنیاند و آنچه در این کتاب ارایه شده، تنها برای محکمتر شدن مطلب و تحقیقی آکادمیک است.
نوری کیذقانی با بیان اینکه اهل سنت کتابهای مختلفی را در بیان فضایل حضرت علی(ع) نوشتهاند، افزود: «ابن عباس» از مفسرانی است که اهل سنت او را قبول دارند. این مفسر گفته است که در قرآن 300 آیه در شان حضرت علی(ع) آمده است. «شبلنجی شافعی» از علمای اهل سنت نیز عنوان کرده است که آن مقدار که در قرآن درباره حضرت علی(ع) آیه نازل شده، درباره هیچکس آیه نازل نشده است.
عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری گفت: این موضوعات نشان میدهد که علمای اهل سنت نیز به این مساله اعتراف دارند که ویژگیها و مناقب حضرت امیر(ع) را هیچ کس ندارد و بسیاری از متفکران آنان نظیر عباس محمود عباس، طهحسین و دیگران بر این موضوع اشاره دارند.
وی سپس به آثار و مکتوبات اهل سنت در بیان فضایل امام علی(ع) اشاره کرد و افزود: کتاب «خصائص امیرالمؤمنین علی بن أبی طالب» نوشته «حافظ نسایی» محدث اهل سنت از جمله منابع مکتوبی است که توسط این عالم اهل سنت در بیان فضایل و خصوصیات حضرت امیر(ع) در فاصله قرن سوم و چهارم هجری توسط ابننخدث نوشته شده است.
نوری کیذقانی ادامه داد: البته ممکن است برای بسیاری این سوال ایجاد شود که چرا با وجود تمامی این روایتها و یا احادیث و بسیاری از منابع مکتوبی که مورد قبول اهل سنت و شیعه است، برخی اختلافها وجود دارد. من دلیل این مساله را در کتاب فضایل حضرت علی(ع) در منابع اهل سنت بیان کردهایم.
وی با تاکید بر اینکه منابع بسیاری درباره سیره ائمه اطهار(ع) از گذشته تا امروز نوشته شدهاند افزود: منابع زیادی در دست داریم اما این که امروز مشاهده میکنیم، تعداد کمی از افراد با ویژگیهای امام خود آشنایند.
عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری درباره علت آشنا نبودن با سیره اهل بیت(ع) در میان بسیاری از جوانان گفت: اساسا مطالعه و همت برای پژوهش در کشور شکل نگرفته است، وگرنه علمای بزرگی نظیر شیخ صدوق و شیخ طوسی و اندیشمندان معاصر مانند علامه امینی، و علامه عسگری آثاری غنی از خودشان بر جای گذاشتهاند. تنها صرف کردن کمی وقت و انرژی برای مطالعه نیاز است که متاسفانه این همت در میان ما کمتر وجود دارد.
پنجشنبه ۲ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۰
نظر شما