پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران در نظر دارد نخستین همایش«کتابخانه دیجیتال» را 9 بهمنماه با حضور فعالان این عرصه برگزار کند. مهدی علیپور حافظی، دبیر علمی این همایش، از عرضه تالیفات و ترجمههای این حوزه در همایش خبر داد.-
این عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، با اشاره به اینکه از آغاز سال 1380 اقدامات دیجیتالسازی کتابخانهها در کشور آغاز شده است، افزود: یکی از بخشهای محوری این همایش، آسیبشناسی یک دهه فعالیت کشور در عرصه دیجیتالسازی است. ارایه تجربیات این فرایند 10 ساله و بررسی مطلوبیت و درستی مسیر حرکتی مجریان این طرح در کشور، از دیگر بخشهای مهم این همایش هستند.
وی ارایه گزارشی از تجربیات مثبت و منفی در این کار را رویکرد مهم این همایش یکروزه دانست و گفت: بیان تجربیات موفق و ناموفق از سوی مجریان و کسانیکه در طول یکدهه در کشور اقدام به دیجیتالسازی کتابخانه کرده و بنا به هر دلیلی موفق و یا ناموفق بودهاند، مدنظر مجریان همایش است.
علیپور با اشاره به حضور سازمانها و شرکتهای تولیدکننده نرمافزار در این همایش، عنوان کرد: یکی از اهداف اصلی برگزاری این همایش علمی، ارایه مقالات علمی و پژوهشی و بررسی علمی یک دهه فعالیت ایران در عرصه دیجیتالسازی است که از سوی سازمانهای علمی، شرکتهای تولیدکننده نرمافزار، شرکتهای دانشبنیان و نهادهای آموزشی ارایه خواهد شد.
علیپور حافظی در ادامه افزود: همایشهای بسیاری در موسساتی مانند مرکز اسناد و مداک قم و دانشگاه الزهرا (س) با موضوع کتابخانههای دیجیتال برگزار شده است اما یکی از اهداف اصلی این همایش، تعامل مثبت صاحبنظران این حوزه و بررسی ایدههای جدید و نقد آنها است.
دبیر علمی این همایش، از برگزاری کارگاههای تخصصی و کوتاهمدت در این همایش یکروزه خبر داد و همچنین درباره محورهای مقالات مورد قبول برای طرح در همایش گفت: محورهای در نظر گرفته شده برای نگارش و ارسال مقاله به این همایش از سوی متولیان بهصورت عام در نظر گرفته شده است اما کمیته داوران این همایش بر مقالاتی تمرکز خواهند داشت و با بررسی علمی یک دهه دیجیتالسازی کتابخانه در ایران راهکارهای علمی برای رفع معایب آن ارایه دهند.
وی ادامه داد: در حاشیه برگزاری این همایش یکروزه، علاوه بر ارایه آثار ترجمهای و تالیفی، نمایشگاهی از آثار کتابخانه دیجیتال و شرکتهای نرمافزاری که تولیداتی در زمینه دیجیتالسازی داشتهاند، برپا خواهد شد.
علیپور حافظی درباره نحوه انتشار مقالات همایش بیان کرد: مقالات بهصورت الکترونیکی و از طریق پایگاه پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات و همچنین انجمن کتابداری اطلاعرسانی ایران منتشر و در اختیار علاقهمندان قرار میگیرند.
دبیر علمی همایش «کتابخانه دیجیتال» درباره نحوه داوری مقالات ارسال شده به همایش، گفت: متخصصان بسیاری از ارگانها و موسسات آموزشی مانند کتابخانه ملی، مرکز فضای مجازی و دانشگاههای شیراز ، تهران و فردوسی مشهد در بخش بررسی و داوری مقالات فعالیت خواهند کرد.
همایش «کتابخانه دیجیتال» با شعار یک دهه کتابخانههای دیجیتالی در ایران با نگاهی به آینده، به همت پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، نهم بهمنماه در تهران برگزار میشود.
نظر شما