صادقی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اعلام این مطلب اظهار کرد: برنامههای اداره کل کتابخانههای عمومی استان با هماهنگی نهادهای آموزش و پرورش، دفاتر ائمه جمعه، استانداری، آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد.
وی افزود: در این هفته از کتابداران نمونه کتابخانههای عمومی و مشارکتی، کتابداران و همچنین کتابخوانان نمونه تجلیل میشود.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به تجلیل از مدیران، شورای شهرهای نمونه، اعضای فعال کتابخانههای عمومی در سال جاری، رتبههای تک رقمی کنکور سال جاری که عضو کتابخانههای عمومی بودند، گفت: تجلیل از استادان برجسته کتابداری و جمعی از نویسندگان و مولفان استانی همراه با ارایه گزارش عملکرد کتابخانهها از نظر کمی و کیفی با توجه به سند چشم انداز نهاد کتابخانههای عمومی کشور و همچنین قدردانی از کتابداران پیشکسوت از برنامههای هفته کتاب بیست و یکم در این استان خواهد بود.
صادقی با اشاره به نواختن زنگ مطالعه همزمان با هفته کتاب در استان چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: نواختن زنگ مطالعه در مدارس این استان حداقل در مرکز استان پیش بینی شده و امیدواریم با هماهنگی آموزش و پرورش این استان، زنگ مطالعه در مدارس مرکز استان به صدا دربیاید.
وی با تاکید بر اینکه زنگ مطالعه در مدارس باید به کتابهای غیردرسی، عمومی و مطالعه آزاد اختصاص پیدا کند، اظهار کرد: این زنگ در مدارس باید به کتابهای غیر درسی اختصاص یابد زیرا با مطالعه کتابهای درسی باز هم خواندن کتاب، جنبه اجباری به خود می گیرد.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه باید در مدارس و دانشگاهها مطالعه با تدبیر را در بین دانش آموزان رونق دهند، عنوان کرد: پیش زمینه مطالعه کتابهای درسی خواندن آثار عمومی است و باید مطالعه عمومی را بین اقشار جامعه از جمله دانش آموزان و دانشجویان فراگیر کرد تا درس گریزی و کتابگریزی از میان برود.
صادقی با تاکید بر اینکه سالهای پیش آموزش و پرورش مخالف نواختن زنگ مطالعه نمادین در مدارس بود، گفت: زنگ مطالعه در مدارس باید به کتابهای غیر درسی و عمومی اختصاص پیدا کند تا از حالت نمادین خارج شود.
نذر کتاب سنتی که باید رواج پیدا کند
وی با اشاره به اجرای طرح نذر کتاب با تعیین پایگاههای اهدای کتاب در کل استان همزمان با ایام محرم و هفته کتاب در این استان اظهار کرد: شهر کیان در استان چهارمحال و بختیاری از جمله شهرهایی که پایگاه اهدای کتاب در آن دایر شده و اکنون نذر کتاب اجرا میشود.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان چهارمحال و بختیاری افزود: امیدواریم با همکاری هلال احمر، مراکز بهداشتی، صدا وسیما، بسیج، انجمن خیران کتابخانه ساز، دفاتر ائمه جماعات و مردم این طرح در سطح پایگاههای اهدای کتاب با استقبال خوبی روبهرو شود.
وی با بیان اینکه سازمان تبلیغات اسلامی بر اساس بخشنامهای قرار است طرح نذر کتاب را در ایام محرم در سطح کتابخانههای تابع خود اجرا کند، گفت: بر اساس این طرح قرار است ائمه جماعات و مبلغان مذهبی همزمان با این ایام اقدام به ترویج فرهنگ نذر کتاب در سخنان خود کنند.
صادقی بااشاره به اینکه در پی دایر کردن پایگاه اهدای کتاب در استان چهارمحال و بختیاری، سال گذشته 26 هزار جلد کتاب برای کتابخانههای عمومی جمعآوری شد، اظهار کرد: ایام محرم بهترین فرصت برای ادای نذر معنوی کتاب است زیرا اثر خوب هم میتواند مانند دیگر نذورات در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه معجزه پیامبر اسلام (ص) کتاب قرآن است، عنوان کرد: تدبر و تعمق درکتاب علاوه بر فرهنگ ایرانی در تعالیم دینی و اسلامی ما هم تاکید شده است همانطور که معجزه آخرین پیامبر ما قرآن بود.
صادقی با بیان این که عادت به کتابخوانی و مطالعه باید از مدارس و دانشگاه ها آغاز شود، گفت: بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان درس گریز هستند و کتاب را فقط برای کسب نمره می خوانند در حالی که باید شوق یادگیری را در آن ها زنده و افزایش مهارت را در آن ها تقویت کرد تا با اشتیاق به دنبال مطالعه و یادگیری بروند.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان چهارمحال و بختیاری درباره پیشنهادهای کاربردی خود در هفته کتاب اظهار کرد: برنامههای هفته کتاب نباید جنبه موازیکاری به خود بگیرد و باید نوعی هم افزایی میان نهادهای فرهنگی مرتبط از جمله صدا و سیما، آموزش و پرورش، دانشگاهها و رسانه ملی و همچنین سازمان تبلیغات اسلامی وجود داشته باشد تا این برنامهها با محتوا و کیفیت بهتری برگزار شود.
سهشنبه ۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۲
نظر شما