شنبه ۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۵
کارگاه زيبايی‌شناسی انتقادی در خانه هنرمندان برگزار می‌شود

کارگاه زيبايی شناسی انتقادی با موضوع مطالعه نظريه زيبايی‌شناسی تئودور آدورنو، فیلسوف و جامعه‌شناس مشهور مکتب فرانکفورت، از 15 آبانماه با تدریس صالح نجفی در خانه هنرمندان ایران برپا می‌شود. در این کارگاه،‌ آخرین کتاب منتشر شده آدورنو یعنی «نظریه زیبایی شناسی» تدریس می‌شود./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، هدف از این دوره که از سوی معاونت پژوهشی خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود، خواندن و فهم بخش‌هایی از آخرین کتاب تئودور آدورنو، جامعه‌شناس و فیلسوف آلمانی یعنی «نظریه زیبایی‌شناسی» است. 

در این دوره و با خواندن جزییات این متن، در کنار خواندن دیگر متن‌های مکمل، دانشجویان فعال در حوزه نقد اجتماعی هنر این فرصت را پیدا می‌کنند که بی‌واسطه، به گرایش انتقادی نهفته در عمل هنری  پی برده و امکان تغییر به واسطه هنر را بیشتر تجربه کنند. 

«نظریه زیبایی شناسی» یک ‌سال پس از مرگ آدورنو منتشر شد و نشان از اوجِ به پایان‌نرسیده مجموعه فوق‌العاده غنی باریک‌اندیشی‌های او در زمینه زیبایی‌شناسی دارد. 

آدورنو در جنبش خود سعی داشته  هنر مدرن را از منظر زیبایی‌شناسی فلسفی تشریح و همزمان زیبایی‌شناسی فلسفی، و مشخصا زیبایی‌شناسی کانت و هگل را از منظر هنر مدرن بازسازی ‌کند. 

مهلت ثبت نام این کارگاه تا 9 آبانماه (1392) است. این کارگاه در قالب یکی از کارگاه‌های پاییزه معاونت پژوهشی خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.
تئودور آدورنو (درگذشته در سال 1969 )جامعه‌شناس، فیلسوف، موسیقی‌شناس و آهنگ‌ساز آلمانی بود. 

آدورنو به همراه کسانی چون ماکس هورکهایمر، والتر بنیامین، هربرت مارکوزه و یورگن هابرماس از سران مکتب فرانکفورت به شمار می‌رود. 

«دیالکتیک روشنگری»، «موسیقی فیلم»، «نظریه زیبایی شناسی»، «یادداشت‌هایی درباره ادبیات» و «سه رساله درباره هگل» نام برخی  آثار ترجمه شده آدورنو در ایران است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها